Dark Mode Light Mode

Η Ενωση στο 2ο Δημοτικό Σχολείο της Αγίας Βαρβάρας

Το 2ο Δημοτικό Σχολείο της Αγίας Βαρβάρας επισκέφτηκε χθες το μεσημέρι η Ενωση.

Ο Γιάννης Τζήμας, ο Νίκος Πενταζίδης και οι Καλαμπάκας, Καλαϊτζίδης, Κριστέφσκι, Βελισαρίου αποθεώθηκαν από τα παιδιά ενώ έπαιξαν μαζί τους μπάσκετ, στο κλειστό γυμναστήριο του σχολείου.

Ηταν μια ακόμη επίσκεψη της Ενωσης, που κάλεσε τα παιδιά και τους δασκάλους να παραβρεθούν στο Σαββατιάτικο ματς με τον Αετό στο κλειστό «Αλεξάνδρα Δήμογλου».

Δηλώσεις στου εκπροσώπους του τύπου έκαναν ο προπονητής Γιάννης Τζήμας και ο Δημήτρης Καλαϊτζίδης. Πιο αναλυτικά.   Γιάννης Τζήμας: « Είμαστε πονεμένοι, τραυματισμένοι, άρρωστοι, παράκληση ο κόσμος να βοηθήσει»

Ερώτηση: Ποια είναι η επόμενη μέρα μετά το ματς με το Λαύριο;

Απάντηση: Θέλουμε να ευχαριστήσουμε το 2ο Δημοτικό Σχολείο της Αγίας Βαρβάρας, τον κ. διευθυντή και όλους όσους μας καλέσανε. Η υποδοχή ήταν θαυμάσια.

Με το Λαύριο ήταν ένα μεγάλο ματς. Το σημαντικότερο για όλους σε ένα κατάμεστο γήπεδο.

Μετά από πολλά χρόνια ο κόσμος γέμισε το γήπεδο. Ηταν αυτός που μας οδήγησε στη νίκη. Ηταν ένα ματς με πολύ κατασκοπία, με πολύ δύναμη, με πολύ πάθος και πολλές άμυνες.

Με εναλλαγές συστημάτων στην άμυνα και στην επίθεση, από τους δυο προπονητές. Κατέληξε σε μας και ήταν μια τεράστια νίκη, βαθμολογικής σημασίας.

Αυτό έγινε πραγματικά λόγου του κόσμου. Η επόμενη μέρα για μας είναι ίσως η πιο δύσκολη εβδομάδα. Χαρούμενη αλλά δύσκολη.

Παίξαμε ένα φιλικό με την Ξάνθη και την ευχαριστούμε πολύ. Δεν μπορέσαμε να κάνουμε προπόνηση. Ο Κατσαρές και ο Καλαμπάκας κουβαλάνε ένα βαρύ τραυματισμό ο καθένας τους από την υπερπροσπάθεια του Σαββάτου. Μάλιστα ο Κατσαρές είναι αμφίβολος για το ματς που έρχεται.

Ο Παπαρέγκας είναι άρρωστος με γρίπη και ο Αγγελακόπουλος με τον Χαρισμίδη μετά τη γρίπη, είναι σε μια φάση, αρκετά κουρασμένοι και εξουθενωμένοι.

Είναι αδύνατο να κάνουμε προπόνηση. Παίξανε τα υπόλοιπα παιδιά με τη Ξάνθη. Σήμερα(χθες) έχουμε προπόνηση για να μπορέσουμε να ασχοληθούμε με τα ατού του Αετού.

Είναι ένα δύσκολο παιχνίδι, με την πιο επιθετική ομάδα του πρωταθλήματος. Πρώτη στους αιφνιδιασμούς, πρώτη στο σκορ. Μεγάλη παράκληση ο κόσμος να μας στηρίξει. Είμαστε δύσκολα, πονεμένοι, τραυματισμένοι, άρρωστοι.

Η πιο κακή μας προπονητικά εβδομάδα. Θέλουμε ο κόσμος να μας δώσει την ώθηση, για να πάρουμε το ματς και να διατηρηθούμε ψηλά.

Ερώτηση: Φυσικά δε χρειάζεται σε καμία περίπτωση να υποτιμήσουμε τον αντίπαλο;

Απάντηση: Δεν υπάρχει θέμα να υποτιμήσεις, την πιο καλή επιθετική ομάδα του πρωταθλήματος. Την ομάδα με τους περισσότερους αιφνιδιασμούς, την ομάδα που έβαλε 90 πόντους το Λαύριο και το κέρδισε, που έβαλε 98 πόντους στον Αρκαδικό. Είναι πολύ καλή ομάδα, δεν υπάρχει θέμα υποτίμησης.

Εχει πολύ καλούς παίκτες. Παράκληση ο κόσμος να σταθεί δίπλα μας. Δε  μπορούμε να πιάσουμε υψηλά στάνταρ απόδοσης, με τους τραυματισμούς που έχουμε.

 Δημήτρης Καλαϊτζίδης: « Δεν μπορούμε να υποτιμήσουμε καμία ομάδα»   

Ερώτηση: Η άποψη σου για το παιχνίδι που έρχεται με τον Αετό.

Απάντηση:  Σίγουρα δεν μπορούμε να υποτιμήσουμε καμία ομάδα. Ξεκινάει ο β` γύρος, έχουμε κάνει μια πολύ μεγάλη αλλά και δύσκολο νίκη με το Λαύριο. Παράλληλα αγχωτική χωρίς να  έχουμε πιάσει καλή απόδοση. Κρατάμε τη νίκη. Ο Αετός είναι μια ομάδα, φύση επιθετική, σχετικά με  γεμάτο ρόστερ. Διαθέτει 10 παίκτες που είναι αγωνιστικοί.

Πρέπει να παίξουμε καλή άμυνα, όπως στηριζόμαστε στα τελευταία παιχνίδια. Στην επίθεση να βρούμε τα ελεύθερα σουτ και να μπορούμε να κερδίσουμε.

Ερώτηση: Εβγαλε κόπωση η ομάδα από την υπερπροσπάθεια των τελευταίων αγωνιστικών;

Απάντηση: Ηταν η κόπωση, το πάθος και η θέληση όλων μας να κερδίσουμε. Δε μπήκαν κάποια σουτ και να φύγει το παιχνίδι στο σκορ και πήραμε αυτή τη δύσκολη νίκη.

Ερώτηση: Αν κάνουμε μια σύγκριση του περσινού Α` γύρου με το φετινό Α` γύρο, τι μπορούμε να πούμε; Έζησες και τις δυο καταστάσεις, ποια είναι τα συν και πλην;  

Απάντηση: Είμαστε πρώτοι. Πέρσι είχαμε κάνει το κακό ξεκίνημα που το κουβαλούσαμε μέχρι τέλος.

Φτάσαμε να χάσουμε την άνοδο, στο τελευταίο δευτερόλεπτο. Φέτος έχουμε κάνει δυο κακές ήττες στην αρχή, πριν πιάσουμε το ρυθμό μας. Παρόλα αυτά κρατάμε το γεγονός ότι είμαστε δυο βαθμούς πιο πάνω από το δεύτερο και το τρίτο. Θέλουμε να συνεχίσουμε έτσι. Να αποκτήσουμε πάλι το ρυθμό που είχαμε πριν τις γιορτές και να πάμε έτσι μέχρι τέλος.

Έχουμε καλή ψυχολογία και συνεχίζουμε.

Ερώτηση: Μεγαλύτερη πίεση είναι να κυνηγάς η να είσαι στην πρώτη θέση;

Απάντηση: Πιστεύω να κυνηγάς. Παρόλα αυτά, έχουμε πολλούς έμπειρούς παίκτες που μπορούν να τραβήξουν την ομάδα.  Δουλεύουμε, να έχουμε την υγειά μας και προσπαθούμε να κερδίζουμε το κάθε ματς.

Ερώτηση: Είναι πρόκληση για τον Δημήτρη Καλαϊτζίδη μια άνοδος στην Α1;

Απάντηση: Φυσικά. Από πέρσι που είχα έρθει στην ομάδα, σκεφτόμουν την άνοδο. Το ίδιο και φέτος. Να ζήσουμε όλα τα παιδιά αυτό το κλίμα που έχουμε μεταξύ μας, την πρώτη θέση.

Να ζήσουμε μια άνοδο με την ομάδα, όλοι μας.

Προηγούμενο άρθρο

Στο ρόστερ του ΑΟΚ, Μκρτσιάν και Κρυστάλλης

Επόμενο άρθρο

Ο Γιώργος Καλαντζής στον Κάρολο Παπούλια