Dark Mode Light Mode

Η πόλη τίμησε τον Άγιο Νικόλαο

H πόλη της Καβάλας τίμησε χθες τον Άγιο Νικόλαο. Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων ξεκίνησε από τον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου, όπου χοροστάτησε ο μητροπολίτης ΦΝΘ Προκόπιος, Η προσέλευση των πιστών, το προσκύνημα της εικόνας του Αγίου Νικολάου, ήταν μία διαδικασία που κράτησε για ώρες. Είχε ξεκινήσει την Πέμπτη από την παραμονή της γιορτής. Πλήθος κόσμου ακολούθησε την περιφορά της εικόνας στους κεντρικούς δρόμους της πόλης. Και όταν οι θρησκευτικές τελετές ολοκληρώθηκαν ήρθε η σειρά των σωματείων των λιμενεργατών. Πραγματοποιησαν την καθιερωμένη τους εκδήλωση, με μία ιδιαίτερα συμπαθητική δεξίωση και προσφορά κερασμάτων στο χώρο τους στο κεντρικό λιμάνι. Εκεί ήταν άπαντες. Πρωταγωνιστές όμως ήταν οι ίδιοι οι λιμενεργάτες, χτυπημένοι κι αυτοί απ΄ την οικονομική κρίση, ένας κλάδος που δοκιμάζεται καθώς η κίνηση στα λιμάνια έχει περιορισθεί.

Οι λιμενεργάτες έκαναν το επόμενο τολμηρό βήμα και δικαιώθηκαν. Έφτιαξαν το δικό τους συνεταιρισμό, μια εταιρία φύλαξης, εταιρίας σεκιούριτυ και ήδη έχουν αναλάβει τη φύλαξη του κεντρικού λιμένα – ειδικά σε περιπτώσεις άφιξης κρουαζιερόπλοιων – και σε 24ωρη βάση τη φύλαξη του νέου λιμανιού.

Είναι άνθρωποι με καινούριες ιδέες, προοδεύουν παρά τις δυσκολίες καθώς ανακαλύπτουν νέο αντικείμενο δουλειάς. Δικαιώνονται κοινωνικά και η γιορτή του Αγίου Νικολάου είναι ευκαιρία γι΄ αυτούς ν΄ ανταποδώσουν στην κοινωνία καθώς είναι η δική τους γιορτή. Τις εκδηλώσεις χθες στην Καβάλα παρακολούθησαν εκπρόσωποι τοπικών φορέων, υπηρεσιών και αρχών. Απουσίαζαν βέβαια οι τέσσερις βουλευτές, που βρίσκονταν λόγω της συζήτησης στη βουλή του προϋπολογισμού, στην Αθήνα.

 

 

Προηγούμενο άρθρο

Φεύγει ο Τσάκας, αφού οδήγησε τον ΑΟΚ στην τελευταία θέση της βαθμολογίας

Επόμενο άρθρο

Απόδοση των ΚΑΠ - Οι δήμοι θα υποδεικνύουν στη ΔΕΗ