Dark Mode Light Mode

Καλαντζής – Άδωνις – ΕΚΑΒ Καβάλας

Την άμεση παρέμβαση του Υπουργού Υγείας κ. Άδωνι Γεωργιάδη και τη δέσμευσή του για κάλυψη των κενών που υπάρχουν, προκάλεσε η Αναφορά που κατέθεσε ο Αντιπρόεδρος της Βουλής, βουλευτής Καβάλας Γιώργος Καλαντζής, για το θέμα των ελλείψεων πληρωμάτων και οχημάτων του ΕΚΑΒ και την επακόλουθη αδυναμία κάλυψης των επειγόντων περιστατικών στην περιοχή της Καβάλας.

Στην απάντησή του προς τον κ. Καλαντζή, ο αρμόδιος Υπουργός επισημαίνει ότι το Υπουργείο Υγείας «αντιλήφθηκε το πρόβλημα της έλλειψης προσωπικού κλάδου πληρωμάτων ασθενοφόρων» και ζήτησε «την κατανομή θέσεων για επικείμενη προκήρυξη πλήρωσης διακοσίων κενών οργανικών θέσεων κλάδου ΔΕ Πληρωμάτων Ασθενοφόρων», την οποία ενέκρινε το Δ.Σ. του ΕΚΑΒ και πλέον αναμένεται η διενέργεια διαγωνισμού από το ΑΣΕΠ για την πρόσληψη του προσωπικού.

Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας προσλήψεων, το ΕΚΑΒ θα καλύψει τις ανάγκες του Νομού Καβάλας με μεταθέσεις και μετακινήσεις προσωπικού στον νομό.

Επιπλέον, ο Υπουργός Υγείας ενημερώνει τον βουλευτή Καβάλας ότι ήδη από την 1η Ιουλίου και έως τις 31 Αυγούστου, λόγω της αυξημένης τουριστικής κίνησης, το ΕΚΑΒ ενισχύεται επιχειρησιακά με 1 επιπλέον ασθενοφόρο στην πρωινή και απογευματινή βάρδια.

Ο Γιώργος Καλαντζής δήλωσε σχετικά: «Χαίρομαι ιδιαίτερα για την άμεση ανταπόκριση της ηγεσίας του Υπουργείου Υγείας στην προσπάθεια που κάνουμε προκειμένου να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα των ελλείψεων στο ΕΚΑΒ Καβάλας. Σε κάθε περίπτωση, παρακολουθούμε στενά το θέμα και αναμένουμε την ταχύτερη δυνατή ολοκλήρωση των διαδικασιών, την οποία επιβάλλει ο αυτονόητος σεβασμός στην αξία της ζωής και της υγείας των συμπολιτών μας».

 

Προηγούμενο άρθρο

Για λογιστές & φοροτεχνικούς φέτος δεν προβλέπονται καλοκαιρινές διακοπές

Επόμενο άρθρο

Παίζει» και ο Τσιρονίδης για θέση στο τιμ - Κρίνεται ο ρόλος του Στέλιου Κατρακυλάκη