Dark Mode Light Mode

Καλωσόρισαν τη νέα δημοτική σύμβουλο – Ψήφισμα υπέρ των εργαζομένων στους παιδικούς σταθμούς

Με το καλωσόρισμα της Έλσας Βακιρτζή, αντικαταστάτριας του παραιτηθέντος Γιώργου Τσαλουχίδη, άρχισε η χθεσινή μεσημβρινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Καβάλας. Για την παρθενική παρουσία της κ. Βακιρτζή σε δημόσιο θεσμικό όργανο έκανε λόγο ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Θόδωρος Καλλιοντζής, εκφράζοντας τη συμπαράσταση ολόκληρης της ομάδας στο νέο της μέλος. Ο Δήμαρχος Κωστής Σιμιτσής με τη σειρά του καλωσόρισε την κ. Βακιρτζή επισημαίνοντας την ανάγκη της τοπικής αυτοδιοίκησης για νέα πρόσωπα, πολύ περισσότερο όταν αυτά είναι κυρίες.

Επί της ευκαιρίας, ο Δήμαρχος ανακοίνωσε ότι στις 13/6 θα πραγματοποιηθεί στην Άνδρο το 18ο πανελλήνιο συνέδριο εκλεγμένων γυναικών στην τοπικής αυτοδιοίκηση, επομένως προσκεκλημένες είναι όσες κυρίες έχουν εκλεγεί στα δημοτικά και τοπικά συμβούλια. Το συνέδριο, με θέμα «ΓΥΝΑΙΚΑ, ΔΡΑΣΗ ΚΑΙ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ», Ευρηματικότητα, Διαχείριση Κρίσεων, Πρωτοβουλία – Επιχειρείν», τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Εσωτερικών και απευθύνεται στις αιρετές γυναίκες της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, από όλη την Ελλάδα. Θα παρευρεθεί ο Υπουργός Εσωτερικών Ευριπίδης Στυλιανίδης, εκπρόσωποι κομμάτων και φορέων.

Ψήφισμα προς το δημοτικό συμβούλιο σχετικά με την παράταση της χρηματοδοτήσεως μέσω ΕΣΠΑ για τους εργαζόμενους στο νομικό πρόσωπο της ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ και ειδικότερα στους παιδικούς σταθμούς εξέτασε στη συνέχεια το σώμα. Το ψήφισμα προτάθηκε από τον πρόεδρο του νομικού προσώπου Λεωνίδα Παππάς ενόψει του ετήσιου συνεδρίου της ΚΕΔΕ που θα πραγματοποιηθεί στα Ιωάννινα, στις 30 και 31 Μαΐου. Το πρόγραμμα πρέπει οπωσδήποτε να διατηρηθεί διότι είναι μια σημαντικότατη κοινωνική δομή. Αν και υπάρχουν υποσχέσεις ότι το πρόγραμμα θα διατηρηθεί, ωστόσο η διαδικασία αφορά στο 2014, άρα επιβάλλεται να εξασφαλισθούν πόροι για την περίοδο 2013 – 2014.

Ο Θόδωρος Καλλιοντζής συμφώνησε και συντάχθηκε με το ψήφισμα ώστε να ενισχυθεί η φωνή της ΚΕΔΕ σε διαπραγματευτικό επίπεδο με τα υπουργεία. Με οποιονδήποτε άλλο τρόπο χρειαστεί η παράταξη της μείζονος αντιπολίτευσης θα στηρίξει είτε τη διεκδίκηση της διοικήσεως, είτε τους ίδιους τους εργαζόμενους στις δράσεις τους.

Ο Άρης Βέρρος ξεκαθάρισε ότι και η δική του παράταξη συμφωνεί με το ψήφισμα και συμπλήρωσε πως το κράτος οφείλει να χρηματοδοτεί τα προγράμματα των παιδικών σταθμών. Η δε χρηματοδότηση θα πρέπει να επεκταθεί και στις οικογένειες των εργαζομένων στο δημόσιο τομέα. Το ψήφισμα φυσικά εγκρίθηκε ομόφωνα από το σύνολο των συμβούλων.

Στην αίθουσα των συνεδριάσεων έδωσαν το παρόν και εθελοντές οι οποίοι αποφάσισαν να στηρίξουν τον δήμο στις πάσης φύσεως εκδηλώσεις του. Πολλές ήταν οι περσινές δράσεις όπου μετείχαν οι εθελοντές και μάλιστα έλαβαν διεθνές βραβείο από την Ιταλική δημοκρατία. Κατόπιν της βράβευσης, οι εθελοντές αποφάσισαν να οργανωθούν και να παρουσιάσουν στο σώμα το σκεπτικό τους. Επί δεκαετία δραστηριοποιείται η ομάδα εθελοντισμού και ανάπτυξης στην Καβάλα, που κατόπιν προτροπής Ιταλού καθηγητή οργανώθηκαν περαιτέρω, ώστε να έρθουν σε επαφή και με παρόμοιες ομάδες σε ευρωπαϊκό επίπεδο. «Είμαστε νέοι, είμαστε εθελοντές, διεκδικούμε το μέλλον μας», είναι το σύνθημά τους.

 

Προηγούμενο άρθρο

Μέχρι 20 Ιουνίου οι εξελίξεις στον ΑΟΚ - Προς τα παρών δεν καταθέτουν προσφυγές οι παίκτες

Επόμενο άρθρο

Ο διετής διαγωνισμός για την καταπολέμηση των κουνουπιών ακυρώθηκε