Dark Mode Light Mode

Η υπηρεσία καθαριότητας απομάκρυνε τα αδέσποτα του 4ου Γυμνάσιου

Η διεύθυνση του 4ου Γυμνασίου Καβάλας ήρθε σε επαφή με το δήμο Καβάλας και ειδικότερα με τον αρμόδιο αντιδήμαρχο καθαριότητας Τάσο Χατζηαναστασίου, προκειμένου να απομακρυνθούν από τις σχολικές εγκαταστάσεις αδέσποτα σκυλιά τα οποία προκάλεσαν πρόβλημα στους μαθητές. Όπως μας ενημέρωσε ο κ. Χατζηαναστασίου, τρία αδέσποτα απομακρύνθηκαν από το σχολείο και το τελευταίο εξ αυτών «αιχμαλωτίσθηκε» στο τέλος της προηγούμενης εβδομάδας. Ο αντιδήμαρχος πάντως παρατήρησε ότι τα τετράποδα είναι ακίνδυνα. Από την πλευρά τους προσεκτικοί θα πρέπει να στέκονται και οι μαθητές που είτε παίζουν είτε ταΐζουν τα αδέσποτα.

Το σκυλί που πρωταγωνίστησε σε δυσάρεστο περιστατικό και δάγκωσε ένα παιδί, μεταφέρθηκε στο δημοτικό κυνοκομείο, όπου κι εξετάσθηκε από τον αρμόδιο της κτηνιατρικής υπηρεσίας. Πρόβλημα ωστόσο δεν εντοπίσθηκε αφού το τετράποδο δεν αντιμετώπιζε πρόβλημα ασθένειας. Ο αντιδήμαρχος υπενθύμισε ότι σύμφωνα με τη νομοθεσία ο δήμος είναι αρμόδιος για τη συλλογή των αδέσποτων, τον εμβολιασμό και τη στείρωσή τους, ωστόσο στη συνέχεια υποχρεούται να τα επιστρέψει ελεύθερα στο φυσικό τους περιβάλλον. Εξάλλου, αδέσποτα χαρακτηρίζονται τα σκυλιά ακριβώς εξαιτίας του γεγονός ότι δεν παραμένουν σε κάποιο σημείο αλλά τριγυρίζουν διαρκώς. Ο κ. Χατζηαναστασίου συμπλήρωσε επίσης ότι δεν είναι διόλου εύκολο να «αιχμαλωτισθεί» από τους δημοτικούς υπαλλήλους ένα αδέσποτο τετράποδο, που είναι συνηθισμένο να γυρίζει στους δρόμους.

Περισσότερους οδοκαθαριστές έχει πλέον στη διάθεσή του ο αντιδήμαρχος καθαριότητας, αφού το δυναμικό ενισχύθηκε από τους περίπου 25 απασχολούμενους του προγράμματος κοινωφελούς εργασίας. Ευτύχημα αποτελεί το γεγονός ότι ο φετινός χειμώνας είναι εύκολος και μέχρι στιγμής δεν απαίτησε από την υπηρεσία εξειδικευμένες παρεμβάσεις.

 

Προηγούμενο άρθρο

Διαλύεται η «Συνεργασία Ανάπτυξης» - Η Ρ. Καραγιαννίδου συνεχίζει με το νέο συνδυασμό

Επόμενο άρθρο

Όλα ομόφωνα, όλα σύντομα