Dark Mode Light Mode

Κινέζοι υποψήφιοι επενδυτές στο γραφείο Γρανά

Την περασμένη Παρασκευή επισκέφθηκαν τον Αρχέλαο Γρανά, κινέζοι επιχειρηματίες. Προέρχονταν από την περιοχή του Τοκάν στη νοτιοανατολική Κίνα. Εκπροσωπούσαν εταιρία που δραστηριοποιείται στο χώρο των μαρμάρων και των ηλεκτρικών συσκευών.

Οι οκτώ κινέζοι συνεργάζονται με τοπικές εταιρίες από τις οποίες αγοράζουν μάρμαρα. Τα μάρματα εξάγονται στην Κίνα από το νέο λιμάνι της Καβάλας.

Οι κινέζοι συζήτησαν με τον Αρχ. Γρανά, ενδεχόμενο επενδυτικών πρωτοβουλιών, στην περιοχή μας. Στοχεύουν και στα φωτοβολταϊκά. Ο Αρχέλαος Γρανάς υποσχέθηκε κάθε δυνατή βοήθεια και διευκόλυνση εφόσον οι κινέζοι αποφασίσουν να επενδύσουν στην περιφερειακή ενότητα Καβάλας, κάτι που μέχρι σήμερα δε φαίνεται να είναι οριστικό, πλην όμως είναι στις προτεραιότητες των κινέζων επιχειρηματιών.

Ο Αρχ. Γρανάς ενημέρωσε τους συνομιλητές του για τις δυνατότητες του νομού Καβάλας και για τα δίκτυα των υποδομών του.

Οι κινέζοι γνωρίζουν καλά την περιοχή αφού αγοράζουν από δω μάρμαρα για πολλούς μήνες ή και χρόνια, τώρα όμως ήρθε η ώρα να σκεφτούν και να προγραμματίσουν το επόμενό τους βήμα, θέλοντας κι αυτοί να χρησιμοποιήσουν τις ευκαιρίες που δημιουργούνται στην Ελλάδα, να τις εκμεταλλευτούν με λίγα λόγια, με βάση τις μεγάλες αλλαγές που σημειώθηκαν τελευταία στην εργατική νομοθεσία.

 

Προηγούμενο άρθρο

Ζητούν ενημέρωση για τον Μπάτη

Επόμενο άρθρο

Το Υ. Υγείας εξασφάλισε περιορισμένα κονδύλια για τις απλήρωτες εφημερίες