Dark Mode Light Mode
Έτοιμοι οι αγρότες ...
Θαυμάσια χρονιά για το κολυμβητήριο – Ετοιμασίες για το τριήμερο πανελλήνιο πρωτάθλημα
Αντίθετο το Αστικό ΚΤΕΛ με τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις της οδού Βενιζέλου

Θαυμάσια χρονιά για το κολυμβητήριο – Ετοιμασίες για το τριήμερο πανελλήνιο πρωτάθλημα

Στις 14, 15 και 16 Φεβρουαρίου η Καβάλα θα φιλοξενήσει για πρώτη φορά τη διοργάνωση του πανελλήνιου χειμερινού πρωταθλήματος κολύμβησης με την προβολή της πόλης να είναι εξασφαλισμένη. Στην Καβάλα θα συγκεντρωθούν 62 ομάδες και περίπου 600 αθλητές, ενώ αν συνυπολογιστούν οι προπονητές και οι συνοδοί τότε ο συνολικός αριθμός των φιλοξενούμενων θα ξεπεράσει τους χίλιους ανθρώπους.

Ο Παναγιώτης Ακριτίδης που εκτός από δημοτικός σύμβουλος και πρόεδρος του Ναυτικού Ομίλου Καβάλας είναι και υπεύθυνος του δήμου για τη λειτουργία του κλειστού κολυμβητηρίου μας ενημέρωσε ότι στα ξενοδοχεία της Καβάλας εμφανίζεται πληρότητα 100%, ενώ ομάδα των Ιωαννίνων ζήτησε τη μεσολάβηση του κ. Ακριτίδη προκειμένου να εξασφαλίσει κατάλυμα σε κάποιο ξενοδοχείο της Δράμας ή της Ξάνθης.

Η συγκεκριμένη διοργάνωση φιλοξενούνταν παραδοσιακά στο «Ποσειδώνιο» Θεσσαλονίκης, το οποίο ωστόσο δε διαθέτει άδεια. Γι’ αυτό εξάλλου και η ομάδα πόλο του ΠΑΟΚ χρησιμοποιεί ως έδρα τις εγκαταστάσεις του καβαλιώτικου κολυμβητηρίου. Η δε απόφαση για τη φιλοξενία του πρωταθλήματος από το κλειστό κολυμβητήριο Καβάλας ελήφθη από την Κολυμβητική Ομοσπονδία Ελλάδας. Επιπλέον, οι κολυμβητικές εγκαταστάσεις της Καβάλας είναι οι καλύτερες έπειτα από εκείνες του ΟΑΚΑ σε πανελλήνιο επίπεδο.

Το προσωπικό του δήμου Καβάλας, μόνιμο κι εποχικό, που απασχολείται στο κλειστό κολυμβητήριο θα αναλάβει και την ομαλή διεξαγωγή των αγώνων. Δύο επιπλέον άτομα θα πρέπει να επιστρατευθούν προκειμένου να πλαισιωθεί το υπάρχον προσωπικό, για το τριήμερο 14 – 16 Φεβρουαρίου. Στις εγκαταστάσεις έχουν πραγματοποιηθεί εργασίες συντήρησης και τα πάντα είναι έτοιμα.

Το αγωνιστικό πρόγραμμα θα αρχίσει στις 10:00 το πρωί του Σαββάτου, θα συνεχιστεί στις 5:00 το απόγευμα της ίδιας ημέρας, στις 9:00 το πρωί της Κυριακής και στις 4:00 το απόγευμα της ίδιας ημέρας.

Για το υπόλοιπο της αγωνιστικής περιόδου προβλέπεται η διοργάνωση των αγώνων junior από το ΝΟΚ, με την περσινή διοργάνωση να είχε συγκεντρώσει τις συμμετοχές 550 αθλητών. Οι διοργανωτές ευελπιστούν ότι κάτι παρόμοιο θα επαναληφθεί και φέτος. Αθλητική διοργάνωση προγραμματίζει και ο ΟΘΑΚ. Σύμφωνα με τα λεγόμενα του Παναγιώτη Ακριτίδη, η φετινή χρονιά είναι μια από τις καλύτερες σε επίπεδο επισκεψιμότητας και χρήσης για το κολυμβητήριο της Καβάλας. Οι δε διοργανώσεις θα βοηθήσουν και στην αύξηση των εσόδων του, ενώ ανάσα θα δώσει στην τοπική οικονομία η φιλοξενία των αθλητών.

 

=

 

Προηγούμενο άρθρο

Έτοιμοι οι αγρότες ...

Επόμενο άρθρο

Αντίθετο το Αστικό ΚΤΕΛ με τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις της οδού Βενιζέλου