Dark Mode Light Mode

Καταστατικό αποκτά η Συμπαράταξη Πολιτών

Ο υποψήφιος δήμαρχος, επικεφαλής του συνδυασμού Συμπαράταξη Πολιτών Άρης Βέρρος είχε το απόγευμα της Δευτέρας μία ακόμη συνάντηση με τους υποψήφιούς του, τα μέλη δηλαδή του ψηφοδελτίου του, στις εκλογές του περασμένου Μαΐου. Ήταν ουσιαστικά μία συνάντηση των υποψηφίων του όπου συζητήθηκε και αποφασίστηκε το μέλλον της συμπαράταξης πολιτών.
Η ιδέα, η παράταξη ν΄ αποκτήσει ανεξαρτησία και καταστατικό, οριστικοποιήθηκε με απόφαση που πάρθηκε την περασμένη Δευτέρα το απόγευμα.
Το καταστατικό θα πρέπει να εγκριθεί, όπως γίνεται συνήθως, προβλέπει μάλιστα ότι έξι μήνες πριν από τις δημοτικές εκλογές η γενική συνέλευση της Συμπαράταξης Πολιτών αποφασίζει ποιος θα είναι ο υποψήφιος δήμαρχος, επικεφαλής του συνδυασμού, στις δημοτικές εκλογές, που πλησιάζουν. Δρομολογήθηκε επίσης η διαδικασία εκλογής μιας γραμματείας. Τονίστηκε ότι η Συμπαράταξη Πολιτών θα ακολουθεί ανοιχτές διαδικασίες προκειμένου οι αποφάσεις στα θέματα και των συνεδριάσεων του δημοτικού συμβουλίου και τα υπόλοιπα θέματα του Δήμου Καβάλας, να λαμβάνονται όχι από τον κ. Βέρρο και τους δημοτικούς συμβούλους, αλλά απ΄ όλους τους υποψηφίους.
Στο καταστατικό η Συμπαράταξη Πολιτών έχει και το θέμα της εναλλαγής δημοτικών συμβούλων. Περίπου συμφωνήθηκε η εναλλαγή των δημοτικών συμβούλων να γίνει μία φορά στα δυόμιση χρόνια, δηλαδή στο μέσο της θητείας, που άρχισε την 1η του Σεπτέμβρη. Εάν θα συμβεί κάτι τέτοιο θα το αποφασίσει η γενική συνέλευση της Συμπαράταξης Πολιτών, μετά από συζήτηση και σχετική ψηφοφορία. Φαίνεται πάντως να επιθυμούν την εναλλαγή των δημοτικών συμβούλων και ο Σωτήρης Σωτηριάδης και ο Ηλίας Ιωαννίδης, που εξελέγησαν δημοτικοί σύμβουλοι μαζί με τον Άρη Βέρρο. Ο κ. Βέρρος θα είναι δημοτικός σύμβουλος όλη την πενταετία.
Στη συνεδρίαση που έγινε το απόγευμα της Δευτέρας μίλησαν ο Άρης Βέρρος, ο Σωτήρης Σωτηριάδης, ο Ηλίας Ιωαννίδης και άλλοι υποψήφιοι της Συμπαράταξης Πολιτών.
Η προσέλευση κρίνεται ικανοποιητική. Η συζήτηση ήταν ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα. Θα συνεχιστεί απ΄ ότι φαίνεται τις επόμενες εβδομάδες, τώρα που το δημοτικό συμβούλιο θ΄ αποφασίσει για τη συγκρότηση διοικήσεων νομικών προσώπων, στις οποίες η Συμπαράταξη Πολιτών θα διεκδικήσει εκπροσώπηση.

Προηγούμενο άρθρο

Πληρώθηκαν στη ΒΦΛ

Επόμενο άρθρο

Υλικό από κάμερες βλέπουν στην Α.Δ. Καβάλας