Dark Mode Light Mode

Καθαιρέθηκε ο παλιός φάρος στο λιμάνι

Τα έργα στο κεντρικό λιμάνι της Καβάλας ξεκίνησαν ικανοποιητικά. Από χθες μάλιστα καθαιρέθηκε ο παλιός φάρος που ήταν ανενεργός τους τελευταίους μήνες.

Οι καβαλιώτες βλέπουν τα έργα να έχουνε επεκταθεί το υφιστάμενο κρηπίδωμα στο παλιό ακρομόλιο, το οποίο χαμηλώνει σε ύψος προκειμένου να δέσει κατάλληλα με το καινούριο κρηπίδωμα, μήκους 85 μέτρων.

Στο τέλος αυτού του νέου έργου, θα δημιουργηθεί το νέο ακρομόλιο, δηλαδή σημείο στο οποίο θα τοποθετηθεί ο καινούριος φάρος.

Ο φάρος που καθαιρέθηκε χθες ήταν ανενεργός. Ρόλο φάρου έπαιζαν όσον καιρό εκτελούνταν οι εργασίες τα γνωστά πράσινα φανάρια που βρίσκονται που στην είσοδο του λιμανιού, μέσα στη θάλασσα. Το παλιό ακρομόλιο σπάζεται, μειώνει το ύψος του, το ένωμα με το καινούριο αναμένεται να γίνει την ερχόμενη εβδομάδα.

Πλέον η απόσταση είναι πολύ λίγων μέτρων. Ταυτόχρονα το καινούριο κρηπίδωμα και το καινούριο ακρομόλιο δοκιμάζονται συνεχώς με τη διαδικασία τεχνητών φορτίσεων.

Το έργο εξελίσσεται ικανοποιητικότατα, κι όπως έχει τονισθεί από την κατασκευάστρια εταιρία θα είναι έτοιμο ως το Δεκέμβριο του 2013.

 

 

 

 

Προηγούμενο άρθρο

Υπογραφή ιδιωτικού συμφωνητικού για έργο στο Νέστο

Επόμενο άρθρο

Δύο εκπρόσωποι της διοίκησης του ΕΛΓΑ είναι στο Νομό Καβάλας από χθες