Dark Mode Light Mode

Θερμή υποδοχή στο RIVIERA και τους επιβάτες του

Θερμή υποδοχή επιφύλαξε η πόλη στους 1200 επιβάτες του κρουαζιερόπλοιου RIVIERA, που κατέπλευσε στο λιμάνι της Καβάλας λίγο μετά τις 8.00 χθες το πρωί. Πραγματοποιήθηκε εκδήλωση στην πλατεία Καπνεργάτη, όπου προσφέρθηκαν διάφορα κεράσματα στους επιβάτες του πλοίου. Τυχεροί ήταν και άλλοι τουρίστες της Καβάλας που ήταν χθες στην πόλη μας.

Το κρουαζιερόπλοιο RIVIERA είναι πράγματι ένα εντυπωσιακό κρουαζιερόπλοιο, ιδιαίτερα πολυτελές. Κυβερνήτης του είναι νορβηγός, ενώ το πλήρωμά του αριθμεί 800 άτομα.

Το κρουαζιερόπλοιο αυτό έρχεται κάθε χρόνο στην Καβάλα, Κάθε φορά που το βλέπουμε το βρίσκουμε ακόμα πιο όμορφο, ακόμα πιο εντυπωσιακό.

250 από τους 1200 επιβάτες του πλοίου κινήθηκαν με λεωφορεία στον αρχαιολογικό χώρο των Φιλίππων. Οι υπόλοιποι σταδιακά στη διάρκεια της ημέρας βγήκαν από το πλοίο για μία βόλτα στην πόλη. Κινήθηκαν στην αγορά και όπως εκτιμούν οι έμποροι δεν έκαναν ιδιαίτερα μεγάλες αγορές.

Περισσότεροι από 200 επιβάτες πέρασαν από τις 10.00 το πρωί μέχρι το μεσημέρι από την πλατεία Καπνεργάτη όπου αιφνιδιάστηκαν ευχάριστα με την εκδήλωση που επιφύλαξαν σε αυτούς το επιμελητήριο, ο δήμος Καβάλας δια της ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑΣ, ο Οργανισμός Λιμένα.

Στον ίδιο χώρο για την ίδια εκδήλωση βρέθηκαν ακόμη εκπρόσωποι της Ομοσπονδίας αλλά κι ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Βασίλης Λεμονίδης.

Στην πλατεία Καπνεργάτη εκτός από το ούζο, τα τυροπιτάκια, τους κουραμπιέδες που προσφέρθηκαν, ακούγονταν δυνατά μουσική του Μίκη Θεοδωράκη και του Μάνου Χατζηδάκη.

Αυτά τα πολύ γνωστά ορχηστρικά ελληνικά κομμάτια ή αντίστοιχα τα πολύ γνωστά ελληνικά τραγούδια με τη φωνή της Μελίνας και όχι μόνο, δημιούργησαν μία όμορφη ατμόσφαιρα, που ήταν φανερό ότι επηρέασε τους επιβάτες του πλοίου.

Το πλοίο αναχώρησε από την Καβάλα για τον επόμενό του προορισμό το λιμάνι της Κωνσταντινούπολης στις 8.00 το απόγευμα.

 

Προηγούμενο άρθρο

Σε τρεις βδομάδες ασφαλτόστρωση

Επόμενο άρθρο

Υπάρχει εναλλακτικό σενάριο για την αξιοποίηση του Διονύσου από τον δήμο