Dark Mode Light Mode

Κατά της παρέλασης και της Πατριωτικής Κίνησης

Ο Δημοτικός σύμβουλος Ηλίας Ιωαννίδης μίλησε χθες στην εφημερίδα μας, για τη σημερινή επετειακή παρέλαση στην οποία θα συμμετάσχει – όπως προκύπτει ανεπίσημα , αλλά ουσιαστικά κι από την πλευρά του Δήμου Καβάλας – η «πατριωτική κίνηση». Ο Η. Ιωαννίδης επανέλαβε στις δηλώσεις του ότι η συμπαράταξη πολιτών είναι αντίθετη στις παρελάσεις. Είναι επίσης αντίθετοι στη συμμετοχή σ΄ αυτή την παρέλαση, για τα «100 χρόνια από την απελευθέρωση της πόλης», της πιο πάνω αναφερόμενης κίνησης.

Ίδιες απόψεις διατύπωσαν ανεπίσημα χθες εκπρόσωποι κι άλλων κομμάτων, όπως επίσης και πολλοί εκπρόσωποι πολιτιστικών συλλόγων που κι αυτοί θα λάβουν μέρος στην παρέλαση.

Έλεγαν δηλαδή ότι δε δέχονται να συμμετάσχουν σε μία παρέλαση, στην οποία θα βρίσκεται και η «πατριωτική κίνηση» («Π.Κ.). Μέχρι χθες το απόγευμα επισήμως δεν είχανε αλλάξει τα δεδομένα, ούτε πλην του κ. Η. Ιωαννίδη, είχανε δημοσιοποιηθεί άλλες διαφορετικές απόψεις σχετικά με τη συμμετοχή της «Π.Κ.» στην ίδια παρέλαση.

Ο Η. Ιωαννίδης είπε τα εξής: «

 

«Η Συμπαράταξη Πολιτών κατ΄ αρχήν έκανε προ ημερησίας, πριν από μία εβδομάδα ερώτηση στον κ. δήμαρχο, για την παρέλαση κι εκεί απάντησε ότι θα γίνει παρέλαση με τα σχολεία κ.λ.π. Βέβαια η δική μας άποψη είναι ότι ήταν περιττό να παρθεί μία τέτοια απόφαση, τα 100 χρόνια γιορτάστηκαν ποικιλοτρόπως, μία παρέλαση σ΄ αυτή την περίοδο – πέρα από τη γενική άποψη που έχουμε για τις παρελάσεις που είναι φασιστικού τύπου έμπνευση, από τον πάλαι ποτέ Μεταξά, την αντίθεση που έχουμε, αλλά γενικά αυτή την περίοδο με όλα αυτά που τραβάει η κοινωνία και με τα σχολεία σ΄ αυτήν την κατάσταση, κλειστά και τους καθηγητές επιστρατευμένους, θεωρήσαμε ότι δεν έπρεπε να γίνει αυτό… Αποφάσισε λοιπόν… Είδε παρέλαση η «πατριωτική κίνηση» και θέλησε να συμμετάσχει. Θεωρούμε πως ο δήμαρχος πατώντας σε πολλές βάρκες, το μόνο σίγουρο είναι ότι θα πέσει σε βαθιά και μάλλον πέφτει στα βαθιά με αυτό που έχει συμβεί. Εάν είναι αλήθεια – ευχόμαστε να μην είναι αλήθεια – και παρελάσει η «Π.Κ.» καταλαβαίνεται ότι βγάζουμε ένα συμπέρασμα ότι αυτή η ειδική σχέση που έχει αναπτύξει ο δήμαρχος τα τελευταία χρόνια με την συγκεκριμένη κίνηση, καθορίζει και την πολιτική του στάση, καθορίζει και την πολιτική του δράση. Δεν έχει το κουράγιο να πει ένα όχι σε αυτό το φασιστικής έμπνευσης δημιούργημα στην Καβάλα. Δεν έχει το κουράγιο να τους απαντήσει δημόσια. Όπως καταλαβαίνει ο καθένας, εάν αυτό συμβεί θα είναι ότι χειρότερο για την δημοκρατική παράδοση που έχει η πόλη μας, ο δήμος μας και το δημοτικό συμβούλιο γενικά.

Έστω και τώρα, έστω την τελευταία στιγμή να πάρει μία γενναία απόφαση ο δήμαρχος να δημόσια να τους απαγορεύσει τη συμμετοχή τους».

 

Προηγούμενο άρθρο

Υπό έλεγχο η φωτιά στο Κοκκινοχώρι

Επόμενο άρθρο

Ερώτηση βουλευτών ΚΚΕ για το πλοίο «Θεόφιλος»