Dark Mode Light Mode

Κοινωνικό Παντοπωλείο: Νέο ξεκίνημα – απαραίτητη η συνδρομή του Δήμου

Με αφετηρία την πρόσφατη συνέλευση των φορέων που συμμετέχουν στο πρόγραμμα ΣΤΗΡΙΖΩ, οι φορείς αλλά και το προσωπικό του κοινωνικού παντοπωλείου, ξεκίνησαν και υλοποιούν μία καινούρια προσπάθεια προκειμένου τα ράφια να γεμίσουν με τρόφιμα.
Υπάρχουν συναντήσεις που γίνονται από τη διοίκηση του συλλόγου ΠΝΟΗ, για να εξασφαλισθούν σημαντικές δωρεές. Πρόσφατη είναι η συνάντηση με τον Δημήτρη Γόντικα, της Κavala Oil και της Ενεργειακής Αιγαίου. Υπάρχουν συγκεκριμένες εξορμήσεις του προσωπικού του κοινωνικού παντοπωλείου, σε σούπερ μάρκετ.
Υπάρχουν επίσης και σταθερές δωρεές που συνεχίζονται, προκειμένου τα ράφια του κοινωνικού παντοπωλείου, ν΄ αποκτήσουν την ετοιμότητα που επιβάλλεται. Επειδή το αποτέλεσμα αυτών των εξορμήσεων και ενεργειών δεν είναι ακόμα συγκεκριμένο, υπάρχει πάντα η ανάγκη να συμμετάσχει στην κινητοποίηση και ο Δήμος Καβάλας.
Την περασμένη Δευτέρα υποσχέθηκε οικονομική βοήθεια στο κοινωνικό παντοπωλείο, ο Δήμος Καβάλας. Το θέμα είναι σε εκκρεμότητα. Αναμένεται να υπάρξει εξέλιξη την ερχόμενη εβδομάδα, καθώς γνωρίζουν τι χρειάζεται το κοινωνικό παντοπωλείο και η πρόεδρος της Δημωφέλειας Αναστασία Ιωσηφίδου, αλλά κι ο αντιδήμαρχος Μιχάλης Λυχούνας.
Εν τω μεταξύ προχθές το προσωπικό του κοινωνικού παντοπωλείου ήταν έξω από το σούπερ μάρκετ του Μασούτη στην Καλαμίτσα, όπου οι καταναλωτές για μία ακόμη φορά ανταποκρίθηκαν.
Τη Δευτέρα μάλλον θα υπάρξει παρόμοια δράση σε σούπερ μάρκετ στην περιοχή του Περιγιαλίου. Η διοικητική υπάλληλος του κοινωνικού παντοπωλείου Ρωξάνη Κίτσιου, είπε στην εφημερίδα μας τα εξής: «Στη συνέλευση που κάναμε την περασμένη Δευτέρα στη δημοτική βιβλιοθήκη, όλες οι δομές, παρατηρούμε ότι ο κόσμος έχει κινητοποιηθεί αρκετά, γίνονται αρκετές χορηγίες. Δεχθήκαμε χορηγίες – τις σταθερές που έχουμε – από τα γιαούρτια του Γκόγκου και τα ψωμιά του Φελλαχίδη. Δεχθήκαμε μία μεγάλη χορηγία σε γιαούρτια από την επωνυμία του Ευστρατίου και περιμένουμε ακόμα χορηγίες από τον Πορλού και κοτόπουλα από την ΚΡΕΚΑ.
Ν΄ αναφέρω επίσης ότι έχει γίνει και μία χορηγία από έναν ιδιώτη που ήθελε να διατηρηθεί η ανωνυμία του. Περιμένουμε γενικά την κινητοποίηση του κόσμου. Απ΄ τη μεριά μας κάνουμε εμείς δράσεις. Έχουμε κάνει αυτό το μήνα τις δράσεις: Μία στο «Μασούτης» στην «Παπαστράτου», μία στο Ντισκάουντ Μαρκ και μία στο «Μασούτης» στην Καλαμίτσα και θα συνεχίσουμε τις δράσεις κι από την άλλη εβδομάδα. Έχουμε κανονίσει να πάμε στο Σμάρτ και θα επεκταθούμε και σε άλλα σούπερ μάρκετ και θα πραγματοποιήσουμε και κάποιες εκδηλώσεις».
ΕΡ: Όταν πηγαίνετε στα σούπερ μάρκετ, αξίζει τον κόσμο, ανταποκρίνεται ο κόσμος;
ΑΠ: «Ναι βέβαια. Ειδικά χθες που ήμασταν στην Καλαμίτσα, είδαμε ότι ο κόσμος κινητοποιείται πια αρκετά. Έχει δραστηριοποιηθεί και μας φέρνει τρόφιμα».

Προηγούμενο άρθρο

Λειτουργεί τη Δευτέρα το κλειστό κολυμβητήριο

Επόμενο άρθρο

Ο Γιώργος Γιαρισκάνης - Ένας Αγιογράφος με παγκόσμιο κύρος κι αναγνώριση