Dark Mode Light Mode

«Θα έχουμε και άλλα κρούσματα ως τον Σεπτέμβρη»

Στο ραδιόφωνο της Πρωινής μίλησε χθες ο Προϊστάμενος της Διεύθυνσης Υγείας της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας Χρήστος Παπαδόπουλος. Θέμα των δηλώσεών του ο ιός του Δυτικού Νείλου το τι έγινε μια εβδομάδα έγινε στο νομό Καβάλας και το τι πρόκειται να γίνει από εδώ και πέρα. Έχοντας υπόψη του πληροφορίες από την προηγούμενη μέρα, δηλαδή την Πέμπτη, ο Χρήστος Παπαδόπουλος είπε ότι τα κρούσματα με τον ιό του Δυτικού Νείλου επιβεβαιωμένα 100% είναι 6. Ένα μάλιστα περιστατικό αναφέρεται να έχει μολυνθεί από άλλη περιοχή της χώρας, απλώς ο ασθενής διαμένει μόνιμα στην Καβάλα.

Σύμφωνα με τον Χρήστο Παπαδόπουλο υπάρχουν εκατοντάδες ασυμπτωματικές περιπτώσεις ή περιπτώσεις με πολύ ήπια συμπτώματα. Ο Χρήστος Παπαδόπουλος μιλώντας για τα κρούσματα του ιού του Δυτικού Νείλου είπε χθες στο ραδιόφωνο της Πρωινής:

«Κατά την άποψή μου ήταν αναμενόμενο ότι θα είχαμε κρούσματα απλά δεν ξέραμε πόσα θα ήταν αυτά. Από την πλευρά μας δεν υπήρχε καμία μυστικότητα και οι ανακοινώσεις έγιναν μετά τις οριστικές βεβαιώσεις που υπήρξαν. Να ξέρετε ότι ήμασταν πολύ προσεκτικοί. Προβλέπω ότι θα υπάρχουν κι άλλα, περισσότερα ίσως κρούσματα μέχρι τον Σεπτέμβριο. Ο κόσμος πρέπει να πάρει τα μέτρα του. Σημειώνω ότι το πρόγραμμα επίγειας καταπολέμησης κουνουπιών συνεχίζεται, δεν έχει αλλάξει και δεν έχει επηρεαστεί καθόλου και θα συνεχιστεί μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου».

 

Προηγούμενο άρθρο

Ο Γ. Γ. Αποκεντρωμένης συζήτησε για ΧΥΤΑ και Περιμετρική

Επόμενο άρθρο

Κόκκινο "χτυπάει" ο υδράργυρος