Dark Mode Light Mode

Κατάληψη τέλος στο 4ο ΕΠΑΛ

Περίπου 70 μαθητές του 4ου Επαγγελματικού Λυκείου Καβάλας, έκαναν  το πρωί μία πορεία διαμαρτυρίας στο κέντρο της πόλης. Η πορεία κατέληξε στο διοικητήριο. Όλοι οι μαθητές μπήκανε στο εσωτερικό του κτιρίου, ανέβηκαν στον 5ο όροφο, και διαμαρτυρήθηκαν έξω από το γραφείο του προϊσταμένου της Δευτεροβάθμιας Γιώργου Χεριστανίδη.

Η  διαμαρτυρία αυτή ήταν η τελευταία. Από αύριο το σχολείο επαναλειτουργεί, περίπου 20 μέρες μετά την έναρξη της κατάληψης.

Με αφορμή την παρουσία των μαθητών στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση, έγινε ένας νέος κύκλος διαλόγου που αυτή τη φορά είχε αποτέλεσμα. Ρόλο έπαιξαν δύο πράγματα. Το γεγονός ότι το σχολείο ενισχύεται με επιπλέον καθηγητές ειδικοτήτων που τόσο καιρό δεν είχε και το ότι η υπηρεσία φαίνεται να συμφωνεί στο αίτημα των μαθητών να μην υπολογιστούν οι απουσίες κατά τις ημέρες της κατάληψης ή κατά τις ημέρες που το σχολείο προσωρινά λειτουργούσε στο πρώην επαγγελματικό λύκειο στο Περιγιάλι.

Η αλήθεια είναι ότι ο διάλογος των εκπροσώπων των μαθητών με το Γ. Χεριστανίδη χθες, ήταν αρχικά σε πολύ υψηλούς τόνους. Στη συνέχεια όμως επικράτησε νηφαλιότητα. Οι δύο πλευρές συμφώνησαν και οι μαθητές έφυγαν από τον 5ο όροφο του διοικητηρίου έχοντας συμφωνήσει ώστε σήμερα τα μαθήματα στο 4ο ΕΠΑΛ να ξαναρχίσουν. Πρόκειται για την εκπαιδευτική δραστηριότητα που διακόπηκε λόγω της κατάληψης στο τελευταίο 10ήμερο του Οκτωβρίου.

Ικανοποιημένοι από την εξέλιξη δηλώνουν άπαντες οι εμπλεκόμενοι, καθώς το σχολείο από σήμερα θα προσπαθήσει να βρει πάλι την ηρεμία του, να επανέλθει σε κανονική εκπαιδευτική διαδικασία.

Ένα ερώτημα είναι τι θα γίνει με τις χαμένες διδακτικές ώρες. Αυτό το πρόβλημα θα ρυθμισθεί ίσως αργότερα, στη διάρκεια δηλαδή της σχολικής περιόδου, ανάλογα με τις εισηγήσεις που θα κάνουν στην υπηρεσία και στη διευθύντρια του σχολείου οι καθηγητές του 4ου ΕΠΑΛ.

 

 

Προηγούμενο άρθρο

Έληξε η κατάληψη στο 4ο ΕΠΑΛ

Επόμενο άρθρο

Συναντήσεις για τα απορρίμματα και το Περιγιάλι