cialis Online φαρμακείο Farmakeio Trikala με τις καλύτερες τιμές στην Ελλάδα. Looking for a cutting-edge trading platform? Immediate Edge offers state-of-the-art tools for modern traders.

Θα συνεργαστούν για την καταπολέμηση των κουνουπιών

 Θα συνεργαστούν για την καταπολέμηση των κουνουπιών

Σύσκεψη πραγματοποιήθηκε χθες το πρωί στο Δημαρχείο της Χρυσούπολης. Οργανώθηκε από το Δήμο Νέστου με την παρουσία του Δημάρχου Βαγγέλη Τσομπανόπουλου, πολλών αντιδημάρχων, του Αντιπεριφερειάρχη Σωτήρη Παπαδόπουλου, συνεργατών του, υπηρεσιών της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας.

Η σύσκεψη είχε να κάνει με το πρόγραμμα καταπολέμησης κουνουπιών. Έγινε σύντομος απολογισμός αυτών που πραγματοποιήθηκαν το 2014, συμφωνήθηκε να υπάρχει συνεργασία της Περιφέρειας με το Δήμο Νέστου για το 2015.

Ο κ. Σωτήρης Παπαδόπουλος ανακοίνωσε στο Δήμο Νέστου ότι σε δέκα πέντε (15)  μέρες θα δημοσιευθεί η προκήρυξη για το νέο πρόγραμμα κάτι που σημαίνει ότι αρκετά πριν το τέλος του έτους τα δεδομένα θα είναι γνωστά για τους ιδιώτες που θα αναλάβουν τον Μάρτιο του 2015 την καταπολέμηση των κουνουπιών σε όλη την Ανατολική Μακεδονία και Θράκη.

Ο κ. Παπαδόπουλος είπε επίσης ότι η επιχορήγηση, δηλαδή τα χρήματα που θα διατεθούν μέσα από ΕΣΠΑ θα είναι φέτος περισσότερα, ίσως φτάσουν στο ποσό των 2 εκατομμυρίων ευρώ από 1,5 εκατομμύριο ευρώ που ήταν η χρηματοδότηση πέρυσι.

Αν όλα πάνε καλά η δουλειά θα αρχίσει τον Μάρτιο και η προετοιμασία της από τον Φεβρουάριο. Πολλά θα εξαρτηθούν από το τι χειμώνας θα μεσολαβήσει. Άλλη δράση θα υλοποιηθεί αν ο χειμώνας είναι ήπιος, κι άλλη δράση θα γίνει αν ο χειμώνας είναι μέτριος ή βαρύς. Παίζει ρόλο πάντως ο χειμώνας και τα καιρικά φαινόμενα από το Νοέμβριο μέχρι και τον Φεβρουάριο για τη δημιουργία προϋποθέσεων για το πρόβλημα των κουνουπιών που πολλές φορές πρωτοεμφανίζεται στην ανατολική πλευρά του νομού ακόμη και τον Απρίλιο.

Ιδιαίτερα ικανοποιημένος ήταν μετά τη σύσκεψη και ο δήμαρχος Νέστου και ο αντιπεριφερειάρχης κ. Σωτήρης Παπαδόπουλος. Οι δύο πλευρές συμφώνησαν να συνεργαστούν, ο δήμος Νέστου θα αποφύγει να βάλει χρήματα, εκτός έκτακτων περιπτώσεων, θα διαθέσει πάντως το προσωπικό του για να διευκολύνει όταν και όπου χρειάζεται την καταπολέμηση του κουνουπιών που θα κάνει ιδιώτης για λογαριασμό της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

 

Διαβάστε επίσης