Dark Mode Light Mode

Η επιστημονική σύμβουλος του ΙΔ.ΙΣ.ΜΕ. στην Καβάλα

Ο δήμαρχος Κωστής Σιμιτσής δέχθηκε χθες στο γραφείο του την επιστημονική σύμβουλο του Ελληνικού Ιδρύματος Ιστορικών Μελετών (ΙΔ.ΙΣ.ΜΕ.) κ. Ειρήνη Σαρίογλου που μαζί με τους συνεργάτες της Βασιλική Βαλάσκα και Αλκιβιάδη Αντωνακόπουλο επισκέπτονται την Καβάλα στο πλαίσιο της προβολής του πολύ αξιόλογου ντοκιμαντέρ στο θερινό κινηματογράφο ΖΕΦΥΡΟ με τίτλο: «Ίμβρος –Τένεδος: Της μνήμης και της λήθης».

Το Ελληνικό Ίδρυμα Ιστορικών Μελετών (ΙΔ.ΙΣ.ΜΕ.) έχει ως στόχο τη διάσωση και καταγραφή της νεώτερης ιστορίας του ελληνισμού και την αξιοποίηση ιστορικών κειμηλίων και πρωτογενών πηγών. Η μακρόχρονη παράδοση της πολιτιστικής δραστηριότητας των ελληνικών συλλόγων και κυρίως το έργο του Ελληνικού Φιλολογικού Συλλόγου Κωνσταντινουπόλεως (Ε.Φ.Σ.Κ.) αποτέλεσε πηγή έμπνευσης για τη δημιουργία του ΙΔ.ΙΣ.ΜΕ, τόνισε η κ. Σαρίογλου παρουσιάζοντας το έργο και τους σκοπούς του ιδρύματος.

Ο δήμαρχος από τη μεριά του συνεχάρη τη κ. Σαρίογλου για την έξοχη επιστημονική δουλειά που επιτελούν και επισήμανε ο Δήμος Καβάλας στηρίζει ανάλογες προσπάθειες. Υπογράμμισε επίσης πως η Καβάλα για τρίτη συνεχόμενη χρονιά με χαρά ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα του ΙΔ.ΙΣ.ΜΕ. να προβληθεί στο κοινό της πόλης η αξιόλογη δουλειά που επιτελεί και αυτό φαίνεται από την μεγάλη ανταπόκριση του κόσμου.

 

Προηγούμενο άρθρο

Η έκθεση για τον «καπνό» φιλοξενείται στη πτέρυγα του αρχαιολογικού μουσείου Καβάλας

Επόμενο άρθρο

Μεγάλη αναστάτωση στο Δήμο Καβάλας