Dark Mode Light Mode
μικρά πρωϊνά απο τον Νίκο Γενικόπουλο
Καλύτερο αυτό που προτείνουν στους Κύπριους απο αυτό που ζούμε εμείς 4 χρόνια τώρα …
Είναι κανείς μέσα ;

Καλύτερο αυτό που προτείνουν στους Κύπριους απο αυτό που ζούμε εμείς 4 χρόνια τώρα …

Αν το καλοσκεφθείτε η πρόταση για κούρεμα στις καταθέσεις είναι προτιμότερο απο αυτό που ζούμε στην Ελλάδα τα τελεταία 4 χρόνια που έχουμε μια φοροκαταιγίδα , μειώσεις μισθών και συντάξεων που σε νούμερα ερμηνεύονται σε μεγαλύτερες οικονομικές απώλειες απο αυτές που θα υποστούν αν περάσει το σχέδιο Α’ οι Κύπριοι που δικαιολογημένα φωνάζουν αλλα δεν έχουν δεί τα χειρότερα.

Η Ευρώπη τους λέει οτι θα τους τα πάρει μια φορά απο τις καταθέσεις και μετά τέλος.

Ούτε μνημόνια , ούτε νέοι φόροι και χαράτσια ,ούτε μειώσεις μισθών , συντάξέων και απολύσεις.

Δεν είναι καλύτερο αυτό απο το ελληνικό μακελειό που ζούμε εδώ και 4 χρόνια ;

Στην Ελλάδα η αιμοραγία δεν έχει τέλος.

Πληρώνουν δύο φόρους και μας έρχονται απο πίσω άλλο δέκα.

Δηλαδή έχουμε χάσει την μπάλα αν δεν το έχετε καταλάβει και έτσι όπως μπλέξαμε δεν ξέρω πότε θα την βρούμε και αν θα την βρούμε στο ΄γήπεδο που την χάσαμε ή σε άλλο.

Παίζει και αυτό το ενδεχόμενο.

Η Κύπρος απο το βράδυ της Παρασκευής και μετά είναι στο επίκεντρο αφού όλα τα βλέμματα είναι στραμμένα πάνω της.

Θα πρέπει να ξέρετε οτι ενδεχόμενη χρεωκοπία της Κύπρου θα θέσει σε κίνδυνο όχι μόνο την ίδια την Κύπρο αλλα όλη την Ευρώπη.

Για τον λόγο αυτό και η Μέρκελ προσπαθεί να βρεί το plano Β που θα είναι πιο ελκυστικό και θα περάσει απο το Κυπριακό κοινοβούλιο απαλλάσσοντας και την ίδια την χώρα και όλη την Ευρώπη απο άλλες πιο δυσάρεστες περιπέτειες.

Δεν ξέρω τελικά θα γίνει αλλα τα πράγματα δεν πάνε καλά.

Μπορεί ο Σαμαράς να βλέπει διαφορά αισθητή στην οικονομία της χώρας τους επόμενους μήνες αλλα τα μηνύματα που έρχονται εντός και εκτός χώρας άλλα λένε.

Μακάρι για τους έλληνες και τις ελληνίδες τα μηνύματα που έρχονται να είναι κουσουρλίδικα και να δικαιωθεί ο Σαμαράς για αυτά που λέει γιατί αλλιώς δεν μας βλέπω καλά.

Ποιός θα αντέξει μέχρι το 2023 που θα είμαστε έτοιμοι για να βγούμε στις αγορές ;

Αυτά είναι ανέκδοτα.

Καθαρά Δευτέρα με πολύ μάσα και λίγους χαρταετούς

 

Το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας πέρασε με πολλά κούλουμα , τσίπουρα και ελάχιστους χαρταετούς στον γκρίζο ουρανό της πόλης.

Δεν ξέρω αλλα ο έλληνας τα τελευταία χρόνια έχει χάσει την όρεξη του για πολλά πράγαματα.

Ακόμα και το πέταγμα του χαρταετού που προ κρίσης ήτανε διασκέδαση και τα τελευταία χρόνια έχει βάσσανο που προσπαθούμε να αποφύγουμε.

Οι περισσότεροι έλληνες την ημέρα της Καθαράς Δευτέρας πηδήσανε στην ημερήσια διάταξη το πέταγμα του αετού και πήγανε κατευθείαν στην μάσα.

Δεν υπήρχε ταβέρνα εντός και εκτός πόλης που δεν είχε κόσμο.

Ολες οι ταβέρνες ήτανε ζίγκα.

Οσο αφορά τους χαρταετούς για την ιστορία και μόνο σας γράφω οτι προ κρίσης οι πλανόδιοι τους πουλούσανε 20 ευρώ και προχθές τον έπαιρνες και με 4 ευρώ.

Ο Κατίδης γνώριζε αλλα δεν περίμενε …

Η άλλη είδηση που έπαιξε όλο το τριήμερο ήτανε ο ναζιστικός χαριετισμός του ποδοσφαιριστή Κατίδη στο πλαίσιο των πανυγηρισμών για ΄ένα γκόλ που πέτυχε που έκανε τον γύρο του κόσμου.

Ο χαιρετισμός αυτός φαίνεται να κοστίζει στον νεαρό ποδοσφαιριστή της ΑΕΚ την ίδια του την κσριέρα αν και νομίζω οτι μετά την ειλικρινή του συγνώμη θα πρέπει και η ΑΕΚ και η ΕΠΟ να δείξουν μεγαλύτερη επιείκεια.

Ο άνθρωπος αναγνώρισε το λάθος του και ζήτησε δέκα φορές συγνώμη.

Ο Κατίδης ήξερε οτι ο χαιρετισμός που έκανε ήτανε ναζιστικός αλλα δεν γνώριζε πόσο πολύ θα ενοχλούσε ο χαιρετισμός αυτός αφού δεν γνωρίζει επι της ουσίας τι αντιπροσωπεύει και τι σημαίνει.

Αν θα δείτε προσεκτικά το βίντεο του πανηγυρισμού σε αργή κίνηση πρίν τον χαιρετισμό ο Κατίδης δείχνει τους φιλάθλους της ΑΕΚ και φωνάζει εγέρθητο !

Μετά το εγέρθητο έρχεται ο χαιρετισμός ο ναζιστικός και μετά το τέλος γιατί ο Κατίδης τελείωσε ποδοσφαιρικά.

Μόνο με ένα θαύμα θα γλυτώσει την ποδοσφαρική του καριέρα.

Αν αυτός ο χαιρετισμός γινότανε πρίν απο δέκα χρόνια μπορεί να τον πέρνανε και για καλαμπούρι τα ΜΜΕ αλλα τώρα που έγινε δεν υπάρχει συγχώρεση.

Είναι το λεγόμενο timingk.

Καλός ο καιρός το επόμενο τριήμερο …

Κατα τα άλλα βάζουμε πλώρη για το επόμενο τριήμερο που έρχεται και θα είναι καλύτερο απο αυτό της Καθαράς Δευτέρας λόγω καιρού.

Σύμφωνα με την ΕΜΥ ο καιρός απο την Παρασκευή και μετά θα είναι καλός με τον ήλιο να κυριαρχεί και την θερμοκρασία να σκαρφαλώνει μέχρι και τους 19 βαθμούς.

Κάτι μου λέει οτι το επόμενο τριήμερο η πόλη στην Τουρκία θα είναι γεμάτη έλληνες και πάρα πολλούς Καβαλιώτες.

Λοιπόν λεβέντες αυτά και για σήμερα.

Να είστε καλά μέχρι αύριο που θα τα ξαναπούμε.

Σίγουρα τα καλύτερα είναι αυτά που ακόμα δεν έχουμε ζήσει αλλα πρίν τα καλύτερα είναι τα δυσκολότερα.

Θα ζοριστούμε μερικούς μήνες ακόμα αλλα να έχετε πίστη οτι θα γυρίσει ο τροχός γιατί όλα και τα καλά και τα άσχημα έχουν ημερομηνία λήξης.

ΑΛΟΡΑ !

 

 

 

Προηγούμενο άρθρο

μικρά πρωϊνά απο τον Νίκο Γενικόπουλο

Επόμενο άρθρο

Είναι κανείς μέσα ;