Dark Mode Light Mode

Η μελέτη για την KAVALA EXPO 2013

Ενθαρρυντικά τα αποτελέσματα παρά τη φτώχεια

Τα αποτελέσματα της μελέτης που για μία ακόμη χρονιά εκπόνησε το ΚΤΕ ΑΜΘ για λογαριασμό του Επιμελητηρίου Καβάλας με θέμα την έκθεση KAVALA EXPO 2013 παρουσιάστηκαν στη μηνιαία συνεδρίαση του Δεκεμβρίου, ενώπιον του διοικητικού συμβουλίου από τον καθηγητή του ΤΕΙ Δημήτρη Πογαρίδη και τη συνεργάτιδά του Ιωάννα Μπακάλη. Ως θετικά χαρακτηρίστηκαν τα συμπεράσματα της μελέτης αν κι αυτά μαρτυρούν καταφανέστατα τη δυσχερή οικονομική περίοδο που διανύει η χώρα.

Στην έρευνα που διενεργήθηκε κατά τη διάρκεια εξέλιξης της διοργανώσεως του 2013 μετείχαν με τη συμπλήρωση των ερωτηματολογίων 71 εκθέτες και 518 επισκέπτες. Σύμφωνα με τα ευρήματα, ένα ποσοστό 73% των εκθετών μετείχαν και στις προηγούμενες διοργανώσεις, ενώ το 27% μετείχε για πρώτη φορά. Σε ποσοστό 91,2% οι εκθέτες έλαβαν μέρος προκειμένου να διαφημίσουν τα προϊόντα τους και σε ποσοστό 63% στόχευαν στην προώθηση νέων προϊόντων. Το 63,8% των εκθετών δήλωσε ικανοποιημένο από το κόστος συμμετοχής και μόνο το 34,1% το θεώρησε ως υψηλό ή πολύ υψηλό.

Ένα ποσοστό 55,9% χαρακτήρισε ως ικανοποιητικές τις παρεχόμενες υπηρεσίες από τους διοργανωτές, ενώ το 24,43% τις χαρακτήρισε ως υψηλού επιπέδου και το 16,4% ως χαμηλού επιπέδου. Αύξηση παρουσίασαν τα ποσοστά σχετικά με το κλείσιμο συμφωνιών και τη γνωστοποίηση των προϊόντων, παράλληλα όμως μειώθηκε το ποσοστό σχετικό με την ενημέρωση νέων προϊόντων. Ειδικότερα, ενώ το κλείσιμο συμφωνιών στη διάρκεια της KAVALA EXPO 2012 κυμαινόταν σε 42,3% το ίδιο ποσοστό για το 2013 αυξήθηκε στο 78%.

Αναφορικά με τους επισκέπτες της εκθέσεως, σε ποσοστό 65% είναι άνδρες και 35% είναι γυναίκες. Ο μέσος όρος ηλικίας τους ήταν τα 34 χρόνια. Εξ αυτών, το 29,1% ήταν άνεργοι. Η συντριπτική πλειοψηφία των επισκεπτών προέρχονταν από την πόλη και την περιφερειακή ενότητα Καβάλας, ενώ ελάχιστοι ήταν οι επισκέπτες από όμορες πόλεις όπως Δράμα και η Ξάνθη, όπως ελάχιστοι ήταν και οι αγρότες που επισκέφθηκαν τους εκθεσιακούς χώρους. Ένα ποσοστό 22,4% των επισκεπτών δήλωσε ικανοποίηση από το πλήθος και την ποικιλία των προϊόντων, ένα ποσοστό 35,2% δήλωσε ικανοποίηση από την ενημέρωση που έλαβε για νέα προϊόντα, ένα ποσοστό 85,2% δήλωσε ικανοποίηση από τη χρονική περίοδο και τη διάρκεια της διοργανώσεως, ένα ποσοστό 92,4% θα προτείνει την επίσκεψη σε φίλους, ενώ το 91% των επισκεπτών προτίθενται να επισκεφθούν και την KAVALA EXPO 2014.

Ο εκθεσιακός θεσμός του Επιμελητηρίου προσελκύει παλιούς επιχειρηματίες ο δε σκοπός της συμμετοχής τους είναι η διαφήμιση των προϊόντων τους με τους επτά από τους δέκα ερωτώμενους να εκφράζουν τη σιγουριά τους ότι θα δώσουν το παρόν και στην επόμενη διοργάνωση.

 

Προηγούμενο άρθρο

Ανακοινώσεις και συναντήσεις λόγω Σ.Α.Σ.

Επόμενο άρθρο

Προετοιμασία χωροταξικού – νέου ΕΣΠΑ