Dark Mode Light Mode
Κέντρο δια βίου μάθησης ΙΙ «Θησέας»
Η δήμαρχος Καβάλας ξεκαθαρίζει – Τον πρώτο λόγο για τη Digea έχει η περιφέρεια ΑΜΘ
Το βράδυ της Πέμπτης η Μυροβόλος Άνοιξη θα υποδεχθεί το Βασίλη Λέκκα

Η δήμαρχος Καβάλας ξεκαθαρίζει – Τον πρώτο λόγο για τη Digea έχει η περιφέρεια ΑΜΘ

Τον μπελά τους έχουν βρει οι αιρετοί της τοπικής αυτοδιοίκησης με τη νέα ψηφιακή πλατφόρμα που τέθηκε σε λειτουργία, αφού αποδείχθηκε στην πράξη ότι τεράστιο πρόβλημα σημειώνεται με την αναμετάδοση του τηλεοπτικού σήματος σε εκτεταμένες περιοχές της περιφέρειας ΑΜΘ. Το πέρασμα του τηλεοπτικού κοινού από την αναλογική στη ψηφιακή εποχή οδήγησε στην απομόνωση ολόκληρες περιοχές. Τεχνικό πρόβλημα εντοπίστηκε και στο δήμο Καβάλας γι’ αυτό την περασμένη εβδομάδα επισκέφθηκε τη δήμαρχο Δήμητρα Τσανάκα εκπρόσωπος της Digea Α.Ε. όπου και διαπιστώθηκε ότι οι πομποί τοποθετήθηκαν σε χαμηλότερο σημείο του υψώματος Βασιλάκη. Έτσι η τοπική αυτοδιοίκηση καλείται να πληρώσει επιπλέον πομπούς, τους οποίους στη συνέχεια θα πρέπει να «παραχωρήσει» στη ψηφιακή πλατφόρμα.
Με δεδομένο ότι συγκεκριμένα δημοτικά διαμερίσματα του δήμου Καβάλας δε λαμβάνουν το ψηφιακό σήμα, ρωτήσαμε σχετικά τη δήμαρχο Δήμητρα Τσανάκα η οποία μας απάντησε: «Το θέμα της Digea Α.Ε. αφορά στην περιφέρεια ΑΜΘ. Επειδή αρκετές περιοχές σε όλη την έκταση της περιφέρειας αντιμετωπίζουν παρόμοιο πρόβλημα, αποφασίστηκε ότι το θέμα θα τεθεί ως τακτικό στη συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου στις 26/9, προκειμένου να ληφθεί απόφαση και να κοινοποιηθεί στα ανάλογα υπουργεία για την εξασφάλιση άμεσης λύσης.
Το θέμα είναι σοβαρό διότι η τηλεόραση αποτελεί σημαντική παρέα για πολλούς ανθρώπους. Προσωπικά είχα συναντηθεί με τον αρμόδιο υπάλληλο του δήμου Καβάλας που ασχολείται με τις κεραίες και τα λινκ, ο οποίος με είχε προειδοποιήσει ότι η ψηφιακή πλατφόρμα δε θα εκπέμπει σε περιοχές του κάμπου Φιλίππων. Οι αναμεταδότες τοποθετήθηκαν σε δημοτική έκταση πλησίον του ξενοδοχείου Philoxenia, ωστόσο καλύπτουν μόνο τη δημοτική ενότητα Καβάλας και όχι τη δημοτική ενότητα Φιλίππων. Ο δήμος έγινε δέκτης παραπόνων από κατοίκους των δημοτικών διαμερισμάτων Ζυγού και Κρυονερίου.
Η διοίκηση δε ρωτήθηκε σχετικά αφού η Digea Α.Ε. έλαβε εντολές απευθείας από το υπουργείο για το σημείο τοποθετήσεως των αναμεταδοτών. Εκτιμώ ότι το σημείο επιλέχθηκε λόγω της παροχής ηλεκτρικού ρεύματος, το κόστος του οποίου πληρώνεται φυσικά από το δήμο. Θα επικοινωνήσω με τον αντιπεριφερειάρχη Καβάλας Θόδωρο Μαρκόπουλο προκειμένου να ενημερωθώ για τις προθέσεις της περιφέρειας, ώστε να αποφασίσουμε κι εμείς τις επόμενες κινήσεις μας».
Ευκαιρίας δοθείσης ρωτήσαμε τη δήμαρχο Καβάλας για ένα ακόμη θέμα που ανέκυψε σχετικό με το δεύτερο όροφο του κτηρίου όπου στεγαζόταν ο Εθνικός Οργανισμός Καπνού. Στο δεύτερο όροφο που έχει παραχωρηθεί στο δήμο Καβάλας έχει ήδη εγκαταστήσει το αρχείο της η εφορία. Τώρα που η διοίκηση του δήμου εκδήλωσε την επιθυμία να μεταφέρει στους χώρους την τεχνική του υπηρεσία, αποκαλύφθηκε ότι εκ παραδρομής η εφορία χρησιμοποιεί τα γραφεία διότι οι όροφοι μετρήθηκαν λάθος!
Ο όροφος όμως που ανήκει στην αντιπεριφέρεια είναι γεμάτος από ογκώδη και δυσκίνητα μηχανήματα που δύσκολα θα μεταφερθούν, πέραν του γεγονότος ότι οι χώροι δεν είναι καθαροί. Η δήμαρχος Καβάλας διευκρίνισε ότι πρωτίστως θα πρέπει να πραγματοποιηθεί απεντόμωση του ορόφου ώστε στη συνέχεια να εξετασθεί η μετακίνηση των μηχανημάτων.

 

Προηγούμενο άρθρο

Κέντρο δια βίου μάθησης ΙΙ «Θησέας»

Επόμενο άρθρο

Το βράδυ της Πέμπτης η Μυροβόλος Άνοιξη θα υποδεχθεί το Βασίλη Λέκκα