Dark Mode Light Mode

Η Ενωτική Κίνηση στο τιμόνι του Εμπορικού Συλλόγου

Άνετη εκλογική επικράτηση

Αργά το βράδυ της περασμένη Παρασκευής γνωστοποιήθηκαν τα αποτελέσματα των εκλογών του Εμπορικού Συλλόγου Καβάλας, όπου επικράτησε με άνεση η Ενωτική Κίνηση Εμπόρων εξασφαλίζοντας 365 ψηφοδέλτια και 10 έδρες, έναντι των 101 ψηφοδελτίων και 3 εδρών που έλαβε η Αγωνιστική Συσπείρωση Εμπόρων. Ψήφισαν τα 473 από τα 570 μέλη ενώ στην κάλπη βρέθηκαν 4 άκυρα και 3 λευκά ψηφοδέλτια.

Ο επικεφαλής της Ενωτικής Κίνησης Εμπόρων Βασίλης Λεμονίδης πρώτευσε σε σταυρούς προτίμησης, τόσο σε επίπεδο διοικητικού συμβουλίου του συλλόγου με 264, όσο και σε επίπεδο αντιπροσώπων για την ομοσπονδία με 238 σταυρούς. Εντός των ημερών και συγκεκριμένα το βράδυ της Πέμπτης, οι νεοεκλεγέντες στον Εμπορικό Σύλλογο θα συγκροτηθούν σε σώμα και είναι δεδομένο ότι νέος πρόεδρος θα είναι ο Βασίλης Λεμονίδης.

Το πρωί της Δευτέρας ο κ. Λεμονίδης εξέφρασε την ικανοποίησή του για τη συμμετοχή των μελών στην εκλογική διαδικασία, κάτι που επετεύχθη σε αντιδιαστολή με τη χαμηλή συμμετοχή στη γενική συνέλευση του συλλόγου. Για έναν δίκαιο και ήρεμο προεκλογικό αγώνα και από τις δύο παρατάξεις, έκανε λόγο ο Βασίλης Λεμονίδης, γι’ αυτό άλλωστε και δε σημειώθηκαν αντιθέσεις και συγκρούσεις. Εξάλλου, οι έμποροι δεν επιθυμούν πλέον ακρότητες και εντάσεις. Προφανώς η ηρεμία ήταν και ο βασικός λόγος για την προσέλευση ρεκόρ στην κάλπη.

Οι όποιες αντίθετες απόψεις θα σημειωθούν στους κόλπους του νέου διοικητικού συμβουλίου από τα μέλη της Αγωνιστικής Συσπείρωσης Εμπόρων, δε σημαίνει ότι δε θα υπάρξει συνεργασία μεταξύ των δύο πλευρών. Ο Βασίλης Λεμονίδης ήρθε ήδη σε επικοινωνία με τον Θόδωρο Κοντογεωργίου, ενώ ο ήπιων τόνων χαρακτήρας του νέου προέδρου αποκλείει τις εντάσεις. Εξάλλου, τα προβλήματα του κλάδου ταλανίζουν τους εμπόρους σε όποια παράταξη κι αν αυτοί ανήκουν.

 

 

Προηγούμενο άρθρο

Μηχανογραφικό και τρέχον 6μηνο σπουδών

Επόμενο άρθρο

Από το site της Louis Cruises διαφήμιση 7μερης κρουαζιέρας και στην Καβάλα