Dark Mode Light Mode

Κέρδισε το δικαστήριο η Ιατρική Εταιρεία αλλά…

Τακτική γενική συνέλευση πραγματοποίησε το απόγευμα της Δευτέρας, στα γραφεία της, η Ιατρική Εταιρεία Καβάλας. Η συνέλευση είχε να παρουσιάσει ευχάριστα και δυσάρεστα νέα. Η ευχάριστη είδηση που αφορά την ιατρική εταιρία Καβάλας, σχετίζεται με την πολυετή διαμάχη της με το δημόσιο. Πλέον εκδόθηκε δεύτερη δικαστική απόφαση, από το εφετείο, που είναι υπέρ της Ιατρικής εταιρείας Καβάλας, σχετικά με το ιδιοκτησιακό του κεντρικού κτηρίου του σανατορίου. Στο δικαστήριο προσέφυγε τη δεκαετία του «90 το δημόσιο, κέρδισε σε πρώτο βαθμό την υπόθεση, αλλά η απόφαση του εφετείου που έγινε γνωστή πριν από λίγες εβδομάδες δικαιώνει την Ιατρική εταιρεία.

Με βάση αυτή την απόφαση, το κτήριο του Σανατορίου ανήκει στην Ιατρική εταιρεία Καβάλας.

Το δασαρχείο που προσέφυγε στο δημόσιο για το θέμα, φαίνεται ότι θα επιμείνει δικαστικά και θ΄ απευθυνθεί στον Άρειο Πάγο. Αυτό σημαίνει ότι η δικαστική εκκρεμότητα θα συνεχισθεί για πολλά ακόμα χρόνια.

Στη γενική συνέλευση της Δευτέρας έγινε γνωστό ότι καταβάλλεται προσπάθεια ν΄ αλλάξει η χρήση της πρώην ορθοπαιδικής κλινικής και να χαρακτηρισθεί το ακίνητο ως γηροκομείο. Το έργο προς την ίδια κατεύθυνση είναι σταματημένο για οικονομικούς λόγους.

Η Ιατρική Εταιρεία Καβάλας αντιμετωπίζει όπως και πολλοί άλλοι, οικονομικά προβλήματα αυτή την περίοδο. Βλέπει πάντως να λειτουργεί κανονικά το νηπιαγωγείο της στον Αμυγδαλεώνα, σε συνεργασία με το Δήμο Καβάλας.

Μάλιστα και το νηπιαγωγείο της Ιατρικής Εταιρείας Καβάλας στον Αμυγδαλεώνα εκμεταλλεύτηκε το πρόγραμμα ΕΣΠΑ και εντάχθηκε σε αυτό.

Στην ιατρική εταιρεία αισιοδοξούν ότι η κυβέρνηση θα λύσει τα γραφειοκρατικά προβλήματα που υπάρχουν για την επένδυση της παλιάς ορθοπαιδικής που ξεκίνησε να μετατρέπεται σε γηροκομείο. Αν το κτήριο χαρακτηρισθεί γηροκομείο, τότε είναι πιο εύκολο να βρεθούν τα χρήματα προκειμένου αυτό να ετοιμασθεί και να λειτουργήσει.

 

Προηγούμενο άρθρο

Καν’ το όπως ο Λιάπης

Επόμενο άρθρο

Νίκος Ξανθόπουλος: Όλα θα κριθούν το Φεβρουάριο