Dark Mode Light Mode
Δύο περιστατικά, την ίδια ώρα, στην ίδια περιοχή
Ικανοποιημένος ο Παύλος Δεμετζίδης – Από το αποτέλεσμα και τη δημαρχιακή ουδετερότητα
Υπόθεση παιδικής πορνογραφίας στο ΜΟΔ Καβάλας

Ικανοποιημένος ο Παύλος Δεμετζίδης – Από το αποτέλεσμα και τη δημαρχιακή ουδετερότητα

Η δικηγόρος Άννα Σπανδώνη θα παραμείνει στην προεδρική θέση του Δημοτικού Συμβουλίου Καβάλας μετά τη βραδινή ψηφοφορία της Τετάρτης που πραγματοποιήθηκε στους κόλπους της παράταξης Σιμιτσή. Η κ. Σπανδώνη έλαβε 12 ψήφους έναντι 9 του Παύλου Δεμερτζίδη, ενώ υπήρξαν και δύο λευκά. Η σχετική απόφαση αναμένεται να επισημοποιηθεί την Κυριακή στη διάρκεια της ειδικής συνεδριάσεως του δημοτικού συμβουλίου Καβάλας.

Νωρίς το πρωί της Πέμπτης από τη ραδιοφωνική συχνότητα της ΠΡΩΙΝΗΣ ο Παύλος Δεμερτζίδης μίλησε για την υποψηφιότητά του που δεν ευοδώθηκε, τονίζοντας τα εξής:

 

ΕΡ: Για ποιο λόγο θελήσατε να καταθέσετε υποψηφιότητα για την προεδρική θέση του δημοτικού συμβουλίου;

ΑΠ: Δεν υπάρχει κάποιος συγκεκριμένος λόγος για την υποψηφιότητά μου. Θα μπορούσα ωστόσο να επικαλεστώ την ενίσχυση της δημοκρατικής διαδικασίας, προκειμένου να μην παραπέμπει σε διορισμό αλλά σε ουσιαστική εκλογή, όπως ακριβώς προβλέπεται και από τον Καλλικράτη. Θα μπορούσα επίσης να επικαλεστώ και μια προσωπική φιλοδοξία, αφού θα ήταν ιδιαίτερα τιμητική για εμένα η εκλογή μου στην προεδρική θέση.

 

ΕΡ: Θεωρείτε ότι βάσει του αποτελέσματος προκύπτει εσωτερικό πρόβλημα στην παράταξη Σιμιτσή;

ΑΠ: Όχι, δεν πιστεύω κάτι ανάλογο. Υπήρξαν δύο υποψηφιότητες, επομένως κάποιοι συνάδελφοι επέλεξαν τη μία και κάποιοι άλλοι επέλεξαν τη δεύτερη. Ούτε αντιπαλότητα υπήρχε, αλλά ούτε και είχε κατατεθεί συγκεκριμένη πρόταση του Δημάρχου υπέρ κάποιου προσώπου. Άρα οι συνάδελφοι με ελεύθερη βούληση επέλεξαν και ψήφισαν όπως θέλησαν.

 

ΕΡ: Ο κ. Σιμιτσής διατήρησε ουδέτερη στάση στη διαδικασία;

ΑΠ: Ακριβώς. Θυμίζω ότι πέρασαν δύο χρόνια από την προηγούμενη εκλογή του προεδρείου, όταν ο κ. Σιμιτσής είχε προτείνει την κ. Σπανδώνη. Αυτή τη φορά η πρόεδρος θα προταθεί στο πλαίσιο της επίσημης διαδικασίας, αν και το αποτέλεσμα είναι πλέον δεδομένο, μιας και η εσωτερική εκλογή που προηγήθηκε ήταν καταλυτική. Ουσιαστικά διευκολύνθηκαν οι συνθήκες της κυριακάτικης εκλογής. Ο ίδιος ο Δήμαρχος δεν ψήφισε κατά τη διαδικασία, ενώ σημειώθηκαν και δύο απουσίες. Πάντως από κοινού συμφωνήθηκε ότι θα έπρεπε να διαμορφώσουμε οριστική άποψη πριν την Κυριακή ώστε να είμαστε έτοιμοι.

 

ΕΡ: Συνειδητά εσείς δεν έχετε εμπλακεί ενεργά με τη διοίκηση του δήμου, καταλαμβάνοντας μια θέση αντιδημάρχου ή προέδρου;

ΑΠ: Πράγματι δεν έχω εμπλακεί. Σε συζήτηση που προηγήθηκε της ψηφοφορίας διευκρίνισα προς τον Δήμαρχο ότι επιθυμούσα να είμαι υποψήφιος πρόεδρος του σώματος.

 

ΕΡ: Πως κρίνετε το κλίμα στο εσωτερικό της παράταξης Σιμιτσή;

ΑΠ: Δεν υφίσταται πρόβλημα και το κλίμα είναι καλό. Φυσικά και μπορεί να γίνει ακόμη καλύτερο. Οι προσεγγίσεις ορισμένων θεμάτων με διαφορετική οπτική γωνία δεν ανατρέπουν το καλό κλίμα της ομάδας.

 

ΕΡ: Θα είναι εκ νέου υποψήφιος Δήμαρχος ο Κωστής Σιμιτσής;

ΑΠ: Νομίζω ότι θα είναι.

 

ΕΡ: Εσείς θα είστε μαζί του;

ΑΠ: Είναι πολύ νωρίς ακόμη για παρόμοιες ερωτήσεις. Προς το παρόν είμαι μέλος της ομάδας του Δημάρχου και θα παραμείνω έως τη λήξη της θητείας μας. Σαφώς και θα ήθελα να είμαι εκ νέου υποψήφιος, αυτό όμως δεν εξαρτάται αποκλειστικά από εμένα, αφού θα πρέπει να συνυπολογιστούν αρκετοί παράγοντες.

 

ΕΡ: Έχετε άποψη για τα πρόσωπα των αντιδημάρχων και για ενδεχόμενες αλλαγές;

ΑΠ: Επίσημες ανακοινώσεις θα πρέπει να περιμένουμε την επόμενη εβδομάδα, αλλά έχω την αίσθηση ότι το βασικό σχήμα θα παραμείνει με κάποιες ενδεχόμενες μετακινήσεις ή προσθήκες.

 

 

Προηγούμενο άρθρο

Δύο περιστατικά, την ίδια ώρα, στην ίδια περιοχή

Επόμενο άρθρο

Υπόθεση παιδικής πορνογραφίας στο ΜΟΔ Καβάλας