Dark Mode Light Mode

Κλείνει η ΔΟΥ Χρυσούπολης

Άρχισαν σήμερα, συνεχίζονται σήμερα και τελειώνουν αύριο Παρασκευή, τριήμερες απεργιακές κινητοποιήσεις των εφοριακών σε όλη την Ελλάδα. Η πρώτη μέρα της απεργίας στις εφορίες της Καβάλας και της Δράμας, ήταν μέρα μεγάλης συμμετοχής. Όπως ανακοίνωσαν οι συνδικαλιστές η συμμετοχή στις οικονομικές υπηρεσίες των δύο νομών έφτασε σε ποσοστό 80%. Το ποσοστό αυτό ήταν μεγαλύτερο γι΄ αυτούς που εργάζονταν στις οικονομικές υπηρεσίες των πρωτευουσών των δύο νομών, δηλαδή στην πόλη της Καβάλας κι αυτή της Δράμας.

Σύμφωνα πάντα με τους συνδικαλιστές, σήμερα κι αύριο στην ειδικότερη απεργία του κλάδου, η συμμετοχή αναμένεται να είναι ακόμη μεγαλύτερη. Ως εκ τούτου οι εφορίες θα επαναλειτουργήσουν πάλι, εάν δεν προκύψει κάτι νεότερο, την ερχόμενη Δευτέρα.

Οι εφοριακοί υποστηρίζουν ότι συντρέχουν λόγοι για να εφαρμοστεί ότι έτσι κι αλλιώς προβλέπεται, δηλαδή να δοθεί ολιγοήμερη παράταση, για την πληρωμή χρημάτων στις εφορίες, δεδομένου του ότι δε θα λειτουργήσουν αυτές την τελευταία ημέρα του μήνα.

Για παράδειγμα πληρωμή ΦΠΑ μπορούσε να γίνει και μετά τις 25 Σεπτέμβρη. Αναμένεται μάλιστα πληρωμή στις εφορίες δόσεων για το φόρο εισοδήματος, να μπορούν να γίνονται και τις πρώτες μέρες της ερχόμενης εβδομάδος.

Για την Καβάλα και τη Δράμα μείζον θέμα είναι αυτό της διακοπής λειτουργίας των εφοριών, που συγχωνεύονται με βάση το γνωστό προεδρικό διάταγμα. Είναι αδύνατον εντός των ημερών να καταργηθεί η εφορία της Χρυσούπολης, γράφει σε επιστολή του προς το υπουργείο ο σύλλογος εφοριακών υπαλλήλων Καβάλας – Δράμας. Εξηγεί ότι με τις απεργιακές κινητοποιήσεις και τη δουλειά που πρέπει να γίνει, δεν είναι δυνατόν τη Δευτέρα να λειτουργήσει η ενιαία εφορία στην Καβάλα, όπου στο μεταξύ θα έχει απορροφηθεί και το προσωπικό της εφορίας της Χρυσούπολης.

Ουδείς γνωρίζει τι θα γίνει. Πιθανότερο είναι το κλείσιμο της εφορίας στη Χρυσούπολη, να μεταφερθεί και να γίνει την ερχόμενη εβδομάδα. Οι εφοριακοί πάντως εκτιμούν ότι δε μπορεί ν΄ αλλάξει κάτι, δηλαδή αργά ή γρήγορα θα κλείσει και η εφορία στη Χρυσούπολη, αλλά κι αυτή στην Ελευθερούπολη.

 

Προηγούμενο άρθρο

Χάσαμε τις πόρτες stop!

Επόμενο άρθρο

Παραλίγο παράταση στην έκθεση του Επιμελητηρίου