Dark Mode Light Mode
Συγκέντρωση στην ΕΡΑ Καβάλας
Η τοπική κοινωνία, απεργία σήμερα από ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ στο πλευρό της ΕΡΤ
Χωρίς μέσα ενημέρωσης

Η τοπική κοινωνία, απεργία σήμερα από ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ στο πλευρό της ΕΡΤ

Περισσότεροι από 250 άνθρωποι, μεταξύ των οποίων κι οι εργαζόμενοι στην ΕΡΑ Καβάλας, συμμετείχαν χθες το απόγευμα σε κινητοποίηση που έγινε στην Καβάλα. Από το πρωί χθες τοπικοί σύλλογοι και φορείς εξέδωσαν ανακοινώσεις υπέρ της ΕΡΤ. Ίδιο ήταν όλη την ημέρα χθες το κλίμα σε όλη την Ελλάδα. Παρόλα αυτά ο Πρωθυπουργός επιμένει, αγνοώντας τις αντίθετες φωνές από τους δύο κυβερνητικούς εταίρους. Βενιζέλος και Κουβέλης συναντήθηκαν χθες, ζήτησαν συνάντηση με τον κ. Σαμαρά. Ζήτησαν επίσης η ΕΡΤ να μην κλείσει. Φαίνεται ότι το ραντεβού θα γίνει αλλά το αίτημα τους για την ΕΡΤ μάλλον δεν γίνεται δεκτό. Κάπου εδώ αρχίζει να «μυρίζει» πρόωρες εκλογές. Αυτό θα κριθεί σήμερα. Αφού ο Αντώνης Σαμαράς επιμένει στους χειρισμούς του για την ΕΡΤ, οι Βενιζέλος και Κουβέλης οφείλουν να αποφασίσουν. Ή θα σιωπήσουν και θα υποχωρήσουν ή θα αποσύρουν την στήριξη τους από την κυβέρνηση.

Χθες στις 6 το απόγευμα αρκετός κόσμος συγκεντρώθηκε στο κτίριο της ΕΡΑ Καβάλας στην Παναγούδα. Ξεχώριζαν εκπρόσωποι του ΠΑΜΕ αλλά και απλοί πολίτες που ευαισθητοποιήθηκαν από τα γεγονότα των προηγούμενων ημερών. Προς όλους αυτούς μίλησε ο προϊστάμενος του σταθμού. Τους ευχαρίστησε για την συμπαράσταση, παρουσίασε κάποιους από τους λόγους για τους οποίους η ΕΡΤ δεν πρέπει να κλείσει. Η ΕΡΑ Καβάλας μετέδωσε χθες κανονικά το πρόγραμμα της. Κανονικά στη συνέχεια συνδέθηκε με το κεντρικό δίκτυο. Άλλοι περιφερειακοί σταθμοί της ΕΡΑ δεν κατάφεραν να έχουν χθες πρόγραμμα. Στις περισσότερες περιπτώσεις οι διακόπτες κατέβηκαν απότομα. Κάτι που φαίνεται ότι αργά ή γρήγορα θα γίνει και με την ΕΡΑ Καβάλας. Μέσα σε αυτό το κλίμα η ΑΔΕΔΥ και η ΓΣΕΕ ανακοίνωσαν για σήμερα 24ωρη πανελλαδική απεργία. Η απεργιακή συγκέντρωση θα γίνει στις 11 το πρωί στην πλατεία του Καπνεργάτη. Η ανακοίνωση της ΓΣΕΕ είναι η ακόλουθη: Μετά την πραξικοπηματική απόφαση της Κυβέρνησης για λουκέτο στην Ελληνική Ραδιοφωνία Τηλεόραση, η Εκτελεστική Επιτροπή της ΓΣΕΕ σε έκτακτη συνεδρίασή της αποφάσισε την πραγματοποίηση 24ωρης Γενικής Απεργίας για αύριο Πέμπτη 13/6/2013 και συλλαλητήριο διαμαρτυρίας στις 11 π.μ. στο Ραδιομέγαρο στην Αγία Παρασκευή.

Παράλληλα, καλούμε όλους τους εργαζόμενους να σταθούν στο πλευρό των υπαλλήλων της ΕΡΤ μετέχοντας και στις σημερινές συγκεντρώσεις στο Ραδιομέγαρο. Όσον αφορά στους εργαζόμενους στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, επιβάλλεται να καθορίσουν την αυριανή συμμετοχή τους στην 24ωρη Γενική Απεργία με τέτοιο τρόπο ώστε να διευκολύνουν τους διαδηλωτές να μετέχουν στο συλλαλητήριο.Η εμμονή της Κυβέρνησης στην τακτική «αποφασίζομεν και διατάσσομεν» και οι ακραίες αντιδημοκρατικές αποφάσεις της βρίσκουν απέναντι ολόκληρη την ελληνική κοινωνία η οποία έχει στραγγαλιστεί από τις ανάλγητες, αιφνιδιαστικές και μονομερείς ενέργειές της.Ο αντιδημοκρατικός κυβερνητικός κατήφορος δεν έχει τελειωμό και η τρικομματική κυβέρνηση οφείλει επιτέλους να αλλάξει ρότα πριν είναι πολύ αργά.Την αντίθεση και την καταδίκη της ΓΣΕΕ αλλά και του συνόλου των ευρωπαϊκών συνδικάτων για το λουκέτο της Ελληνικής Ραδιοφωνίας Τηλεόρασης κατέθεσαν στον Πρωθυπουργό, στη συνάντηση που είχαν σήμερα στο Μέγαρο Μαξίμου, η Γενική Γραμματέας της ΣΕΣ Μπερναντέτ Σεγκόλ και ο Πρόεδρος της ΓΣΕΕ Γιάννης Παναγόπουλος.Κοινή και αδιαπραγμάτευτη θέση ΓΣΕΕ και ΣΕΣ είναι ότι η ΕΡΤ δεν αποτελεί κομματικό λάφυρο στα χέρια καμιάς κυβέρνησης, ανήκει αποκλειστικά στον ελληνικό λαό και είναι υπόλογη μόνο στον Έλληνα φορολογούμενο.Η ΓΣΕΕ μαζί με τους εργαζόμενους της ΕΡΤ θα συνεχίσουν τη μάχη για την ανατροπή της απόφασης κλεισίματός της.Ο αγώνας θα συνεχιστεί μέχρι τη δικαίωση.

Το Ενωτικό Λαϊκό Μέτωπο Καβάλας εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση: Την ώρα που γράφεται η ανακοίνωση αυτή, οι πομποί της Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης «πέφτουν» ο ένας μετά τον άλλον, αποκλείοντας ολόκληρες περιοχές της χώρας και τα ΜΑΤ οδεύουν για το κλείσιμο των πομπών του Υμμητού, πετώντας έξω τους εργαζόμενους. Με μια απλή υπουργική απόφαση αποφασίστηκε με το έτσι θέλω το κλείσιμο της ΕΡΤ, φιμώνοντας τη «φωνή της Ελλάδας» και πετώντας στο δρόμο μια κωμόπολη 2.700 εργαζομένων. «Αστειότητες» χαρακτήρισε ο Έλληνας Ερντογάν Σαμαράς τα νέα μέτρα, μετά το αποτυχημένο deal μεταξύ Gazprom και ΔΕΠΑ, γιατί οι Ευρωπαίοι «εταίροι» μας τα θέλουν όλα δικά τους. Φοβέρα και τσαμπουκάς απέναντι στους εργαζόμενους, κότα και τεμενάδες μπροστά στους δανειστές. Κροκοδείλια δάκρυα από τους δύο άθλιους κυβερνητικούς εταίρους, ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ, αλλά δε θα κλονίσουν την κυβερνητική σταθερότητα. Και βέβαια δεν θα την κλονίσουν γιατί ο πυρήνας της κυβερνητικής συμφωνίας είναι το ΠΑΣΗ ΘΥΣΙΑ, ΠΑΡΑΜΟΝΗ ΣΤΟ ΕΥΡΩ. Και το εννοούν. Χρειάζεται άμεσα:

– για όσο διάστημα η ΕΡΤ λειτουργεί και εκπέμπει, να γίνει ένα δίκτυο αντιπληροφόρησης, συντονισμού αγώνων και αντιστάσεων ενάντια σε κυβέρνηση-Τροικα. – αλληλεγγύη στους εργαζομένους. Χαιρετίζουμε το τεράστιο κύμα συμπαράστασης των πολιτών. Μόνο η αλληλεγγύη μπορεί να μας σώσει. – το κλείσιμο της ΕΡΤ και η αλληλεγγύη του λαού να γίνει το νέο Πολυτεχνείο που θα κλείσει μία για πάντα στο χρονοντούλαπο της Ιστορίας την τρικομματική χούντα και το πολιτικό της σύστημα – όσο πιο γρήγορα ξεφύγουμε από το ζουρλομανδύα της Ευρωζώνης, τόσο πιο γρήγορα θα πατήσουμε σταθερά στα πόδια μας, σαν λαός και σα χώρα. ΝΑ ΜΗ ΚΛΕΙΣΕΙ Η ΔΗΜΟΣΙΑ ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ Ή ΟΛΟΙ, Ή ΚΑΝΕΙΣ ΜΑΣ!

 

Προηγούμενο άρθρο

Συγκέντρωση στην ΕΡΑ Καβάλας

Επόμενο άρθρο

Χωρίς μέσα ενημέρωσης