Dark Mode Light Mode

Ενωση- Αρης 77-85: Δε βρήκε ποτέ ρυθμό

Γράφει ο Τάσος Πατσίδης

Προσπάθησε, πάλεψε, αλλά η νίκη του Αρη δε μπορεί να αμφισβητηθεί από κανέναν. Η Ενωση έκανε αρκετά λάθη, δεν ήταν εύστοχη εκεί όπου χρειαζόταν, είχε κενά στην άμυνα ενώ μάλλον περισσότερο άγχος απ` ότι θα έπρεπε. Επίσης στο ματς του Σαββάτου, δεν πήρε πολλά στο επιθετικό κομμάτι από παίκτες ατού. Ο Αρης ήταν καλά διαβασμένος, πίεσε και το κυριότερο είχε καλό σουτ από την περιφέρεια. Ο Πελεκάνος αν και τραυματίας έκανε ένα σπουδαίο παιχνίδι. Επίσης ο πρώην παίκτης της Ενωσης, Μοχάμεντ Πάσαλιτς, τα πήγε πολύ καλά. Στο πρώτο δεκάλεπτο η Ενωση ήταν πίσω στο σκορ με 9 πόντους, έκλεισε η ψαλίδα στο ημίχρονο στους 3 , αφού το συγκρότημα του Άγγελου Κορωνιού δεν έδειξε ψυχραιμία όταν πέρασε μπροστά στο σκορ. Εκεί έγιναν βιαστικές επιλογές.

Στο τρίτο δεκάλεπτο το παιχνίδι συνέχισε να είναι ντέρμπι αλλά στο τελευταίο ο Αρης φάνηκε να έχει περισσότερο καθαρό μυαλό και πήρε αυτό που ήθελε. Στο 75- 79 λίγο πριν το φινάλε, έχασε δυο κρίσιμες βολές ο Καλαμπάκας. Εκεί κρίθηκαν τα πάντα, η Ενωση δεν είχε άλλο κουράγιο να κυνηγήσει το σκορ.

Ο Πάνος με 13 πόντους ήταν ο πρώτος σκόρερ της Ενωσης. Είχε 5/9 δίποντα και 3/3 βολές. Από εκεί και πέρα ο Γκράντι δεν ήταν σε καλή μέρα. Είχε 0/3 δίποντα, 1/5 τρίποντα και αρκετά λάθη. Άστοχος ήταν και ο Γιάννης Γκαγκαλούδης με 1/6 δίποντα, 1/6 τρίποντα παρά τις 6/6 στις βολές. Ο Ατσάρα στην πρώτη του εμφάνιση μπροστά στο κοινό της Καβάλας, είχε 10 πόντους με 1/ 4 δίποντα, 2/3 τρίποντα και 2/3 βολές. Ο Κόλεμαν έμεινε σε μερικές εντυπωσιακές ενέργειες ενώ πήρε 7 ριμπάουντ. Ο Στεφανίδης με 8/8 στις βολές και 4 ασιστ μάλλον ήταν ο πιο καλός, χωρίς όμως να εντυπωσιάσει. Ο Καλαμπάκας με 10 πόντους, δεν ήταν κακός αλλά δυστυχώς έχασε 2 κρίσιμες βολές. Δε χρησιμοποιήθηκαν ο Μανωλόπουλος και ο Κριστέφσκι, που ήταν στην αποστολή αλλά όχι 100% έτοιμοι.

Η Ενωση πάντως έχασε κατά κράτος τη μάχη στα ριμπάουντ αφού πήρε 23 ενώ ο Αρης 34.

Διαιτητές: Πηλοΐδης, Σώμος, Τζαφλέρης.

Δεκάλεπτα: 19-28, 44-47, 62-64, 77-85.

Καβάλα (Κορωνιός): Πάνος 13, Καλαμπάκας 10 (2), Στεφανίδης 10, Γκράντι 6 (1), Μίτροβιτς 6 (2), Γκαγκαλούδης 11 (1), Κόλεμαν 11, Ατσάρα 10(2).

Άρης (Αγγέλου): Πάσαλιτς 10 (3), Χαντ 14(1), Πελεκάνος 20 (1), Βεζένκοφ 2, Τσιάρας 4, Ασημακόπουλος 9 (1), Χαρίσης 12, Μποχωρίδης, Σαρικόπουλος 4, Μούρτος, Βεργίνης 10 (1), Τσακαλέρης.

 

*Τελικά «τρύπωσαν» οι οργανωμένοι του ΑΡΗ

Τελικά παρά το γεγονός ότι είχε ειπωθεί ότι δε θα δοθούν εισιτήρια σε οργανωμένους φιλάθλους του ΑΡΗ, φάνηκε ότι έγινε το αντίθετο. Αφού οι οπαδοί του ΑΡΗ με διακριτικά έστησαν κερκίδα στο «Αλεξάνδρα Δήμογλου».

Οργανωμένοι του ΑΡΗ από την Καβάλα, που έβριζαν την ίδια τους την πόλη. Τώρα τι έγινε και τελικά βρήκαν «οργανωμένα» εισιτήρια, μάλλον αρμόδιοι να απαντήσουν είναι άλλοι. Η ΚΑΕ πάντως δεν έδωσε «οργανωμένα» εισιτήρια. Ο χώρος για τους φιλάθλους του ΑΡΗ ήταν έτοιμος από πολύ νωρίς…

*Άγγελος Κορωνιός: « Δεν ήρθε η καταστροφή»

Συγχαρητήρια στον Αρη, νομίζω ότι δίκαια κέρδισε. Επίσης συγχαρητήρια και στον κ. Αγγέλου. Δυστυχώς δεν εισακούστηκα όλη την εβδομάδα στην ομάδα μου. Ηξερα τι θα γίνει, βλέποντας τον Αρη σε βίντεο αλλά και γνωρίζοντας τη δουλειά που κάνει ο προπονητής. Ήξερα ότι ο Αρης θα παρουσιαστεί πάρα πολύ δυνατός και διαβασμένος και θα παλέψει το παιχνίδι παρά τις απουσίες που είχε. Προσπάθησα όλη την εβδομάδα να ξυπνήσω τους παίκτες μου, να τους αφυπνίσω αν θέλετε. Πιστέψαμε ότι τελείωσε το πρωτάθλημα και ότι σωθήκαμε. Κάναμε σκληρές προπονήσεις στο ρυθμό του ΑΡΗ γιατί ήξερα ότι θα πιέσει, αλλά δε μπορέσαμε να ανταποκριθούμε σε καμία στιγμή. Αυτό το λέει και η στατιστική. Είχαμε χαμένα ριμπάουντ και λάθη. Δεν είχαμε υπομονή και επιμονή, παίζαμε χωρίς μυαλό και χωρίς συγκέντρωση. Νομίζω ότι δίκαια χάσαμε το παιχνίδι. Δεν ήρθε η καταστροφή, χάσαμε μια μάχη αλλά όχι τον πόλεμο. Θέλουμε πολύ δουλειά. Το κεφάλι κάτω, έχουμε δύσκολο πρόγραμμα. Πιστεύω στα παιδιά. Θα κάνουμε μια ακόμη μεταγραφή, μάλλον αυτή την εβδομάδα και πριν το επόμενο ματς»

*Βαγγέλης Αγγέλου: « Χτυπήσαμε το αδύνατο σημείο της Ενωσης»

« Κερδίσαμε μια ομάδα που το τελευταίο διάστημα με την έλευση του Άγγελου Κορωνιού, έχει σοβαρευτεί, έχει αρχές στο παιχνίδι της. Χτυπήσαμε το αδύνατο σημείο της που σε αυτή τη μάχη με το χρόνο που δίνει, δε μπορεί ταυτόχρονα να βάλει και πράγματα αλλά και παράλληλα να έχει καλή φυσική κατάσταση. Πιστεύω ότι έπρεπε να κερδίσουμε πιο νωρίς και πιο πολύ, παρά το γεγονός ότι πάλεψε φιλότιμα η Καβάλα. Η αιτία που δεν έγινε αυτό είναι ότι οι παίκτες μας παίζουν με πίεση μετά το ματς της Δράμας.

Συγχαρητήρια στους παίκτες, στη διοίκηση και στον κόσμο. Ελπίζουμε σε μια καλύτερη συνέχεια. Σέβομαι τον Άγγελο και εύχομαι καλή συνέχεια σε αυτόν και στην Καβάλα».

*Κ. Χαρίσης: « Φαίνεται η δουλειά που κάνουμε»

«Συγχαρητήρια στην προσπάθεια της Καβάλας στο σημερινό(προχθεσινό) παιχνίδι. Πιστεύω ότι η συνέχεια θα είναι ανάλογη . Στο δικό μας κομμάτι, θα τονίσουμε για μια ακόμη φορά το πόσο σκληρή δουλειά κάνουμε μέσα στο γήπεδο και η διοίκηση έξω από αυτό. Προσπαθούμε καθημερινά για το καλύτερο και αυτό σιγά- σιγά αρχίζει και φαίνεται. Θέλω να πιστεύω ότι η συνέχεια θα είναι ακόμη πιο καλύτερη, έχουμε πολλές δυνατότητες και είναι πολύ σημαντικό για μας να πιστέψουμε στους εαυτούς μας και στο σύνολο, για να φτάσουμε στο σημείο που μας αξίζει. Απλά τη νίκη την αφιερώνουμε στους φιλάθλους του ΑΡΗ που ήταν στο γήπεδο, στο Μ. Πελεκάνο που αν και τραυματίας όλη την εβδομάδα μας βοήθησε πολύ καθώς και στον Σ. Καραποστόλου».

*Δημήτρης Καλαμπάκας: «

«Θέλω να δώσω συγχαρητήρια στην ομάδα του ΑΡΗ, που εμφανίστηκε στο γήπεδο καλύτερη από μας. Εμφανίστηκε πιο έτοιμη. Ξέραμε ότι ο ΑΡΗ θα μας πιέσει από την αρχή. Δυστυχώς δεν παρουσιαστήκαμε όπως θα έπρεπε και δεν συνεχίσαμε τις καλές εμφανίσεις.

Ηταν μια ευκαιρία για μας να κάνουμε την 4η μας νίκη, να δείξουμε ένα άλλο πρόσωπο στο πρωτάθλημα αλλά δεν τα καταφέραμε. Κρατάμε μόνο τα καλά, όσα και να ήταν και συνεχίζουμε τους στόχους μας. Ευχαριστώ τον κόσμο που ήρθε και μας βοήθησε. Θέλαμε να δώσουμε τη νίκη σε αυτούς , όμως δε μας βγήκε και συνεχίζουμε».

Τ. Π

 

Προηγούμενο άρθρο

Έληξε η απεργία των πρακτόρων του ΟΠΑΠ

Επόμενο άρθρο

Κρατούνται δύο οπαδοί του Άρη