Dark Mode Light Mode

Θα ανανεωθούν οι συμβάσεις των 75 εργαζόμενων στους παιδικούς σταθμούς ;

Η ανανέωση των συμβάσεων για τους 75 εργαζόμενους στους παιδικούς σταθμούς του δήμου Καβάλας είναι ένα σοβαρό θέμα που κάθε χρόνο απασχολεί τη δημοτική αρχή. Τα 75 άτομα εργάζονται με συμβάσεις ορισμένου χρόνου που ανανεώνονται στη διάρκεια της τελευταίας τριετίας. Όπως μας εξήγησε ο πρόεδρος του νομικού προσώπου ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ Λεωνίδας Παππάς, η αρμοδιότητα της ανανέωσης των συμβάσεων ανήκει στη νέα διοίκηση του δήμου Καβάλας.
Ο κ. Παππάς άκουσε φήμες, προερχόμενες από τον κύκλο της νέας δημάρχου, ότι η επόμενη διοίκηση θα καταγγείλει τις συγκεκριμένες συμβάσεις προκειμένου να προχωρήσει σε προσλήψεις καινούργιων εργαζομένων. Τα 75 άτομα που απασχολούνται στους παιδικούς σταθμούς ανήκουν σε όλες τις κατηγορίες ειδικοτήτων, είναι δηλαδή νηπιαγωγοί, βρεφοκόμοι, καθαρίστριες. Η ημερομηνία λήξης των συμβάσεων τους είναι η 31η Αυγούστου.
Τα 75 άτομα είχαν προσληφθεί από τη διοίκηση Σιμιτσή μέσω προκηρύξεως του ΑΣΕΠ. Παρά το γεγονός ότι η απερχόμενη διοίκηση έχει ζητήσει την παράταση των συμβάσεων, δεν αποκλείεται η διάδοχη αρχή να αποφασίσει την καταγγελία τους και την πρόσληψη νέου προσωπικού. Βεβαίως, εάν καταγγελθούν οι συμβάσεις ελοχεύει ο κίνδυνος να απομείνει το νομικό πρόσωπο χωρίς το απαραίτητο προσωπικό και μάλιστα στην κρίσιμη περίοδο των εγγραφών.
Η ανανέωση των συμβάσεων είναι καθαρά πολιτική απόφαση και θα πρέπει να τη λαμβάνει κάθε χρόνο τέτοια εποχή η διοίκηση του δήμου. Η νέα δημοτική αρχή, σύμφωνα με τα λεγόμενα του κ. Παππά, θα πρέπει να λάβει δημόσια θέση επί του ζητήματος σεβόμενη την αγωνία των 75 συμβασιούχων εργαζομένων. Είναι χαρακτηριστικό ότι καθημερινά ο πρόεδρος της ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ δέχεται σωρηδόν τα αγωνιώδη ερωτήματα των εργαζομένων σχετικά με τη ανανέωση των συμβάσεών τους.

 

Προηγούμενο άρθρο

Ο Φάνης Γκερλεκτσής σχολιάζει το σκληρό ανταγωνισμό των ναυτιλιακών εταιρειών

Επόμενο άρθρο

«Να σώσουμε ότι μπορεί να σωθεί»