Dark Mode Light Mode
Σήμερα συζητούν αν θα παραιτηθούν
Καταστράφηκε ο ταξιτζής – Ποιος επέτρεψε την καταδίωξη εντός της Καβάλας;
Οι ταξιτζήδες συμπαρίστανται στο συνάδελφό τους

Καταστράφηκε ο ταξιτζής – Ποιος επέτρεψε την καταδίωξη εντός της Καβάλας;

Άνω κάτω έγινε το κέντρο της Καβάλας τα ξημερώματα του Σαββάτου εξαιτίας της καταδίωξης από την αστυνομία ΙΧ οχήματος μεγάλου κυβισμού, το οποίο οδηγούσε 39χρονος υπήκοος Μολδαβίας που προσπαθούσε να προωθήσει εννέα παράνομους μετανάστες. Στην προσπάθειά του να διαφύγει, ο Μολδαβός ακολούθησε τρελή πορεία στην πόλη, κινούμενος σε μονόδρομο συγκρούσθηκε με ταξί που οδηγούσε 50χρονος και στη συνέχεια προσέκρουσε σε τρία σταθμευμένα ΙΧ αυτοκίνητα. Ακολούθως, ο δράστης εγκατέλειψε το όχημα κα τράπηκε σε φυγή, πλην όμως ακινητοποιήθηκε και συνελήφθη.

Τα παράπονά του εξέφρασε από τη ραδιοφωνική συχνότητα της ΠΡΩΝΗΣ ο οδηγός ταξί που αναρωτήθηκε για ποιο λόγο επιτράπηκε στον Μολδαβό να εισέλθει στην πόλη της Καβάλας. Ο πολίτης αναρωτήθηκε για ποιο λόγο τέθηκε σε κίνδυνο η ζωή των πολιτών της Καβάλας, ενώ οι διωκτικές αρχές θα έπρεπε να είχαν ανακόψει την πορεία του 39χρονου οδηγού νωρίτερα. Ο οδηγός ταξί επεσήμανε ότι στη διάρκεια της πορείας του οχήματος δεν επιτράπηκε η είσοδος στις πόλεις της Αλεξανδρούπολης, της Κομοτηνής και της Ξάνθης.

Ο πολίτης δήλωσε ότι το περιστατικό έγινε η αιτία της καταστροφής του και συμπλήρωσε χαρακτηριστικά: «Εξαιτίας μου κάποιος θα πάρει προαγωγή, αφού εάν το ΙΧ δε συγκρούονταν με το ταξί, ίσως ακόμη να το καταδίωκαν. Η άδεια εισόδου του οχήματος στην Καβάλα σήμανε τη δική μου καταστροφή. Πέραν των οφειλών μου στο ΟΑΕΕ, πλέον θα μείνουν χωρίς δουλειά δύο οικογένειες και συνολικά πέντε παιδιά θα μείνουν χωρίς έσοδα. Ακόμη κι αν εξασφαλίσω χρήματα για την επιδιόρθωση των ζημιών, μάλλον δε θα αποζημιωθώ αφού όπως λένε το ΙΧ ήταν κλεμμένο.

Είμαι περήφανος ως καβαλιώτης και ομολογώ ότι η πόλη μου ήδη μου συμπαραστέκεται. Αναρωτιέμαι όμως πόσο άσχετοι είναι οι διοικούντες που δεν κατάφεραν να προστατεύσουν μια πόλη με δύο εισόδους και τους κατοίκους της. Εμένα δηλαδή θα μου βεβαιώσουν πρόστιμο επειδή στάθμευσα για λίγο ώστε να αποβιβασθεί κάποια ηλικιωμένη κυρία κι ωστόσο δεν κατάφεραν να σταματήσουν ένα κακοποιό που τυχαία σταμάτησε επειδή συγκρούσθηκε με το ταξί μου; Δεν ήρθε κάποιος αρμόδιος της αστυνομίας προκειμένου να μου εκφράσει τη συμπαράστασή του για το γεγονός ότι το παιδί μου δε θα έχει να φάει. Το παράπονό μου δεν αφορά στην καβαλιώτικη κοινωνία, αλλά σε κάποιους που κάθονται στα γραφεία τους, παίρνουν τους μισθούς τους και τελικά καμία σχέση δεν έχουν μαζί μας. Κάποιος ευθύνεται για τη δική μου καταστροφή κι αυτός οφείλει να αναλάβει δημόσια την ευθύνη της επιλογής του».

Προηγούμενο άρθρο

Σήμερα συζητούν αν θα παραιτηθούν

Επόμενο άρθρο

Οι ταξιτζήδες συμπαρίστανται στο συνάδελφό τους