Dark Mode Light Mode

Κλειστές οι περιφερειακές υπηρεσίες ΑΜΘ

Κλειστές παρέμειναν χθες οι περιφερειακές υπηρεσίες στο διοικητήριο της Καβάλας, κινητοποίηση που όμως δεν είχε γίνει ευρύτερα γνωστή στο κοινό, έστω κι αν είχε ληφθεί ομόφωνη απόφαση του περιφερειακού συμβουλίου ΑΜΘ. Η απόφαση περί της κινητοποιήσεως αφορούσε στη διαμαρτυρία του περιφερειακού συμβουλίου έναντι της αποφάσεως του Υπουργείου Δημοσίας Τάξεως για το φετινό λουκέτο στην αστυνομική σχολή Ξάνθης.

Όπως μας εξήγησε ο θεματικός αντιπεριφερειάρχης Κώστας Παπακοσμάς, στην ευρύτερη περιοχή της Θράκης λειτουργούσαν τρεις αστυνομικές σχολές, του Διδυμοτείχου – της Κομοτηνής – της Ξάνθης. Είναι γνωστό πως τον προηγούμενο μήνα δημιουργήθηκε θέμα με τη μεταφορά των λαθρομεταναστών και την μετατροπή των σχολών σε κτίρια προσωρινής φύλαξης τους, όπως τουλάχιστον υποστήριζε το Υπουργείο. Πριν από μία όμως εβδομάδα αποφασίστηκε ότι για τη Θράκη θα λειτουργήσουν φέτος μόνο οι δύο εκ των τριών σχολών και άρα εκτός σχεδιασμού έμεινε η σχολή της Ξάνθης.

Στο πλαίσιο της περιφερειακής συνείδησης, αποφασίστηκε η κινητοποίηση των περιφερειακών υπηρεσιών ως ένδειξη διαμαρτυρίας. Σχολιάζοντας τη συνολική διαμαρτυρία ολόκληρης της περιφέρειας για ένα θέμα τοπικού ενδιαφέροντος της Ξάνθης, ο κ. Παπακοσμάς επεσήμανε: «Όταν αρχίζει να ξηλώνεται η κάλτσα, τότε η αμπάριζα θα πάρει και το σύνολο. Αν τώρα δείξουμε ανεκτικότητα και υποχωρητικότητα, το ίδιο μπορεί αύριο να συμβεί και για την Ανατολική Μακεδονία. Αποφάσεις αναστολής λειτουργίας μπορεί για παράδειγμα να προκύψουν στα τμήματα του ΤΕΙ, σε κάποιες υπηρεσίες, σε στρατιωτικές μονάδες».

Αντίθετες φωνές στην κινητοποίηση υπήρξαν, με το επιχείρημα πως το θέμα δεν αγγίζει την Ανατολική Μακεδονία. Ενώ σημειώθηκαν ακόμη κι ενδοθρακιώτικες αντιδράσεις.

 

ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ ΤΟΥ ΠΑΡΑΛΙΑΚΟΥ ΜΕΤΩΠΟΥ

Συνάντηση εργασίας πρόκειται να πραγματοποιηθεί σήμερα στις 6:30 το απόγευμα στην Περιφερειακή Ενότητα Καβάλας, με θέμα την παραλιακή ζώνη της πόλης και με στόχο την ανταλλαγή απόψεων για την αναβάθμιση – διαμόρφωση – προβολή αυτού του συγκριτικού πλεονεκτήματος για την Καβάλα. Στη συνάντηση έχουν κληθεί να παραστούν όλοι οι θεσμικοί φορείς της πόλης και την πρόσκληση έχουν απευθύνει ο θεματικός αντιπεριφερειάρχης τουρισμού – πολιτισμού Κώστας Παπακοσμάς και ο αντιπεριφερειάρχης Καβάλας Αρχέλαος Γρανάς.

Ο κ. Παπακοσμάς μιλώντας σχετικά μας είπε: «Το συγκριτικό πλεονέκτημα της Καβάλας είναι η παραλιακή της ζώνη, η οποία με την αξιοποίησή της θα πρέπει να αποτελέσει πηγή πλούτου, προσελκύοντας επισκέπτες. Στη συνάντηση έχουν προσκληθεί οι εμπλεκόμενοι φορείς που μπορούν να εκφράσουν άποψη για την αναβάθμιση της παραλιακής ζώνης, των παρεχομένων υπηρεσιών, την αναζήτηση των προβλημάτων που υφίστανται. Τα προβλήματα αυτά θα εντοπιστούν, θα καταγραφούν και θα προωθηθούν προς επίλυση.

Η συνάντηση οργανώνεται τώρα, στο τέλος δηλαδή της καλοκαιρινής περιόδου έτσι ώστε οι φορείς να εκμεταλλευθούν τους εννέα μήνες του φθινοπώρου, του χειμώνα και της ανοίξεως, προκειμένου να επιλύσουν τα προβλήματα. Έτσι δε θα δοθεί σε κανέναν η δικαιολογία πως δεν υπήρχε επαρκής χρόνος προετοιμασίας. Στη διάρκεια της συναντήσεως θα ανοίξει ο κύκλος των συζητήσεων που όμως θα πρέπει να έχει και χρονικό ορίζοντα ολοκλήρωσης. Δε φτάνει η ατέρμονη συζήτηση και ο σχεδιασμός επί χάρτου για την επίλυση κάποιων προβλημάτων».

Προηγούμενο άρθρο

Ανακοινώνει Τριποτσέρη ο ΑΟΚ

Επόμενο άρθρο

Δηλώσεις Ρακιτζή πρίν την συνέλευση των Φαρμακοποιών