Dark Mode Light Mode

Κριτική εφ΄ όλης της ύλης στον Κωστή Σιμιτσή

Εφ όλης της ύλης κριτική στο δήμαρχο Κωστή Σιμιτσή και το δημοτικό συμβούλιο, δηλαδή τους δημοτικούς συμβούλους που συνδιοικούν μαζί του, άσκησαν ο Άρης Βέρρος και ο Ηλίας Ιωαννίδης.

Ήταν μία συνέντευξη τύπου που έδωσε το σύνθημα για την έναρξη της νέας φθινοπωρινής και χειμερινής περιόδου που ταυτόχρονα συμπίπτει με την προεκλογική περίοδο.

Ο Άρης Βέρρος – κυρίως – και ο Ηλίας Ιωαννίδης – λιγότερο – μίλησαν στη συνέντευξη τύπου που διήρκεσε περίπου σαράντα λεπτά.

Η κριτική που άσκησαν στον Κ. Σιμιτσή χωρίζεται σε διαφορετικές κατηγορίες. Ήταν κατ΄ αρχήν γενική. Στη συνέχεια εξειδικεύτηκε σε θέματα τοπικής επικαιρότητας. Πέρασε σε θέματα γενικότερα, που έχουν σχέση με την τοπική αυτοδιοίκηση και το μνημόνιο και επανήλθε σε ειδικά θέματα, πιο επίκαιρα, που έχουνε μικρότερο παρελθόν.

Ο Άρης Βέρρος κατηγόρησε τον Κωστή Σιμιτσή, ότι υπηρετεί και εφαρμόζει πολιτικές του μνημονίου και της τρόικα. Όπως είπε αυτό είχε φανεί από το 2011, το είχε εκφράσει από τότε η Συμπαράταξη Πολιτών, τώρα δικαιώνεται.

Σύμφωνα με τον Άρη Βέρρο η διοίκηση του Δήμου Καβάλας είναι ανίκανη και επικίνδυνη. Για να στηρίξει αυτό το συμπέρασμα και χαρακτηρισμό, χρησιμοποίησε δέκα διαφορετικά τοπικά θέματα, ως παραδείγματα.

-Το τι δεν έγινε στην υπόθεση του στρατοπέδου «Ασημακοπούλου», για το οποίο το 2006 η διοίκηση Σιμιτσή υπόσχονταν ένα μεγάλο πάρκο αναψυχής.

-Το τι δεν έγινε με τα παλιά δικαστήρια, όπου ο δήμαρχος υπόσχονταν ακόμη και κατάληψη.

-Το τι δεν έγινε με το παλιό νοσοκομείο, το οποίο κατά τον Άρη Βέρρο είναι σε εγκατάληψη, λεηλατημένο, καταστρέφεται, είπε χαρακτηριστικά.

Στο ίδιο μήκος κύματος ο Άρης Βέρρος ανέφερε κι άλλα παραδείγματα. Το σχέδιο πόλης Περιγιαλίου. Ένα παραμύθι όπως το χαρακτήρισε, που όταν στο τέλος πούνε την αλήθεια, τότε κανείς – είπε – δεν θα τους πιστεύει.

Το δημοτικό φυτώριο και θερμοκήπιο που δεν αξιοποιείται. Το παραθαλάσσιο μέτωπο της πόλης που δεν πέρασε στην αρμοδιότητα του δήμου Καβάλας. Η διαχείριση της λυματολάσπης που πέφτει κακώς στο σκουπιδότοπο. Τον κορεσμένο σκουπιδότοπο. Την ανακύκλωση, που δεν προχωρά. Το κοινωνικό παντοπωλείο που έχει άδεια ράφια.

Ο Άρης Βέρρος είπε ότι ο Κωστής Σιμιτσής δεν διαμαρτυρήθηκε καθόλου όταν οι κυβερνήσεις των τελευταίων ετών επέβαλαν το χαράτσι μέσω της ΔΕΗ, αύξησαν την τιμή του πετρελαίου θέρμανσης, έκαναν οικονομικής φύσεως περικοπές στους δήμους όλης της χώρας, απαγόρευσαν τις προσλήψεις, συγχώνευσαν ή και κατήργησαν σχολεία, απέλυσαν εκπαιδευτικούς, υποβάθμισαν τη δημόσια υγεία.

Ο Άρης Βέρρος υποστήριξε επίσης ότι ο δήμαρχος δεν διαμαρτυρήθηκε καθόλου για την πολιτική της κυβέρνησης που δεν είναι πολιτική προστασίας του περιβάλλοντος και των δασών.

Ο κ. Βέρρος είπε ειδικότερα τα εξής: «Είμαστε οχτώ μήνες πριν από τις εκλογές. Περιμένουμε μεγαλύτερη σοβαρότητα από τον κ. Σιμιτσή. Δυστυχώς όμως νοιάζεται μόνο για την επανεκλογή του. Έχει υποχρεώσεις απέναντι σε αυτούς που τον έβγαλαν το 2010. Αυτός όμως είναι που εφαρμόζει τις πολιτικές της τρόικα. Ο Κωστής Σιμιτσής δεν μπορεί να παλέψει την καθημερινότητα. Ας φέρω ως παράδειγμα τις λακκούβες. Είναι ζήτημα αν την τελευταία τριετία έβαλε στους δρόμους της πόλης και των δημοτικών διαμερισμάτων ένα χιλιόμετρο άσφαλτο. Είναι ξεχασμένες οι γειτονιές και τα δημοτικά διαμερίσματα».

Τέλος ο Άρης Βέρρος είπε ότι η διοίκηση Σιμιτσή προτιμά προσλήψεις προσωπικού ορισμένου χρόνου, από κοινωνικούς συνεταιρισμούς, γιατί από τη μια παραδέχεται λάθη προηγούμενων ετών από την άλλη θέλει εργαζόμενους σε πολιτική ομηρία.

Έναν στρατό είπε χαρακτηριστικά, που θα χρησιμοποιήσει για την επανεκλογή του. Ο κ. Βέρρος κατηγόρησε τον κ. Σιμιτσή, ότι αποφεύγει και την αξιοκρατία και το ΑΣΕΠ.

Εμείς – είπε – θα προσπαθήσουμε να αποτρέψουμε ενέργειες που βάζουν ταφόπλακα στο Δήμο Καβάλας. Σε αυτόν τον αγώνα συμπλήρωσε καλούμε όλους τους πολίτες. Στόχος μας – σημείωσε – είναι ν΄ αναλάβουμε τη διοίκηση του Δήμου.

 

Ο Ηλίας Ιωαννίδης

Ο Ηλίας Ιωαννίδης σημείωσε ότι η γενική συνέλευση της Συμπαράταξης Πολιτών για τη λήψη οριστικών αποφάσεων προεκλογικής φύσεως θα επιδιωχθεί να γίνει το Σεπτέμβρη. Όσο για τα σενάρια αλλαγής των δεδομένων των δημοτικών εκλογών, είπε ότι αυτά τα προγραμματίζει η κυβέρνηση για να αποφύγει την επερχόμενη πολιτική ήττα. Χαρακτήρισε τις αλλαγές απαράδεκτες καθώς όπως είπε οι νέοι δήμαρχοι θα έχουν προβλήματα με ένα δημοτικό συμβούλιο που δεν θα είναι σύμφωνο με τις ενέργειές τους.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

=

 

 

Προηγούμενο άρθρο

Μάλλον με εισιτήριο οι μαθητές στα αστικά λεωφορεία

Επόμενο άρθρο

Απόφαση νομιμοποίησης αυθαίρετου