Dark Mode Light Mode
Ζημιές άνω των 100.000 ευρώ!
Η πρώτη συνάντηση της ομάδας facebook ”Παληό Καβάλας”
Τσανάκα, μετά από κλήρωση

Η πρώτη συνάντηση της ομάδας facebook ”Παληό Καβάλας”

Την Τετάρτη 3.7.13 πραγματοποιήθηκε η πρώτη συνάντηση κατοίκων του Παληού που συμμετέχουν στην ομάδα facebook ”Παληό Καβάλας”, οι οποίοι σε συνεργασία με εκπροσώπους του Πολιτιστικού συλλόγου Μ. Αλέξανδρος, του συλλόγου “”Παναγία” και του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων, συζήτησαν θέματα που πρέπει ν’ αναδειχθούν και να μπουν σε πορεία διεκδίκησης.

Η ενημέρωση από τους εκπροσώπους ήταν πληρέστατη και αναλύθηκαν οι δράσεις που έχουν γίνει τα τελευταία χρόνια πάνω σε διάφορα αιτήματα που μας καίνε.

Η βούληση όλων είναι να ενισχυθεί ο Πολιτιστικός σύλλογος Μ. Αλέξανδρος με την συμμετοχή περισσότερων μελών, μη εγγεγραμμένων ή εγγεγραμμένων στους άλλους συλλόγους, ώστε ν’ αποτελέσει την αιχμή του δόρατος σ’ αυτή την προσπάθεια.

Τα θέματα που συζητήθηκαν μπορούν να τοποθετηθούν σε δύο κατηγορίες.

Η μία περιλαμβάνει αυτά που μπορούν να λυθούν σχετικά εύκολα, φτάνει να υπάρχει η βούληση των υπευθύνων (συντήρηση πάρκου, χωροθέτηση διαβάσεων στην οδό Μ. Μερκούρη, αποκατάσταση δικτύου ΔΕΥΑΚ και κλείσιμο των πολύ επικίνδυνων ανοιγμάτων στην άσφαλτο που βρίσκονται σε όλο το Παληό, αστυνόμευση από την αστυνομία και την τροχαία με την ύπαρξη περιπολικού, ύπαρξη πυροσβεστικού οχήματος την καλοκαιρινή περίοδο για την έγκαιρη επέμβαση σε περίπτωση πυρκαϊάς στο βουνό).

Η δεύτερη κατηγορία αφορά αιτήματα που πρέπει κάποια στιγμή να μπουν στις διεκδικήσεις όσο δύσκολα κι αν ακούγονται στην σημερινή Ελλάδα της κρίσης.

Η έλλειψη γυμνασίου (όταν στο δημοτικό χωρίζουμε τις αίθουσες γιατί δεν χωράνε τα παιδιά).

Η έλλειψη κοιμητηρίων. Είμαστε το μοναδικό χωριό στον νομό που δεν έχει κοιμητήρια παρά τους 2.500 κατοίκους.

Η έλλειψη αστικής λεωφορειακής σύνδεσης, που ταλαιπωρεί γονείς και παιδιά εδώ και πάρα πολλά χρόνια. Σε άλλους νομούς το αστικό πραγματοποιεί δρομολόγια σε αποστάσεις 35 – 40 χιλιομέτρων κι εδώ τα 7 χιλιόμετρα φαντάζουν ως η οικονομική καταστροφή των αστικών.

Χωροθέτηση και προσπάθεια δημιουργίας νέων πάρκων με αθλητικές υποδομές, που θα κάνουν τη ζωή των κατοίκων πιο ποιοτική.

Προσπάθεια κατασκευής αναπηρικής ράμπας στις παραλίες μας, για ν’ απολαμβάνουν ένα μπάνιο κι αυτοί που έχουν κινητικά προβλήματα και δεν τολμάνε να το σκεφτούν.

Στην συνάντηση συμμετείχαν όλες οι ηλικίες. Έτσι κάποιοι πρότειναν την δημιουργία ”ενότητας φωτοεπισημάνσεων” μέσα στην ομάδα του facebook όπου θα μπορεί ο καθένας να δημοσιεύει φωτογραφίες με κακώς κείμενα που βλέπει μέσα στο Παληό. Ίσως τότε οι αρμόδιοι να ευαισθητοποιηθούν και να αντιδράσουν πιο άμεσα για την αποκατάσταση των προβλημάτων.

Τέλος θα γίνει μία προσπάθεια για την δημιουργία ενός τηλεφωνικού καταλόγου επαγγελματιών που δραστηριοποιούνται στο Παληό, καθώς και επαγγελματιών που ζουν στο Παληό. Ζούμε σε εποχή που η αλληλοϋποστήριξη είναι τρόπος ζωής και θα πρέπει κι εμείς να την εφαρμόζουμε όποτε μπορούμε.

Η προσπάθεια ξεκίνησε. Χρειάζεται στήριξη και συμμετοχή. Τα θέματα αφορούν όλους μας και κυρίως τα παιδιά μας. Όσοι περισσότεροι, τόσο δυνατότεροι.

 

Προηγούμενο άρθρο

Ζημιές άνω των 100.000 ευρώ!

Επόμενο άρθρο

Τσανάκα, μετά από κλήρωση