Dark Mode Light Mode
Προετοιμάζεται ο επενδυτής
Καθημερινές παραλαβές αλλά πολύ μικρές οι ποσότητες- Από 2 έως 6 αρνάκια στα ράφια των LIDL
ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ Μ. ΠΕΜΠΤΗ 17 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2014

Καθημερινές παραλαβές αλλά πολύ μικρές οι ποσότητες- Από 2 έως 6 αρνάκια στα ράφια των LIDL

Το τμήμα Εμπορίου της Διεύθυνσης Ανάπτυξης της Π.Ε. Καβάλας έκανε ελέγχους τις προηγούμενες ημέρες στα δύο καταστήματα LIDL, στο Περιγιάλι και στη ΔΕΠΟΣ. Οι έλεγχοι έγιναν από τον πλέον έμπειρο υπάλληλο τεχνολόγο τροφίμων της υπηρεσίας κ. Λευθέρη Λαζαρίδη. Για αυτούς τους ελέγχους και τα αποτελέσματα τους ενημερώθηκε ο Αντιπεριφερειάρχης Αρχέλαος Γρανάς.

Πιθανόν όπως και στην υπόλοιπη Ελλάδα έτσι και στην Καβάλα οι έλεγχοι έδειξαν ότι όλα από πλευράς LIDL είναι νόμιμα. Είναι όμως και ηθικά; Αυτή την απάντηση θα πρέπει να την δώσει ο κάθε καταναλωτής, ο κάθε πελάτης των LIDL. Ας γνωρίζει όμως ότι είχε και έχει ελάχιστες πιθανότητες να βρει και να αγοράσει αυτό που ψάχνει. Το αρνάκι σε τιμή προσφοράς 3,99 ευρώ το κιλό.

Ο έλεγχος στο κατάστημα LIDL του Περιγιαλίου έγινε την Μεγάλη Τρίτη. Την Μεγάλη Τετάρτη το πρωί έγινε ο δεύτερος έλεγχος στο κατάστημα της ΔΕΠΟΣ. Βρέθηκε ότι η επιχείρηση εκμεταλλεύεται συγκεκριμένη υγειονομική διάταξη, την 96967/2012 , άρθρο 13. Σε αυτήν αναφέρεται ότι: Σε επιχειρήσεις λιανικού και χονδρικού εμπορίου επιτρέπεται η διάθεση συσκευασμένων τυποποιημένων νωπών κρεάτων- κρεατοσκευασμάτων- ψαριών και άλλων αλιευμάτων τα οποία θα είναι τοποθετημένα σε κατάλληλα ψυγεία, στους χώρους των τροφίμων χωρίς την υποχρέωση ύπαρξης και λειτουργίας κρεοπωλείου ή ιχθυοπωλείου.

Το σημαντικό που απέδειξαν οι δύο έλεγχοι είναι ότι τα συγκεκριμένα καταστήματα LIDL φέρνουν κάθε μέρα από 2 έως 6 αρνάκια της πολυσυζητημένης προσφοράς. Ακολουθούν τη προβλεπόμενη διαδικασία και το προϊόν εξαντλείται αμέσως. Για αυτό και τα δύο καταστήματα έχουν έτοιμες ειδικές πινακίδες. Τις χρησιμοποιούν καθημερινά. Σε αυτές αναφέρεται ότι το προϊόν που διαφημίζεται και αναζητούν οι καταναλωτές έχει εξαντληθεί λόγω μεγάλης ζήτησης. Τα παραστατικά του αρνιού φανερώνουν ότι είναι ελληνικό (υπάρχουν άλλωστε οι σχετικές σφραγίδες) ενώ η ειδική συσκευασία του (όπως προβλέπει ο νόμος) γίνεται σε επιχείρηση στο Μοσχάτο Αττικής.

Ύστερα απ’ όλα αυτά καταλαβαίνει κάποιος πόσο δύσκολο είναι η συγκεκριμένη προσφορά του φυλλαδίου του LIDL να γίνει προϊόν που θα αγοράσουν κάποιοι από αυτούς που το ψάχνουν. Το φθηνό αρνάκι της προσφοράς το έχουν αγοράσει ελάχιστοι πελάτες αφού τα τεμάχια είναι κάθε μέρα πολύ λίγα. Αν αυτό είναι νόμιμο, το απαντήσαμε ήδη. Είναι, βάση των σχετικών υγειονομικών διατάξεων. Είναι όμως και ηθικό;

 

 

Προηγούμενο άρθρο

Προετοιμάζεται ο επενδυτής

Επόμενο άρθρο

ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ Μ. ΠΕΜΠΤΗ 17 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2014