Dark Mode Light Mode

Η Μαρία Ιορδανίδου στο 10ο Δημοτικό Σχολείο

Η συγγραφέας παιδικών βιβλίων Μαρία Ιορδανίδου, προσκλήθηκε και παραβρέθηκε χθες συνάντηση μαθητών στο 10ο δημοτικό σχολείο.

Απέναντί της ήταν μαθητές του 10ου Δ.Σ. απ΄ όλες τις τάξεις, αλλά και του 4ου Δ.Σ. που συμμετείχε στο πρόγραμμα.

Ήταν μία συνεργασία με το σχολικό σύμβουλο Θανάση Διαλεκτόπουλο και τους εκπαιδευτικούς των δύο σχολείων.

Η εκδήλωση έγινε στο πλαίσιο της παγκόσμιας ημέρας παιδικού βιβλίου. Περιελάμβανε βιωματικές δραστηριότητες με στόχο την καλλιέργεια της φιλαναγνωσίας.

Οι εκδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν στο πρωϊνό ωράριο των μαθητών ανά δύο τάξεις. Χθες το απόγευμα στο ίδιο σχολείο υλοποιήθηκε βιωματικό εργαστήριο που απευθύνονταν σε γονείς και εκπαιδευτικούς, με θέμα δημιουργική γραφή.

Σημειώνουμε ότι η συγγραφέας Μαρία Ιορδανίδου είναι εκπαιδευτικός. Έχει επισκεφθεί κι άλλες φορές την πόλη μας, για να παρουσιάσει βιβλία της.

Ο σχολικός σύμβουλος Θανάσης Διαλεκτόπουλος είπε τα εξής:

 

«Ο Σύλλογος διδασκόντων του 4ου Δημοτικού Σχολείου Καβάλας και του 10ου Δημοτικού Σχολείου Καβάλας σε συνεργασία με τους συλλόγους γονέων και κηδεμόνων κάλεσαν και φυσικά και με τη δική μου συμπαράσταση και την αιγίδα του γραφείου σχολικού συμβούλου της πρώτης περιφέρειας, αποφασίσαμε να καλέσουμε την διακεκριμένη συγγραφέα παιδικών μυθιστορημάτων, τη Μαρία Ιορδανίδου, εκπαιδευτικό από τη Θεσσαλονίκη, η οποία μέσα στα κείμενά της αναφέρεται σε θέματα κοινωνικά, όπως συγκρούσεις, σχολικής βίας κ.λ.π. κι αυτά μέσα από διάφορα δρώμενα παρουσιάζονται στα παιδιά με πολύ όμορφο τρόπο, μέσα σ΄ ένα πρόγραμμα το οποίο γίνεται στα πλαίσια της φιλαναγνωσίας…»

 

 

Προηγούμενο άρθρο

Χειροκροτήθηκε η Λιθουανή μουσικός

Επόμενο άρθρο

Μεσημέρι συνεδριάζει το δημοτικό συμβούλιο