Dark Mode Light Mode

Η παράταξη του Β. Τσομπανόπουλου – Παίρνει δημοτικά έγγραφα μέσω της εισαγγελίας

Καλεσμένος στο τηλεοπτικό πλατό της ΠΡΩΙΝΗΣ ήταν το απόγευμα της Δευτέρας ο Βαγγέλης Τσομπανόπουλος, επικεφαλής της αντιπολίτευσης του δημοτικού συμβουλίου Νέστου και υποψήφιος δήμαρχος στις επικείμενες εκλογές του Μάη. Η προεκλογική περίοδος άρχισε για τον υποψήφιο δήμαρχο τον προηγούμενο μήνα με πρώτη εκδήλωση την κοπή της βασιλόπιτας του συνδυασμού του η οποία πραγματοποιήθηκε με την παρουσία πλήθους κόσμου. Μάλιστα η ανταπόκριση των πολιτών ήταν τόσο μεγάλη ώστε ο επιλεγόμενος χώρος δε στάθηκε επαρκής για να χωρέσει τους πάντες.

Κατά τη διάρκεια της τηλεοπτικής φιλοξενίας του, ο Βαγγέλης Τσομπανόπουλος άσκησε κριτική στη διοίκηση του Σάββα Μιχαηλίδη, υποστηρίζοντας ότι δεν είναι σε θέση να παρουσιάσει σημαντικό έργο. Για ένα σιντριβάνι μίλησε ο κ. Τσομπανόπουλος το οποίο ούτε καν λειτουργεί σωστά αφού πλημμυρίζει. Μέσα στη θητεία της παρούσας δημοτικής αρχής, το δεύτερο «σημαντικό» έργο ήταν η πλατεία Ηρώων που κόστισε ακριβά στις τσέπες των δημοτών. Κατά τα λοιπά, το μόνο που έπραξε η διοίκηση Μιχαηλίδη ήταν να ωριμάσει κάποια έργα που όμως τα υλοποιεί η περιφερειακή αυτοδιοίκηση μέσω του ΕΣΠΑ.

Αναφερόμενος στη δική του παράταξη, ο επικεφαλής Βαγγέλης Τσομπανόπουλος επεσήμανε ότι δεν της επιτράπηκε η πρόσβαση σε έγγραφα του δήμου και των δημοτικών επιχειρήσεων, πολλά από τα οποία αναγκάστηκε να τα ζητήσει από τον εισαγγελέα. Μόλις την προηγούμενη εβδομάδα για παράδειγμα, η παράταξη ζήτησε μέσω εισαγγελίας κι έλαβε έγγραφα σχετικά με προμήθειες του δήμου Νέστου και τα οποία επιμόνως ζητούσε από τη διοίκηση εδώ και δύο χρόνια. Σύμφωνα με τους ισχυρισμούς του κ. Τσομπανόπουλου, μέσω των συγκεκριμένων εγγράφων προκύπτει η διαπίστωση πως ο δήμος Νέστου προβαίνει σε αγορές από κατάστημα της συζύγου του δημάρχου Σάββα Μιχαηλίδη, αλλά και από καταστήματα συγγενικών του προσώπων.

Επίσης, ο κ. Τσομπανόπουλος κατήγγειλε τη διοίκηση του δήμου Νέστου για την άσχημη οικονομική κατάσταση του ΟΤΑ, γι’ αυτό άλλωστε και οφείλει χρήματα στους ντόπιους προμηθευτές της Χρυσουπόλεως. Το έργο αξιοποίησης του γεωθερμικού πεδίου στηρίζεται από την παράταξη του Βαγγέλη Τσομπανόπουλου έστω κι αν αυτό προς το παρόν φαίνεται σταματημένο. Κριτικές αναφορές επιφύλαξε ο κ. Τσομπανόπουλος και για τους συνεργάτες του δημάρχου, τονίζοντας ότι «οι ημέτεροι και οι συνεργάτες κοστίζουν 150.000 ευρώ ετησίως».

Κατά τα λεγόμενα Τσομπανόπουλου, ο Σάββας Μιχαηλίδης απαξίωσε την ομάδα της αντιπολίτευσης, η οποία προσπάθησε να ασκήσει τον ελεγκτικό της ρόλο, ενώ όποτε κρίθηκε απαραίτητο στήριξε τις αποφάσεις της δημοτικής αρχής.

Ως επικεφαλής ενός ανεξάρτητου συνδυασμού κατέρχεται στις δημοτικές εκλογές ο Βαγγέλης Τσομπανόπουλος, που δε ζητά χρίσμα από κανένα κόμμα. Σε είκοσι περίπου ημέρες θα είναι έτοιμος να ανακοινώσει τα πρώτα ονόματα των υποψηφίων δημοτικών συμβούλων του συνδυασμού του. Ολοκληρώνοντας την τηλεοπτική του συνέντευξη, ο Βαγγέλης Τσομπανόπουλος υπογράμμισε ότι ο δήμος Νέστου δοκίμασε το αποτυχημένο μοντέλο της διοικήσεως Μιχαηλίδη και πρέπει οπωσδήποτε να το αλλάξει.

 

Προηγούμενο άρθρο

O Ιορδανίδης δείχνει τον δρόμο της σωτηρίας ...

Επόμενο άρθρο

Ο Χ. Ποτόλιας θα ανακοινώσει την ερχόμενη εβδομάδα τα ονόματα των υποψηφίων