Dark Mode Light Mode

«Κλείδωσαν» Τσανάκα – Παυλίδης

Ιδιαίτερα σημαντική και κρίσιμη ήταν το απόγευμα της Παρασκευής, η σύσκεψη που έγινε στα γραφεία της ΝΟΔΕ Καβάλας παρουσία του γραμματέα του κόμματος Ανδρέα Παπαμιμίκου. Από τα χείλη του οι εκπρόσωποι, τα στελέχη και οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας Καβάλας, έμαθαν ότι είναι «κλειδωμένη» οριστική, η υποψηφιότητα του Γιώργου Παυλίδη, για την περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης. Αυτός τώρα θα αποφασίσει για τους υποψήφιους αντιπεριφερειάρχες. Για την περιφερειακή ενότητα Καβάλας ακούγονται τα ονόματα του Θόδωρου Μαρκόπουλου, που έχει καλή σχέση με το Γιώργο Παυλίδη, του Λάζαρου Τσαταλμπασίδη και του Κώστα Αντωνιάδη.

Εμμέσως πλην σαφώς στην ίδια συνάντηση ο Αν. Παπαμιμίκος ανακοίνωσε τη στήριξη στην υποψηφιότητα Δ. Τσανάκα για το Δήμο Καβάλας.

Είπε ότι δε θα υπάρχουν υποψήφιοι δήμαρχοι βουλευτές, αποκλείοντας τον άλλο ενδιαφερόμενο Ντίνο Κλειτσιώτη. Λίγη ώρα αργότερα κι ενώ η συζήτηση συνεχίζονταν αποχώρησαν από αυτή ο Νίκος Παναγιωτόπουλος κι ο Γιάννης Πασχαλίδης και όταν τους ρώτησαν για το «που πηγαίνετε», απάντησαν ότι φεύγουμε για τη συγκέντρωση της υποψήφιας δημάρχου του κόμματός μας, Δήμητρας Τσανάκα. Η στιχομυθία αυτού του περιστατικού είναι χαρακτηριστικό για το τι κατάλαβαν όσοι ήταν παρόντες, ως προς την υποψήφια δήμαρχο της Ν.Δ. στην Καβάλα. Ο Ντ. Κλειτσιώτης παραβρέθηκε στη συζήτηση. Άκουσε κάποια μέλη της ΝΟΔΕ να μιλούν υπέρ του ενώ Χαράλαμπος Δράκος μίλησε ευθέως κατά του Γιώργου Καλαντζή. Ο Ντ. Κλειτσιώτης αποδέχθηκε την απόφαση του κόμματος να μην είναι υποψήφιοι δήμαρχοι βουλευτές, αν και όπως είπε, είχε πολύ περισσότερες πιθανότητες από την κα Τσανάκα να κερδίσει τον Κ. Σιμιτσή. Πλέον θα στηρίξει την προσπάθεια της κας Τσανάκα.

Για το θέμα του Δήμου Παγγαίου, στη σύσκεψη της Παρασκευής, για μία ακόμη φορά εγινε συζήτηση προς την κατεύθυνση να υπάρξει ένας υποψήφιος δήμαρχος. Όλοι όμως αναγνώρισαν ότι κάτι τέτοιο είναι πολύ – πολύ δύσκολο.

 

Προηγούμενο άρθρο

Μείωση των πολυτέκνων λόγω μη στήριξης

Επόμενο άρθρο

μικρά πρωϊνά απο τον Νίκο Γενικόπουλο