Dark Mode Light Mode

Κάλεσμα Εριφυλλίδη σε πανστρατιά

Παρουσίασε τα «41 μεγάλα ψέματα του Κ. Σιμιτσή»

Με την απαρίθμηση του «απόλυτου τίποτα» της διοικήσεως Σιμιτσή σε επίπεδο παραγωγής έργου ειδικότερα κατά τη δεύτερη θητεία του άνοιξε τη χθεσινή συνέντευξη τύπου του ο επικεφαλής της ΑΚΕΠ και πρώην δήμαρχος Στάθης Εριφυλλίδης, την οποία και ολοκλήρωσε με το κάλεσμα όλων των πρώην δημοτικών συμβούλων σε πανστρατιά προκειμένου να δοθεί το παρόν στις δημοτικές εκλογές του 2014 και να αλλάξει χέρια ο δήμος Καβάλας. Ευκαιρίας δοθείσης και εξαιτίας των όσων γράφονται το τελευταίο διάστημα στον τοπικό τύπο, αναφορικά με προεκλογική συνεργασία του πρώην δημάρχου και του νυν βουλευτή Γιώργου Καλαντζή, ο επικεφαλής της ΑΚΕΠ ρωτήθηκε και παρέπεμψε στον πρώην υπουργό για απάντηση, αφού αφενός δε διατηρεί ιδιαίτερες σχέσεις μαζί του κι αφετέρου αποφάνθηκε ότι μια δημαρχιακή υποψηφιότητα μάλλον δεν περιλαμβάνεται μεταξύ των ενδιαφερόντων του κ. Καλαντζή. Όχι μόνο λόγω ηλικίας αλλά και εξαιτίας του γεγονότος ότι απέχει εδώ και πολλά χρόνια από τα κοινά της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Ο κ. Εριφυλλίδης αποφάσισε να παραχωρήσει τη συνέντευξη τύπου με τη σημερινή ευκαιρία συμπληρώσεων δύο ετών από την ημέρα που οι δημότες της Καβάλας αναγνώρισαν στον Δήμαρχο Κωστή Σιμιτσή τη δυνατότητα μιας δεύτερης θητείας. Παρά το γεγονός ότι μόνο το 3% των προεκλογικών υποσχέσεων Σιμιτσή υλοποιήθηκε κατά την πρώτη θητεία, ωστόσο οι καβαλιώτες του έδωσαν το 2010 την εντολή να εφαρμόσει εκ νέου όσα προγραμμάτιζε.

 

41 ΜΕΓΑΛΕΠΗΒΟΛΑ ΣΧΕΔΙΑ…

Σήμερα ωστόσο ο επικεφαλής της ΑΚΕΠ, αλλά και γενικότερα οι πολίτες αντιμετωπίζουν με σκεπτικισμό τη διοίκηση του δήμου. Τις απόψεις του κόσμου κατέγραψαν τα μέλη της ΑΚΕΠ το τελευταίο δίμηνο οργώνοντας τον δήμο σε όλη του την έκταση κι έτσι μπόρεσαν να αντιληφθούν ότι ψηφοφόροι και συνεργάτες του κ. Σιμιτσή εμφανίζονται πλήρως απογοητευμένοι. Μάλιστα ο Στάθης Εριφυλλίδης πήρε το προεκλογικό φυλλάδιο του Κωστή Σιμιτσή, το οποίο είχε διανείμει στην προεκλογική περίοδο του 2010 και υπό τον τίτλο «Ενοποίηση κέντρου πόλης 2015» παρουσιαζόταν 41 μεγαλεπήβολα σχέδια – έργα. Αυτά ανέλυσε προσεκτικά ο επικεφαλής της ΑΚΕΠ και με έκπληξη διαπίστωσε ότι από τα έργα που θα υλοποιούνταν υποτίθεται εντός του 2011 και του 2012 κανένα δεν άρχισε, ενώ για άλλα 22 έργα που θα υλοποιούνταν το 2013 ελάχιστη προετοιμασία έχει γίνει.

Δύο έργα μόλις ολοκληρώθηκαν, σημείωσε ο κ. Εριφυλλίδης κι αυτά τα είχε ετοιμάσει η δική του διοίκηση. Ούτε μία τελετή εγκαινίων δεν οργάνωσε η σημερινή διοίκηση του δήμου, που ξεγέλασε τους πολίτες και υφάρπαξε τις ψήφους το 2010, συμπλήρωσε ο επικεφαλής της ΑΚΕΠ. Ενώ επεσήμανε ότι για το έτος 2011 το χρέος του δήμου έναντι των ντόπιων προμηθευτών ανέρχεται σε 1,5 εκατομμύριο ευρώ, η δε υστέρηση εσόδων διαμορφώνεται σε μείον δύο εκατομμύρια.

 

ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΣΗΜΕΡΑ…

Σε κατάλογο που μοίρασε στους δημοσιογράφους ο κ. Εριφυλλίδης είχαν χρησιμοποιηθεί μία ή δύο λέξεις ώστε να χαρακτηρισθεί η σημερινή κατάσταση σε διάφορους τομείς και ειδικότερα:

Καθαριότητα (Υποτυπώδης)

Αδέσποτα (Πολλαπλασιάστηκαν)

Ηλεκτροφωτισμός (Υποβαθμισμένος, κανένα νέο φωτιστικό)

Πράσινο (Ελαττώθηκε)

Πάρκα – κήποι (Χωρίς συντήρηση)

Κοινόχρηστοι χώροι (Σκουπιδότοποι)

Ακτές (Ερείπια)

Πεζόδρομοι (Καταργήθηκαν)

Αθλητικοί χώροι (Παραμελημένοι)

Κυκλοφοριακό (Δραματική επιβάρυνση)

Οικονομικά (Άθλια)

Προμήθειες (Κατά κανόνα χωρίς διαγωνισμό)

ΔΕΥΑΚ (Οικονομικά + οργανωτικά άθλια)

Κέντρο Πρόνοιας (Υπάρχει;)

ΚΑΠΗ (Ελάττωση παροχών)

Δημοτικά Ιατρεία ( Υποβαθμισμένα – υπολειτουργούν)

Δημοτική Βιβλιοθήκη (Καμία δραστηριότητα)

Δημοτικό Μουσείο (Διαλύθηκε)

Μουσείο Καπνού (Κλειστό)

ΔΗΠΕΘΕ (Καταχρεωμένο)

ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ (Άβατο)

Δημοτική Αστυνομία (Τυπικά υπάρχει)

Τεχνικά έργα (Ελάχιστα)

Σχέδιο Περιγιαλίου (Αγνοείται η τύχη του)

Στρατόπεδα Ασημακοπούλου (Ξεχάστε τα)

Κτίριο παλιού νοσοκομείου (Θα καταρρεύσει)

Κτίριο ΕΟΚ (Αναξιοποίητο)

 

ΠΑΝΣΤΡΑΤΙΑ ΓΙΑ ΤΟ 2014

Στη συνέχεια ο κ. Εριφυλλίδης επανέλαβε ότι η ΑΚΕΠ προετοιμάζεται για τις εκλογές του 2014, προσκαλώντας όμως κι όσους ενδιαφέρονται και πονούν την Καβάλα. Το κάλεσμα αφορά σε όλους τους διατελέσαντες δημοτικούς συμβούλους της τελευταίας εικοσαετίας σε όποια παράταξη κι αν ανήκαν (Αθανασιάδη – Γκόλνα – Τραϊφόρου) σε πανστρατιά. «Δεν έχει σημασία ποια θα είναι πρώτος. Εγώ μπορώ να παραμερίσω τις φιλοδοξίες μου αρκεί να δημιουργηθεί ένα σχήμα το οποίο θα παραλάβει τον δήμο και θα ανασκουμπωθεί για να διορθώσει τα κακώς κείμενα», υπογράμμισε ο κ. Εριφυλλίδης. Κάποτε ο δήμος Καβάλας ήταν παράδειγμα προς μίμηση και σ’ αυτή τη θέση πρέπει να επιστρέψει κατά τον επικεφαλής της ΑΚΕΠ, αρκεί να μπει στην άκρη το «εγώ» και να το προταθεί το «εμείς» προς όφελος του δήμου.

Στο περιθώριο της ίδιας συνεντεύξεως τύπου και απαντώντας σε δημοσιογραφικές ερωτήσεις, ο κ. Εριφυλλίδης δήλωσε ότι το 2006 οι δημότες δεν καταδίκασαν τη δική του διοίκηση κι ότι απλά αποφάσισαν να δώσουν την ευκαιρία στον κ. Σιμιτσή να εφαρμόσει το δικό του όραμα. Ωστόσο η ζωή κυλά και οι άνθρωποι αλλάζουν απόψεις. Αποφάνθηκε πως σήμερα, που έχουν πλέον καταργηθεί τα κομματικά στεγανά, εκείνο που αναζητά ο λαός δεν είναι στελέχη με χρίσματα αλλά δημάρχους με όραμα και την ικανότητα να το υλοποιήσουν.

 

 

Προηγούμενο άρθρο

Γιάννης Γκαγκαλούδης: « Δεν έχει τελειώσει τίποτα»

Επόμενο άρθρο

Κινδυνεύει η Ένωση;