Dark Mode Light Mode

Κανονισμός προς έγκριση για τη λειτουργία του Κλειστού Κολυμβητηρίου – Γυμναστηρίου

Τον κανονισμό λειτουργίας του Κλειστού Κολυμβητηρίου – Γυμναστηρίου Δήμου Καβάλας θα εξετάσουν τα μέλη της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής στη διάρκεια της συνεδριάσεως που θα πραγματοποιήσουν το μεσημέρι της Πέμπτης, προκειμένου στη συνέχεια ο κανονισμός να λάβει και την έγκριση του δημοτικού συμβουλίου. Το κείμενο των 6.650 λέξεων του κανονισμού περιέχει τα ακόλουθα άρθρα:
ΑΡΘΡΟ 1: ΙΣΤΟΡΙΚΟ
ΑΡΘΡΟ 2: ΟΡΓΑΝΟΓΡΑΜΜΑ – ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ
ΑΡΘΡΟ 3: ΑΔΕΙΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ
ΑΡΘΡΟ 4: ΩΡΑΡΙΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΚΟΛΥΜΒΗΤΗΡΙΟΥ ΚΑΙ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΓΥΜΝΑΣΗΣ
ΑΡΘΡΟ 5: ΚΑΝΟΝΕΣ ΥΓΙΕΙΝΗΣ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ
ΑΡΘΡΟ 6: ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΔΙΑΘΕΣΗΣ ΚΟΛΥΜΒΗΤΗΡΙΟΥ
ΑΡΘΡΟ 7: ΤΙΜΟΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΔΙΑΘΕΣΗΣ ΚΟΛΥΜΒΗΤΗΡΙΟΥ
ΑΡΘΡΟ 8: ΓΥΜΝΑΣΤΗΡΙΟ
ΑΡΘΡΟ 9: ΚΥΛΙΚΕΙΟ
ΑΡΘΡΟ 10: ΠΡΟΒΟΛΗ ΚΑΙ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΑΡΘΡΟ 11: ΑΚΡΟΤΕΛΕΥΤΙΟ ΑΡΘΡΟ

ΟΡΓΑΝΟΓΡΑΜΜΑ
Αναλυτικότερα, αναφορικά με το οργανόγραμμα για το προσωπικό του κολυμβητηρίου, το 2ο άρθρο αναφέρει:
•Αρμόδιο όργανο για την κατάρτιση του Κανονισμού Λειτουργίας και την λήψη Αποφάσεων, αναφορικά τον τρόπο και τις διαδικασίες χρήσης και αξιοποίησης του Κολυμβητηρίου, είναι το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Καβάλας.
•Το Κολυμβητήριο στελεχώνεται, όπως προβλέπεται στην Άδεια Λειτουργίας αυτού αλλά και βάσει των λειτουργικών αναγκών, ως ακολούθως:
α) Υπεύθυνος για την Οργάνωση και Διαχείριση του Κολυμβητηρίου
Υπεύθυνος για την Οργάνωση και Διαχείριση του Κολυμβητηρίου ορίζεται ο εκάστοτε Αντιδήμαρχος Αθλητισμού, ο οποίος έχει τη γενική επιστασία του συνόλου των εγκαταστάσεων και του εξοπλισμού του Κολυμβητηρίου και είναι αρμόδιος για τη σωστή εκτέλεση των καθηκόντων του προσωπικού και των εξωτερικών συνεργατών, για την τήρηση και πιστή εφαρμογή των διατάξεων του Κανονισμού Λειτουργίας και των εκάστοτε Αποφάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου και γενικά για την ομαλή λειτουργία του Κολυμβητηρίου. Τα ως άνω καθήκοντα δύναται, με απόφαση της δημάρχου Καβάλας, να ανατεθούν και σε ομάδα έργου.
β) Υπεύθυνος Λειτουργίας
Υπεύθυνος Λειτουργίας του Κολυμβητηρίου ορίζεται υπάλληλος του Δήμου Προϊστάμενος του τμήματος Αθλητισμού – Πολιτισμού, κλάδου – ειδικότητας συναφούς με την οργάνωση και διαχείριση αθλητικών εγκαταστάσεων, ή υπάλληλος της τεχνικής υπηρεσίας με προτεραιότητα στο υπαλληλικό προσωπικό που διαθέτει γνώση και εμπειρία στα εν λόγω αντικείμενα
γ) Ο Υπεύθυνος Συντήρησης
δ) Υπεύθυνος Καθαριότητας
ε) Επόπτες ασφαλείας
στ) Υπεύθυνος Ασφαλείας
ζ) Διαχειριστής Κυλικείου
η) Γραμματεία

ΩΡΑΡΙΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ
Οι εγκαταστάσεις του Κολυμβητηρίου, στα πλαίσια του προορισμού του και της εκπλήρωσης των σκοπών του, θα λειτουργούν τις ακόλουθες ημέρες και ώρες:
Δευτέρα έως Παρασκευή ► 7:00 – 22:00
Σάββατο ► 7:00 – 15:00
Κατ’ εξαίρεση θα επιτρέπεται η λειτουργία του κολυμβητηρίου και κατά την ημέρα Κυριακή εφόσον θα διεξάγονται ημερίδες αγώνων πάσης φύσεως.
Τα ανωτέρω ωράρια δύνανται να τροποποιούνται με ευελιξία, ανάλογα με τις ανάγκες λειτουργίας και πάντα με την έγκριση του Υπεύθυνου Λειτουργίας.
•Περίοδος ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ – ΠΑΣΧΑ
Κατόπιν συνεννόησης και προγραμματισμού κατά περίπτωση.
•Κατά τη διάρκεια ΕΟΡΤΩΝ – ΑΡΓΙΩΝ, για τέλεση ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΕΩΝ και για λοιπές ΕΚΤΑΚΤΕΣ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ
Κατόπιν συνεννόησης και προγραμματισμού κατά περίπτωση.
•Για άθληση ΚΟΙΝΟΥ (διάθεση των κολυμβητικών δεξαμενών)
Δευτέρα – Πέμπτη ► 9:00 – 21:00
Παρασκευή ► 10:00 – 21: 00

Δικαίωμα να κάνουν χρήση του Κολυμβητηρίου έχουν:
α) Οι αθλητές – κολυμβητές των αθλητικών κολυμβητικών συλλόγων της πόλης της Καβάλας και συνολικά του Νομού Καβάλας, όπως και όλοι οι κολυμβητές των αθλητικών κολυμβητικών συλλόγων της Ελλάδος εφόσον οι παραπάνω είναι κάτοχοι δελτίου ταυτότητας της Κ.Ο.Ε., υπό τους όρους και τις προϋποθέσεις που συμφωνούνται κάθε φορά μεταξύ του Δήμου και του αθλητικού σωματείου.
β) Οι μαθητές σχολείων μέσης και στοιχειώδους εκπαίδευσης που ακολουθούν προγράμματα σχολικής αθλητικής δραστηριότητας.
γ) Οι αθλητές – κολυμβητές των ενόπλων δυνάμεων και
δ) το κοινό.
Στο κοινό επιτρέπεται η είσοδος: 1) σε άτομα άνω των 18 ετών και εφόσον έχουν γνώσεις καλής κολύμβησης, 2) σε άτομα ηλικίας 12-18 ετών με υπεύθυνη δήλωση του γονέα ή του κηδεμόνα και 3) σε άτομα κάτω των 12 ετών με την απαραίτητη ύπαρξη συνοδού.

ΤΙΜΟΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΔΙΑΘΕΣΗΣ ΚΟΛΥΜΒΗΤΗΡΙΟΥ
Ο τιμοκατάλογος διάθεσης του Κολυμβητηρίου αφορά το κόστος μεμονωμένης χρήσης, καθώς και το κόστος ενοικίασης μέρους ή του συνόλου των διαδρομών των κολυμβητικών δεξαμενών (αυτό το σκέλος αφορά τρίτους ομίλους και ομάδες εκτός Δήμου) και καθορίζεται όπως και αναπροσαρμόζεται με Απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, ύστερα από αιτιολογημένη εισήγηση του αρμόδιου Αντιδημάρχου.

ΓΥΜΝΑΣΤΗΡΙΟ
Το Γυμναστήριο του Κολυμβητηρίου διατίθεται ΔΩΡΕΑΝ σε συλλόγους – σωματεία – ομίλους αθλημάτων υγρού στίβου, και μόνο συνοδεία και υπό την αποκλειστική ευθύνη των αρμόδιων γυμναστών – προπονητών. Η χρήση του Γυμναστηρίου πρέπει να διέπεται από διάθεση και πνεύμα προστασίας από αδικαιολόγητες φθορές.

ΚΥΛΙΚΕΙΟ – ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ
Ο Δήμος δύναται να μισθώνει τον χώρο που προορίζεται για αποκλειστική χρήση κυλικείου, κατόπιν προκήρυξης δημόσιου πλειοδοτικού διαγωνισμού, προς εξυπηρέτηση του κοινού και των αθλουμένων, κατά τη διάρκεια τέλεσης προπονήσεων, αγώνων και πάσης φύσεως εκδηλώσεων.
Οι ώρες και ημέρες λειτουργίας του κυλικείου θα ακολουθούν το ωράριο λειτουργίας του Κολυμβητηρίου και του μισθωτηρίου συμβολαίου και σε κάθε περίπτωση δεν θα υστερούν των οκτώ (8) ωρών ημερησίως.
Εντός του χώρου του κολυμβητηρίου δύναται να λειτουργεί και κατάστημα εμπορίας κολυμβητικών ειδών καθώς και κάθε άλλου είδους καταστήματα εμπορίας ή παροχής υπηρεσιών πλην καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος.

ΠΡΟΒΟΛΗ ΚΑΙ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Για την προβολή και διαφήμιση του Κολυμβητηρίου ο Δήμος συνεργάζεται, κατά προτεραιότητα, με την ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ, τον Σύλλογο Ξενοδόχων, τον Σύλλογο Επισιτιστικών Επαγγελμάτων Καβάλας, τους Εμπορικούς Συλλόγους Καβάλας, τα ταξιδιωτικά – τουριστικά γραφεία και πρακτορεία, τους αθλητικούς συλλόγους του Δήμου, οι οποίοι διαθέτουν τμήματα αθλημάτων υγρού στίβου, καθώς επίσης και τους λοιπούς εμπλεκόμενους φορείς, με πρωταρχικό σκοπό την προσέλκυση αθλητικού τουρισμού, διαμέσου εξασφάλισης αθλητικών προετοιμασιών, διοργανώσεων και λοιπών εκδηλώσεων από ενδιαφερόμενους, τόσο από την Ελλάδα όσο και από το εξωτερικό. Επιπλέον η ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ, σε συνεργασία με τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο και τον Προϊστάμενο του Κολυμβητηρίου, θα εκπονεί ετήσιο σχέδιο προβολής, διαφήμισης και επικοινωνίας αυτού.
Όλες οι ενδεδειγμένες ενέργειες, οι οποίες αποσκοπούν στην προβολή, διαφήμιση και επικοινωνία, όπως η δημιουργία ιστοσελίδας, η σχεδίαση, η εκτύπωση και η διάθεση φυλλαδίων και λοιπού έντυπου ενημερωτικού υλικού, καθώς επίσης οι πάσης φύσεως παρουσιάσεις και διαφημίσεις, πρέπει να σχεδιάζονται και να υλοποιούνται κατόπιν συνεργασίας με τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο. Σε κάθε περίπτωση οι χώροι διαφήμισης εντός και εκτός του κολυμβητηρίου δύναται να παραχωρούνται στο πλέον πρόσφορο τίμημα κατόπιν ενεργειών του τμήματος εσόδων του Δήμου Καβάλας.

=

Προηγούμενο άρθρο

Ο Γιώργος Καλαντζής προβλέπει θετική απάντηση για την εναλλακτική όδευση του ΤΑΡ

Επόμενο άρθρο

ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΠΕΜΠΤΗ 2 ΟΚΤΩΒΡΗ 2014