Dark Mode Light Mode

Καθηγητές ΕΠΑΛ: Πάλι σε διαθεσιμότητα

Σε κινητοποίηση βρίσκεται πάλι η ΕΛΜΕ Καβάλας, μετά τις εξελίξεις που υπήρξαν τις προηγούμενες ημέρες στο θέμα της διαθεσιμότητας καθηγητών των ΕΠΑΛ του Νομού Καβάλας. Η ιστορία αυτών των καθηγητών που είναι περίπου είκοσι στο νομό Καβάλας, ξεκινά το καλοκαίρι που τίθενται για πρώτη φορά σε διαθεσιμότητα. Προσφεύγουν στη δικαιοσύνη, κερδίζουν τα ασφαλιστικά μέτρα, επανέρχονται στα σχολεία και κάνουν μάθημα. Στο 4ο, 2ο, Εσπερινό και ΕΠΑΛ Χρυσούπολης.

Το δημόσιο δεν έμεινε με σταυρωμένα τα χέρια, κάνει κι αυτό την έφεσή του, η οποία εκδικάζεται σε χρόνο ρεκόρ. Η έφεση είναι υπέρ του δημοσίου και έτσι οι προαναφερθέντες καθηγητές τίθενται και πάλι σε διαθεσιμότητα.

Από τη μια κινδυνεύουν ν΄ απολυθούν, από την άλλη δημιουργούνται σοβαρά εκπαιδευτικά κενά στα επαγγελματικά λύκεια που προαναφέραμε.

Την Πέμπτη η ΕΛΜΕ Καβάλας γι΄ αυτό το θέμα θα δώσει συνέντευξη τύπου και θα διαμαρτυρηθεί εντόνως γιατί αντί να εξασφαλίζεται η ομαλή εκπαιδευτική διαδικασία, δημιουργούνται κενά, οι συνάδελφοί τους κινδυνεύουν ν΄ απολυθούν, κενά που δεν πρόκειται να καλυφθούν.

Στο διαδίκτυο, στην ιστοσελίδα της ΕΛΜΕ Καβάλας για το ίδιο θέμα, υπάρχει το παρακάτω κείμενο:

 

Πριν ένα μήνα τέσσερις από τους συναδέλφους που βγήκαν σε διαθεσιμότητα τον Ιούλιο, κέρδισαν τα προσωρινά ασφαλιστικά και γύρισαν στο σχολείο. Ανέλαβαν υπηρεσία και άρχισαν να διδάσκουν. Ο γραφίστας που επέστρεψε έκανε τον Νοέμβρη τις πτυχιακές εξετάσεις του Σεπτέμβρη και επιτέλους ο τυχερός απόφοιτος πήρε το πτυχίο του.

Η Γ γραφικών τεχνών επιτέλους άρχισε να διδάσκεται μαθήματα γραφιστικής πανελλαδικά εξεταζόμενα.Το ίδιο άρχισαν τα μαθήματα και στον τομέα στην Β τάξη. Στον τομέα υγείας της Γ επίσης, τα παιδάκια ανάσαναν λιγάκι. Ακριβώς όμως μόλις έκλεισε ο μήνας, η ελληνική δικαιοσύνη αποφάσισε, ότι πλήττεται το δημόσιο συμφέρον, επειδή τα παιδάκια των ΕΠΑΛ και των ΕΠΑΣ κάνουν μάθημα. Μετά την έφεση η οποία εκδικάστηκε σε χρόνο ρεκόρ (την οποια λέγεται ότι άσκησε το υπουργείο διοικητικής μεταρρύθμισης) οι συνάδελφοι επιστρέφουν σπίτι τους και οι μαθητές επιστρέφουν στα κενά τους. Αυτά όχι μόνο στο υπερτυχερό 4ο ΕΠΑΛ Καβάλας αλλά και σε όλη την Ελλάδα.

 

 

Προηγούμενο άρθρο

Χωρίς προϋπολογισμό ο Δήμος Θάσου

Επόμενο άρθρο

Νέα συνέλευση για το αεροπορικό σόου