Dark Mode Light Mode

Καθήκοντα στο Εθνικό Θέατρο ανέλαβε ο Αντώνης Κούφαλης

Η είδηση έφτασε χθες το απόγευμα από την Αθήνα και φυσικά ήταν κάτι περισσότερο από χαρμόσυνη. Ο συμπολίτης μας δικηγόρος και βραβευμένος θεατρικός συγγραφέας μεγάλων επιτυχιών Αντώνης Κούφαλης ανέλαβε καθήκοντα αναπληρωτή καλλιτεχνικού διευθυντή στον κορυφαίο τη τάξη θεατρικό οργανισμό της χώρας, στο Εθνικό Θέατρο. Μόλις χθες το απόγευμα έλαβε την επίσημη ενημέρωση και τον σύστησαν στους διευθυντές των τμημάτων του οργανισμού.

Εδώ και δύο μήνες προετοιμαζόταν η έλευση του Αντώνη Κούφαλη στο Εθνικό Θέατρο κατόπιν εισηγήσεως του καλλιτεχνικού διευθυντή Σωτήρη Χατζάκη. Επί του παρόντος θα επικρατήσει ένα μεταβατικό στάδιο διαρχίας από κοινού με τη νυν αναπληρώτρια Φωτεινή Μπαξεβάνη, έως τη στιγμή που ο κ. Κούφαλης θα αναλάβει πλήρως την άσκηση των καθηκόντων του.

Οι αρμοδιότητες του είναι σαφείς. Εκείνο που θα επωμισθεί ο συμπολίτης μας είναι η υλοποίηση του οράματος του Σωτήρη Χατζάκη, έχοντας πλέον υπό την ευθύνη του ένα σύνολο 120 ηθοποιών κι ένα σύνολο 120 τεχνικών, όλο δηλαδή το ανθρώπινο δυναμικό του Εθνικού Θεάτρου.

Τα καθήκοντα του Αντώνη Κούφαλη δε θα σχετίζονται με θέματα οικονομικής διαχείρισης, αλλά θα εξαπλώνονται σε ένα πεδίο δράσης που γνωρίζει άριστα, στο καλλιτεχνικό – πολιτιστικό. Ο Σωτήρης Χατζάκης προφανώς αποφάσισε να αξιοποιήσει τις νομικές γνώσεις αλλά και τη θεατρική θητεία του Αντώνη Κούφαλη, που ήδη μετρά δεκαετίες.

Η ευχάριστη είδηση ήρθε λίγες μόλις ημέρες μετά την πρεμιέρα του νέου έργου των αδελφών Κούφαλη «Όλη η πόλη του κουβεντιάζει» που ανέβηκε στο Υπόγειο του Θεάτρου Τέχνης στις 14 Οκτωβρίου και συγκεντρώνει θετικότατες κριτικές από το κοινό της Αθήνας αλλά και τον καλλιτεχνικό κόσμο.

 

Προηγούμενο άρθρο

Χωρίς αέριο πάλι η ΒΦΛ αλλά η εταιρία ψύχραιμα καθησυχάζει τους εργαζόμενους

Επόμενο άρθρο

Χωρίς ωρομίσθιους καθηγητές το ΤΕΙ