Dark Mode Light Mode

Η απεργία των καθηγητών και η αξιολόγηση

Ολοκληρώθηκε χθες και για τους καθηγητές του Νομού Καβάλας η τριήμερη πανελλαδική κινητοποίηση που στόχο είχε να συμπαρασταθεί στους καθηγητές μέσης εκπαίδευσης που κινδυνεύουν με απόλυση ή βρίσκονται ήδη σε αυτό το καθεστώς. Η απεργία άρχισε την Τετάρτη. Τόσο την πρώτη ημέρα όσο και η δεύτερη ημέρα Πέμπτη, η συμμετοχή στο νομό Καβάλας ήταν περιορισμένη. Χθες τρίτη και τελευταία μέρα της απεργίας οι καθηγητές που απήργησαν ήταν περισσότεροι.

Σύμφωνα με την υπηρεσία η συμμετοχή στην απεργία για τα γυμνάσια και τα λύκεια της πόλης κινήθηκε σε ποσοστό άνω του 20% ενώ η υπηρεσία σημειώνει ότι στα γυμνάσια και στα λύκεια στο υπόλοιπο του Νομού Καβάλας ήταν κοντά στο 10%.

Χθες λοιπόν που ήταν η καλύτερη από πλευράς συμμετοχής για τις τρεις μέρες απεργίας της ΟΛΜΕ στο νομό μας ο μέσος όρος συμμετοχής έφτασε σε ποσοστό 15,6%.

Από την δευτεροβάθμια εκπαίδευση Καβάλας γίνεται ταυτόχρονα γνωστό ότι οι απολύσεις καθηγητών στο νομό θα είναι το πολύ (3) τρεις. Καθηγητές των επαγγελματικών λυκείων που κινδύνευσαν με απόλυση λόγω του ότι ήταν σε διαθεσιμότητα φημολογείται ότι θα απορροφηθούν είτε στην τοπική αυτοδιοίκηση, είτε στο Νοσοκομείο Καβάλας.

Στο μεταξύ σε κεντρικό επίπεδο συνεχίζεται η διαδικασία της αξιολόγησης του εκπαιδευτικού. Χθες βρέθηκαν στην Αθήνα οι σχολικοί σύμβουλοι της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης. Πριν από μία εβδομάδα σεμινάριο για την αξιολόγηση του εκπαιδευτικού έκαναν οι διευθυντές δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης της Περιφέρειάς μας.

Μετά το Πάσχα και εφόσον το Υπουργείο επιμείνει στη διαδικασία κάτι που είναι πολύ πιθανό θα γίνει στο Νομό Καβάλας σεμινάριο στο οποίο θα ενημερωθούν για την αξιολόγηση του εκπαιδευτικού όλοι οι διευθυντές των γυμνασίων και των λυκείων.

Η Υπηρεσία ξεκαθαρίζει ότι άλλο πράγμα είναι η αξιολόγηση του εκπαιδευτικού διαδικασία που είναι σε εξέλιξη και άλλο πράγμα η αυτοαξιολόγηση, η οποία στην πραγματικότητα αφορά κάθε σχολείο χωριστά.

 

 

Προηγούμενο άρθρο

Τι θέλει να πεί ο ποιητής ;

Επόμενο άρθρο

Αυξημένα μέτρα ασφάλειας λόγω Χρυσής Αυγής