Dark Mode Light Mode

Η ΔΕΠΑ κυκλοφορεί στην Καβάλα κι ενημερώνει για το LNG

Δύο εκπρόσωποι της ΔΕΠΑ βρέθηκαν χθες το πρωί στην Καβάλα. Προετοιμάζουν το έδαφος για την εκδήλωση της Τρίτης, όπου στο ΤΕΙ Καβάλας θα ενημερώσουν τους τοπικούς φορείς σχετικά με προτεινόμενο από την πλευρά τους σχέδιο του –πλωτού LNG.

Στην Καβάλα βρέθηκε χθες ο γενικός διευθυντής Κώστας Νοδάρας που συνοδεύονταν από έναν ακόμη εκπρόσωπο της εταιρίας, ο οποίος όπως είπε χαρακτηριστικά σε συνάντηση που έγινε στο διοικητήριο, έχασε τις κάρτες του και δεν είχε να δώσει μία από αυτές, στον Αρχ. Γρανά και τον πρόεδρο του ΤΕΕ Ανατολικής Μακεδονίας Λάζαρο Βασιλειάδη.

Οι δύο εκπρόσωποι της ΔΕΠΑ, βρέθηκαν στο γραφείο του αντιπεριφερειάρχη, ο οποιος προσκάλεσε για να είναι παρών στη συζήτηση και τον Λαζ. Βασιλειάδη. Η συζήτηση ήταν αρκετά αόριστη, μία πρώτη συζήτηση για το σχέδιο της ΔΕΠΑ. Ουσιαστικά χθες η ΔΕΠΑ, είπε στον αντιπεριφερειάρχη και στον πρόεδρο του ΤΕΕ Ανατ. Μακεδονίας, το πλωτό LNG αφορά μόνο τη θαλάσσια περιοχή ανάμεσα στην Καβάλα και τη Θάσο. Ο αγωγός από αυτό θα κουμπώνει στον υφιστάμενο αγωγό στην στεριά.

Σ΄ ερώτηση για το που ακριβώς θα δημιουργηθεί το LNG, τι είναι αυτό που προτείνει η ΔΕΠΑ, απάντηση συγκεκριμένη δεν υπήρξε. Οι εκπρόσωποι της ΔΕΠΑ τόνισαν ότι έχουνε να προτείνουν στους τοπικούς φορείς εναλλακτικά σενάρια, όλα πάντως στον κόλπο της Καβάλας.

Σε άλλη ερώτηση, εάν δημιουργούνται και πόσες θέσεις εργασίας, δεν ήταν έτοιμοι ν΄ απαντήσουν. Όλα αυτά ελπίζουμε να φωτιστούν την Τρίτη το πρωί, στο ΤΕΙ Καβάλας, στο γραφείο του προέδρου Νάσου Μητρόπουλου, όπου προσκλήθηκαν να παραστούν όλοι οι τοπικοί παράγοντες, προκειμένου να ενημερωθούν από τη ΔΕΠΑ. Κατά περίεργο τρόπο σ΄ αυτή την ιστορία εμπλέκεται το ΤΕΙ, χωρίς να υπάρχει κανένας φανερός λόγος που να ενισχύει αυτή την εμπλοκή.

Ο καθηγητής του ΤΕΙ Αχιλλέας Χριστοφορίδης, που είχε επαφές για το σχέδιο και παλαιότερα με τοπικούς φορείς, μας θυμίζει πολύ την εποχή της μελέτης Ραψομανίκη, καθώς ήταν από τους καθηγητές του ιδρύματος που είχαν συνεργαστεί με το συγκεκριμένο καθηγητή. Μας θυμίζει την εποχή των προτεινόμενων αποθηκών υγρών καυσίμων στην περιοχή Βάσοβα.

Το ΤΕΙ Καβάλας δεν έχει πει συγκεκριμένα και κυρίως επίσημα ποια ακριβώς διαδικασία θα φιλοξενήσει την Τρίτη στο γραφείο του προέδρου. Φαίνεται πάντως ότι σ΄ αυτό το ραντεβού θα παραστεί κι ο πρόεδρος της ΔΕΠΑ Α.Ε.

«Εμείς ξέρουμε. Είμαστε γνώστες του θέματος» λένε εκπρόσωποι του ΤΕΙ Καβάλας. που δεν πείθουν καθώς πρώτη φορά η ενημέρωση της τοπικής κοινωνίας για ένα τόσο σημαντικό σχέδιο, δεν ξεκινά από τους αιρετούς φορείς και παράγοντες της ίδιας κοινωνίας, αλλά από το εκπαιδευτικό ίδρυμα της Καβάλας.

Χθες οι εκπρόσωποι της ΔΕΠΑ διαβεβαίωσαν τους συνομιλητές τους, τον Αρχ. Γρανά και το Λ. Βασιλειάδη, ότι δεν υπάρχουν ζητήματα περιβαλλοντικής φύσεως κι ότι όλα θα γίνουν σύννομα.

Σε άλλη ερώτηση για το κατά πόσο θα έχουνε απευθυνθεί στις αρμόδιες υπηρεσίες για ν΄ αδειοδοτηθεί το πλάνο τους, απάντησαν ότι κάτι τέτοιο δεν έχει γίνει ακόμη.

 

 

Προηγούμενο άρθρο

«Προδότη» και «αριστεριστή» xαρακτήρισε τον Θ. Μουριάδη η Πατριωτική Κίνηση

Επόμενο άρθρο

Όχι στη συγχώνευση ΚΕΘΕΑ και ΟΚΑΝΑ - Η φημολογία ανησύχησε και τους καβαλιώτες