Dark Mode Light Mode

Κριτική Αντωνιάδη για καθυστερημένη τουριστική προβολή και κατάργηση της «Εργοανάπτυξης»

Όλη η εβδομάδα που διανύουμε είναι εβδομάδα Περιφέρειας ΑΜΘ.

Η διοίκηση βρίσκεται στην Καβάλα, το Περιφερειακό Συμβούλιο συνεδρίασε επίσης στην πόλη μας. Δόθηκε ευκαιρία στον κ. Αντωνιάδη να σχολιάσει όσα ακούστηκαν κι αποφασίστηκαν (θέματα της Καβάλας) στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου. Ο κ. Αντωνιάδης ως σύμβουλος της αντιπολίτευσης έκανε και γενικές αναφορές και πιο συγκεκριμένες.

Η συνέντευξη

Ερ: Έχετε να κάνετε κάποιο σχόλιο για τα θέματα της συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου; Και για όσα ανακοίνωσε μετά από σχετική ερώτηση της αντιπολίτευσης, η διοίκηση;

Απ: Το πιο σημαντικό, για το οποίο δεν έχουμε ενημερωθεί οι Καβαλιώτες, η Θάσος και γενικότερα η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, είναι ότι στη συνεδρίαση της Δευτέρας του Περιφερειακού Συμβουλίου συζητήθηκε ως θέμα η τουριστική προβολή της Περιφέρειας μας. Στη μέση της τουριστικής σεζόν στις 28 Μαΐου φέρνει η διοίκηση το πρόγραμμα της τουριστικής προβολής. Που έπρεπε να το φέρει στις αρχές Ιανουαρίου. Καταλαβαίνετε το πόσο πολύ άργησε, το πόσο πολύ καθυστέρησε για να φέρει το συγκεκριμένο πρόγραμμα προς ψήφιση από το Περιφερειακό Συμβούλιο. Όταν ήδη κάποιες δράσεις έπρεπε να γίνουν τους προηγούμενους μήνες και οι οποίες δεν έγιναν. Αυτό είναι πάρα πολύ σημαντικό και το καυτηριάσαμε στη συνεδρίαση που έγινε του Περιφερειακού Συμβουλίου. Επίσης καυτηριάσαμε το γεγονός ότι παρόλο που ο αρμόδιος Αντιπεριφερειάρχης κατάγεται από τη Θάσο, δεν υπάρχει ούτε μια τουριστική δράση, ούτε μια εκδήλωση που να χρηματοδοτεί η Περιφέρεια μας για το νησί της Θάσου. Αυτό είναι πάρα πολύ σημαντικό. Δεν υπάρχουν επίσης εκδηλώσεις για τους Φιλίππους αλλά και για το Παγγαίο. Επομένως ήταν ένα «Copy-Paste» των προηγούμενων ετών, από το οποίο δυστυχώς αφαίρεσαν δραστηριότητες και εκδηλώσεις που είχαμε εμείς ως διοίκηση.

Ερ: Για την Εργοανάπτυξη τι λέτε; Αλλάζει απ` ότι καταλαβαίνουμε.

Απ: Τέθηκε ένα ερώτημα από τον κ. Λυμπεράκη για την Εργοανάπτυξη. Ξέρετε ότι ενώ είμαστε στους 5 πρώτους μήνες διοίκησης του κ. Τοψίδη, οι επερωτήσεις της αντιπολίτευσης αφορούνε συνήθως την προηγούμενη διοίκηση. Μέχρι σήμερα το μόνο που ακούμε από τη νυν διοίκηση είναι δηλώσεις, μόνο δηλώσεις. Και μόνο ταξίδια. Που κάνουνε οι χωρικοί και θεματικοί Αντιπεριφερειάρχες. Ο χωρικός Αντιπεριφερειάρχης Καβάλας στις πρώτες 100 μέρες, έχει 27 μέρες απουσία από τη έδρα του γραφείου του. Έχει πάει σε διάφορες Ευρωπαϊκές χώρες όπως στη Βαρκελώνη, στο Ντίσελφορντ και σε άλλες χώρες. Μαζί με τον Αντιπεριφερειάρχη Ανάπτυξης. Συμμετέχοντας σε εκθέσεις που έπρεπε να ήταν παρόντες άλλοι αρμόδιοι Αντιπεριφερειάρχες. Από εκεί και πέρα για την Εργοανάπτυξη αυτό που είπε ο κ. Τοψίδης και ας το κατανοήσουνε όλοι, είναι ότι τελικά φεύγει από την έδρα που είχε εδώ στη Καβάλα από το 2011 μέχρι το 2024. Απορροφάτε από τον Οργανισμό της Περιφέρειας. Τον Οργανισμό που ιδρύσαμε εμείς την προηγούμενη χρονιά το 2023. Μεταφέρετε στην Κομοτηνή. Δεν είναι τόσο απλό θέμα. Δείχνει τις προθέσεις της διοίκησης κατά πόσο ενδιαφέρεται για την αποκέντρωση. Ήταν η μόνη αναπτυξιακή εταιρεία που βρισκόταν εκτός Κομοτηνής, εκτός της έδρας της Περιφέρειας. Υπάρχουν κάποια ερωτήματα για το τι μέλει γενέσθαι όσον αφορά την Εργοανάπτυξη. Έχουν καθυστερήσεις κάποιες δραστηριότητες που έπρεπε να είχαν γίνει από το μισθωτή στα Λουτρά Ελευθερών. Το 2022 το είχαμε φέρει σαν θέμα στο Περιφερειακό Συμβούλιο για την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου. Ο τότε Περιφερειακός Σύμβουλος και ο νυν χωρικός σήμερα Αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Καβάλας, δεν είχε ψηφίσει την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου προκειμένου να γίνουν κάποιες διεργασίες εξυγίανσης της εταιρείας. Επομένως δεν μπορείς να κάνεις κριτική και να λες ότι υπήρχε απραξία από τον ανάδοχο, τον μισθωτή της εταιρείας και από την άλλη να μη ψηφίζεις την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου.

Ερ: Αυτή η γεώτρηση που έγινε επί των ημερών σας στην αυλή μπροστά από το διοικητήριο, φαίνεται ότι ήταν η αρχή για να δρομολογηθεί το έργο της ενεργειακής αναβάθμισης του διοικητηρίου. Υπάρχει μια συνέχεια στη διοίκηση, η προηγούμενη με την επόμενη.

Απ: Έτσι πρέπει να είναι. Εμείς χαιρετίζουμε οτιδήποτε συνεχίζεται. Έτσι είναι η ζωή αλλά και η διοίκηση. Πρέπει να συνεχίζει τα έργα της προηγούμενης διοίκησης. Ότι είναι καλά πρέπει να τα συνεχίζουμε και όποιες παραλήψεις υπήρχαν ή όσα δεν έγιναν να τα διορθώνουμε. Να βάζουμε καινούργιες δραστηριότητες και καινούργιους στόχους. Εμείς θα είμαστε συμπαραστάτες και αρωγοί σε οτιδήποτε καλό κάνει αυτή η διοίκηση. Θα ψηφίζουμε τα θετικά. Από την άλλη δεν μπορούμε να μην κρίνουμε ή να μην κατακρίνουμε κάποιες δραστηριότητες και κάποιες παραλήψεις οι οποίες υπάρχουν.

Προηγούμενο άρθρο

Η Θάσος προτείνεται ως νησί για φθηνές Καλοκαιρινές διακοπές

Επόμενο άρθρο

«Θα υπάρξουν παρατάσεις επί παρατάσεων για τους κανονισμούς πυροπροστασίας»