Dark Mode Light Mode

Η τελευταία προεκλογική συνεδρίαση(;) Ανέβασαν τους τόνους πριν από τις κάλπες

Η τελευταία συνεδρίαση προ των εκλογών ήταν η χθεσινή για το δημοτικό συμβούλιο Καβάλας, σύμφωνα με την πρόεδρο του σώματος Άννα Σπανδώνη και λόγω του φόρτου και της πληθώρας των θεμάτων ζήτησε να παρακαμφθεί η εκτός ημερησίας διατάξεως διατύπωση ερωτήσεων προς τη διοίκηση. Κάτι που δεν έγινε αποδεκτό και παρά το γεγονός ότι ζητήθηκε να τεθούν ερωτήματα μόνο για απολύτως επείγοντα θέματα, ακολούθησαν ζητήματα που ήταν γνωστά και είχαν τεθεί πολλάκις στο πρόσφατο παρελθόν.

Ο Ηλίας Καλανταρίδης αναφέρθηκε στην καταγγελία του τον προηγούμενο Νοέμβριο αναφορικά με τις προσλήψεις για το πρόγραμμα ΣΤΗΡΙΖΩ. Δυσάρεστα ήταν τα σχόλια που διατυπώθηκαν εις βάρος του και αναφορικά με τις συνέπειες που προκλήθηκαν από την καταγγελία του. Έτσι χθες το μεσημέρι πήρε το λόγο και παραπονέθηκε για τα όσα ειπώθηκαν εναντίον του και για την δριμεία κριτική που δέχθηκε, αφού του χρέωσαν το γεγονός μη πληρωμής των 29 απασχολούμενων του προγράμματος.

Έγγραφο κοινοποιήθηκε στο δημοτικό σύμβουλο της αντιπολίτευσης από την αρμόδια αρχή ελέγχου των ευρωπαϊκών προγραμμάτων, σύμφωνα με το οποίο η ΠΝΟΗ θα πρέπει να προσχωρήσει σε επαναμοριοδότηση του συνόλου των επιλεγόμενων και μάλιστα θα γίνει επιτόπια επαλήθευση του δικαιούχου. Ο κ. Καλανταρτίδης ζήτησε από τον Δήμαρχο Καβάλας Κωστή Σιμιτσή να ανακαλέσει όσα διατύπωσε εις βάρος του, διότι σε διαφορετική περίπτωση θα σημαίνει ότι συντάσσεται με τα όσα μη σύννομα προφανώς μεσολάβησαν.

Έως το τέλος του 2015 ο δήμος θα έχει στη διάθεσή του ποσό περίπου ενός εκατομμυρίου για την υλοποίηση του προγράμματος και τις αμοιβές των απασχολούμενων, καθώς για την λειτουργία των υπολοίπων κοινωνικών δομών. Ο Δήμαρχος ξεκαθάρισε ότι όπως κι αν υπολογίζονταν οι δικαιούχοι, είτε με την μία κλίμακα είτε με τη νεότερη, το ίδιο αποτέλεσμα θα προέκυπτε και τα ίδια ονόματα θα επιλέγονταν. Άρα η σειρά κατάταξης των επιτυχόντων έτσι κι αλλιώς δε θα διαφοροποιούνταν, ειδικά όταν αυτή η σειρά δεν αποφασίστηκε από το δήμο αλλά από την ομάδα των λοιπών εταίρων.

Μας καρφώσατε στο υπουργείο, θεωρώντας ότι βρήκατε το μέγα σκάνδαλο, είπε ο Δήμαρχος προς το δημοτικό σύμβουλο της αντιπολίτευσης. Αντί να προβαίνετε σε καταγγελίες και καρφώματα, θα μπορούσατε να πάτε στην ΠΝΟΗ και να ελέγξετε τους πίνακες, εσείς όμως επιδιώκατε να μπλοκάρετε το πρόγραμμα με αποτέλεσμα οι εργαζόμενοι να δουλεύουν χωρίς να πληρώνονται, παρατήρησε Δήμαρχος. Η καθυστέρηση των πέντε μηνών οδήγησε και στο πρόστιμο της ΠΝΟΗΣ, συνέχισε ο κ. Σιμιτσής, υπογραμμίζοντας ότι αρκούσε μια απλή διασταύρωση πινάκων και μορίων ώστε να τελειώσει το θέμα. Περήφανος πάντως για την καταγγελία του την οποία και δικαίωσε το υπουργείο, δήλωσε ο κ. Καλανταρίδης.

Περαιτέρω έλεγχος θα διεξαχθεί για το θέμα του Κοινωνικού Παντοπωλείου και ειδικότερα για την παραίτηση της επιτροπής παραλαβής των ηλιέλαιων, δήλωσε ο Ηλίας Κιοσές και ζήτησε την επαλήθευση της είδησης από τον Δήμαρχο. Απάντηση ανέλαβε να δώσει ο ίδιος ο κ. Σιμιτσής, σημειώνοντας ότι η σκανδαλολογία είναι ένας τρόπος ασκήσεως πολιτικής. Το θέμα έχει λήξει ωστόσο κάποιοι σύμβουλοι της αντιπολίτευσης συνεχίζουν να το ανακινούν, επεσήμανε ο κ. Σμιτσής. Τις ΕΔΕ που δε σας βολεύουν τις χαρακτηρίζετε στημένες, συμπλήρωσε ο Δήμαρχος, κάτι που εκνεύρισε τον κ. Κιοσέ ο οποίος και αποχώρησε από τη συνεδρίαση. Συνεχίζοντας πάντως ο Κωστής Σιμιτσής έκανε λόγο για ένα θεσμό που λειτουργούσε άψογα.

Στην απόσυρση του δασικού χάρτη αναφέρθηκε ο επικεφαλής της Συμπαράταξης Πολιτών Άρης Βέρρος, θυμίζοντας τη δέσμευση του ΥΠΕΚΑ ότι η διαδικασία της νέας αναρτήσεως θα επιταχύνονταν. Λόγω έλλειψης χρημάτων καμία ανάρτηση δασικών χαρτών δεν πρόκειται να γίνει, δήλωσε ο κ. Βέρρος, βάσει της πληροφόρησής του.

Ο αντιδήμαρχος τεχνικών Θόδωρος Μουριάδης διευκρίνισε ότι σε χάρτες με τόσο μεγάλη κλίμακα τα προβλήματα ήταν αυτονόητα. Η ανάρτηση και οι ενστάσεις που θα ακολουθούσαν από τους δημότες, θα δημιουργούσαν τέτοια εμπλοκή ώστε και δια της δικαστικής οδού θα τραβούσε επί μακρό. Το δασαρχείο βιάστηκε να αναρτήσει τους χάρτες ωστόσο το ΥΠΕΚΑ που κατανόησε το σφάλμα έσπευσε να τους αποσύρει. Η Καβάλα συμπεριλαμβάνεται μεταξύ των περιφερειακών ενοτήτων που θα εξασφάλιζαν την ταχύτερη πρόοδο της υποθέσεως. Παρόμοιες αποφάσεις δηλαδή ελήφθησαν για όλη τη χώρα και όχι αποκλειστικά για την πόλη μας. Τελικώς, ο κ. Μουριάδης εξέφρασε την ελπίδα του ότι η ανάρτηση των νέων χαρτών δε θα αργήσει.

 

=

 

Προηγούμενο άρθρο

Ιστορία απίστευτης τρέλας - Ο βουλευτής τρέχει με τον φάκελο του ασθενοφόρου

Επόμενο άρθρο

Ποιος φιλικός, ποιος αθλητισμός, ποιος πολιτισμός; ... με αφορμή έναν αγώνα που τέλειωσε λίγο αφότου άρχισε