• 6 Ιουλίου 2024,
cialis Online φαρμακείο Farmakeio Trikala με τις καλύτερες τιμές στην Ελλάδα. Looking for a cutting-edge trading platform? Immediate Edge offers state-of-the-art tools for modern traders.

Θερμοϋδραυλικοί σε μεγάλη οικονομική κρίση

 Θερμοϋδραυλικοί σε μεγάλη οικονομική κρίση

Ολοκληρώθηκε χθες το μεσημέρι στην αίθουσα του επιμελητηρίου Καβάλας το 16ο περιφερειακό συνέδριο σωματείων αδειούχων θερμοϋδραυλικών Μακεδονίας – Θράκης και Θεσσαλίας. Το συνέδριο που είχε και παράλληλο πρόγραμμα γνωριμίας των συμμετεχόντων σε αυτό με την πόλη, παρακολούθησε κι ο Γιώργος Κωνσταντέλος πρόεδρος της ομοσπονδίας θερμοϋδραυλικών.

Ήταν μία ευκαιρία να συζητηθούν κυρίως τα προβλήματα του κλάδου, αφού η πτώση της δουλειάς, η κρίση, δημιουργούνε φοβερά προβλήματα σε έναν χώρο που φαίνεται ότι κυριολεκτικά διαλύεται.

Αυτό τουλάχιστον είπε στη χθεσινή του ομιλία ο πρόεδρος του σωματείου θερμοϋδραυλικών Καβάλας κ. Χαράλαμπος Μιχαηλίδης.

Ένα άλλο θέμα εχει να κάνει με την τάχα μείωση των εισφορών του ΤΕΒΕ, διαδικασία που ο πρόεδρος του σωματείου κ. Κωνσταντέλος θεωρεί άτοπη. Όσο για τον κ. Χαράλαμπο Μιχαηλίδη πρόεδρο του σωματείου Καβάλας, είπε στην εφημερίδα μας πολλά κι ενδιαφέροντα θέματα που όμως όλα είναι δυσάρεστα νέα. Την χθεσινή διαδικασία παρακολούθησαν κι απηύθυναν χαιρετισμό ο βουλευτής Γ. Πασχαλίδης, ο εκπρόσωπος του επιμελητηρίου Γ. Παναγιωτίδης κι ο αντιπεριφερειάρχης τουρισμού και πολιτισμού Κ. Παπακοσμάς.

Ο πρόεδρος του σωματείου θερμοϋδραυλικών Καβάλας Χ. Μιχαηλίδης,είπε στην εφημερίδα μας:

 

ΕΡ: Υπάρχουν συνάδελφοί σας που διακόψανε αναγκαστικά από μέλη του σωματείου σας;

ΑΠ: «Τον τελευταίο 1,5 χρόνο έχουμε γύρω στις 45 αποχωρήσεις από τα 148 μέλη που είχαμε. Κάποιοι από αυτούς «εκβίασαν» μία πρόωρη συνταξιοδότηση, με την εξαγορά της θητείας του στρατού, είτε κάνοντας μία αυτασφάλιση με δύο ή τρία χρόνια ΙΚΑ ξέροντας ότι θα χάσουνε αρκετά χρήματα, αλλά προσπαθώντας ν΄ απαλλαγούν από το βάσανο του ΤΕΒΕ (σήμερα ΟΑΕΕ), που είναι το σημαντικό και κύριο πρόβλημα για μας τους επαγγελματίες. Σήμερα γύρω στο 80% των συναδέλφων δεν μπορούν ν΄ ανταποκριθούν σ΄ αυτά τα έξοδα…»

ΕΡ: Όμως το ΤΕΒΕ μείωσε την εισφορά;

ΑΠ: «Αυτό κοροϊδία για μας. Δεν πρέπει να το συζητάμε κάν. Μας υποβάλλανε σε ένα γελοίο πράγμα. Κάναμε αιτήσεις το Μάιο. Καμιά ενημέρωση για το που βρίσκεται το πράγμα αυτό. Φτάσαμε να έχουμε μία έγκριση ότι θα κατέβουμε δύο κατηγορίες, γύρω στον Αύγουστο. Πολλοί συνάδελφοι μέσα σ΄ αυτό το διάστημα δε μπόρεσαν να αποπληρώσουν ή καθυστέρησαν, με αποτέλεσμα να βγούνε εκτός της ρύθμισης, που αυτό θα συμβαίνει και με οποιοδήποτε συνάδελφο, που σ΄ οποιαδήποτε στιγμή δεν καταφέρει να πληρώσει εμπρόθεσμα. Θα πρέπει να επαναλάβει τη διαδικασία, να ξανακάνει αίτηση κ.λ.π.»

ΕΡ: Η ρύθμιση ή μείωση τελικά, γι΄ αυτούς που «άντεξαν», είναι μικρή;

ΑΠ: «Στη μεγαλύτερη κατηγορία είναι της τάξεως των 120 – 130 ευρώ».

ΕΡ: Τι εικόνα έχετε για τις πολυκατοικίες και τη θέρμανση, πως θα λειτουργήσει φέτος;

ΑΠ: «Είναι λυπηρό το γεγονός. Τα προβλήματα που έχουμε από τις μεγάλες πολυκατοικίες, είναι ότι προφανώς δε θ΄ ανάψει θέρμανση για το χειμώνα. Αυτό συνεπάγεται ότι αυτοί οι άνθρωποι θα πρέπει να κινηθούν προς άλλη κατεύθυνση, θα πάνε στα κλιματιστικά και ίσως με τον καιρό να δούμε να φυτρώνουν μπουράκια από τα μπαλκόνια και να έχουμε διάφορα πράγματα, όπως καύση πέλετ, που κι αυτά δεν είναι πιστοποιημένα στην Ελλάδα, είναι αμφιβόλου ποιότητας. Υπάρχουνε φωνές που λένε ότι υπάρχουνε μέσα χημικά πρόσθετα κ.λ.π. Καταλαβαίνετε τι ρύπανση θα υπάρχει στην ατμόσφαιρα!

Ευελπιστούμε κάτι τέτοιο να μη γίνει αλλά με την τιμή του πετρελαίου στο 1.60, είναι αδύνατον. Το πετρέλαιο είναι μόνο για εντριβές, δεν είναι για να καεί».

 

 

 

Διαβάστε επίσης