Dark Mode Light Mode

Κλειστά την Κυριακή

Ο Εμπορικός Σύλλογος Καβάλας ζήτησε και τη συνδρομή της Αστυνομικής Διεύθυνσης!

Πριν από 20 περίπου ημέρες η διοίκηση του Εμπορικού Συλλόγου Καβάλας έστειλε επιστολή στον Αστυνομικό Διευθυντή Αβραάμ Κοσκερίδη επισημαίνοντας του από τότε το θέμα της λειτουργίας των καταστημάτων την τελευταία Κυριακή του χρόνου. Την αυριανή Κυριακή 29 Δεκέμβρη. Λες και κάτι ήξερε ο τοπικός σύλλογος. Δεδομένης της απόφασης της γενικής συνέλευσης του συλλόγου, κυρίως της ισχύουσας νομοθεσίας, ο Εμπορικός Σύλλογος έχει ζητήσει από την Α.Δ. Καβάλας να τηρηθεί αυστηρά ο νόμος. Αυτός που χθες – παρά τις φήμες- δεν άλλαξε. Σύμφωνα με τον οποίο αύριο Κυριακή επιβάλλεται τα όλα τα εμπορικά καταστήματα να είναι κλειστά. Αυτό φυσικά δεν ισχύει μόνο στη Καβάλα αλλά σε όλη την Ελλάδα. Ότι αντίθετο λέγεται κι ακούγεται «σκοντάφτει» στη νομοθεσία.

Χθες (αλλά και τις προηγούμενες ημέρες) υπήρξαν φήμες ότι ο νόμος θα αλλάξει. Όλοι περίμεναν το αρμόδιο Υπουργείο της Ανάπτυξης. Αλλά αυτό χθες δεν έκανε τίποτα. Ως εκ τούτου ισχύουν τα γνωστά δεδομένα κι αύριο η αγορά είναι κλειστή. Για οτιδήποτε αντίθετο ο Εμπορικός Σύλλογος θα έχει το νου του ώστε να ενημερώσει την αστυνομία να παρέμβει. Χθες στην αγορά ορισμένοι καταναλωτές ρωτούσαν για τη λειτουργία της αγοράς αυτή τη Κυριακή. Οι έμποροι ήταν μπερδεμένοι. Μπερδεμένοι στις διάφορες φήμες. Αργά το μεσημέρι που ο χρόνος που είχε το Υπουργείο στη διάθεση του τέλειωσε, τα πράγματα μπήκαν οριστικά στη θέση τους κι όπως φαίνεται δεν αλλάζουν. «Υπάρχουν άλλωστε μέρες στη διάθεση των καταναλωτών. Το Σάββατο, η Δευτέρα και η Τρίτη» είπε νωρίτερα χθες το μεσημέρι ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Καβάλας Βασίλης Λεμονίδης.

*Χθες το απόγευμα έγινε γνωστό ότι η Αθήνα αφού δεν κατάφερε να εξασφαλίσει απόφαση υπέρ της λειτουργίας της αγοράς αύριο σκέφθηκε κάτι άλλο: «Λευκή Νύχτα» διοργανώνεται το Σάββατο 28 Δεκεμβρίου στην Αθήνα, στο πλαίσιο των εορταστικών εκδηλώσεων του δήμου. Με απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου της Περιφέρειας Αττικής, το ωράριο λειτουργίας των εμπορικών καταστημάτων της πόλης παρατείνεται ώς τις 11 το βράδυ, ενώ ώς την ίδια ώρα παρατείνεται και το ωράριο λειτουργίας ορισμένων μουσείων. Στη «Λευκή νύχτα» αντιδρούν οι εργαζόμενοι στο λιανεμπόριο, σημειώνοντας ότι είναι παράνομη αλλά και ανήθικη απέναντι στους υπαλλήλους. Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Εμπορικός Σύλλογος Αθηνών, τα εμπορικά καταστήματα που θα κάνουν χρήση της απόφασης θα πρέπει να υποβάλουν ηλεκτρονικά, μέσω του συστήματος «ΕΡΓΑΝΗ», τις διαφοροποιημένες καταστάσεις προσωπικού.Με στόχο την αναζωογόνηση της πρωτεύουσας και την αύξηση της επισκεψιμότητας, ο Εμπορικός Σύλλογος Αθηνών καλεί τους εμπόρους να συμμετέχουν στην εκδήλωση και παροτρύνει τους καταναλωτές να επωφεληθούν της επέκτασης του ωραρίου και να διενεργήσουν, χωρίς την πίεση του χρόνου, τις εορταστικές τους αγορές.

 

Προηγούμενο άρθρο

Ανακοίνωσε Πάτο η Παναχαϊκή

Επόμενο άρθρο

Τελικά η αγορά ήταν σήμερα κλειστή