Dark Mode Light Mode

Κριτική στους άλλους για το πρόβλημα της ανεργίας

Συνέντευξη τύπου δόθηκε το πρωί στα γραφεία της τοπικής επιτροπής Καβάλας του ΚΚΕ από τον υποψήφιο δήμαρχο Καβάλας Χρήστο Ποτόλια, τον υποψήφιο δήμαρχο Παγγαίου Στέλιο Μπράτσο, και τον γραμματέα της τοπικής επιτροπής Βασίλη Καταπόδη. Προβλήθηκε η πρόταση νόμου του κόμματος που αναφέρεται σε λήψη άμεσων μέτρων για την αντιμετώπιση της ανεργίας και το γεγονός ότι διάφορες προτάσεις υποψήφιων δημάρχων ακούγονται προεκλογικά στην Καβάλα που όπως είπε ο Χρήστος Ποτόλιας δεν σημαίνουν τίποτα το ουσιαστικό.

Ο Βασίλης Καταπόδης μοίρασε στους δημοσιογράφους την πρόταση νόμου όπου το ΚΚΕ μία ακόμη φορά προτείνει συγκεκριμένα και άμεσα μέτρα για την προστασία των ανέργων.

Κι άλλες τέτοιες πρωτοβουλίες υπήρξαν από την κοινοβουλευτική μας ομάδα, αλλά τα κόμματα τις αγνοούν, είπε ο Βασίλης Καταπόδης. Είπε ακόμη ότι η κυβέρνηση νομοθετεί με τέτοιο τρόπο ώστε τα έσοδα των ασφαλιστικών ταμείων μειώνονται συνεχώς. Μόνο το ΚΚΕ έχει πρόταση για την καταπολέμηση της ανεργίας είπε στο τέλος των δηλώσεών του ο Βασίλης Καταπόδης.

Ο Χρήστος Ποτόλιας μίλησε κατά των υποψήφιων δημάρχων χωρίς εξαιρέσεις. Είπε ότι είναι δήθεν ανεξάρτητοι οι υποψήφιοι δήμαρχοι της Καβάλας. Συνέχισε λέγοντας τα εξής:

«Ακούμε από αυτούς διάφορες ιδέες δήθεν καινοτόμες, για την αντιμετώπιση της ανεργίας. Ο Σιμιτσής εμπιστεύεται τους κοινωνικούς συνεταιρισμούς και δεν το κρύβει. Το πρόγραμμα του Άρη Βέρρου αναφέρεται στα ίδια. Άλλωστε είναι πρόγραμμα που εκφράζει τις απόψεις του ΣΥΡΙΖΑ. Άλλος υποψήφιος οργανώνει ανοιχτά σεμινάρια «ψάχνω και βρίσκω δουλειά» που σημαίνει ότι κάθε άνεργος σήμερα πρέπει να γίνει εργαζόμενος χωρίς δικαιώματα. Άλλος υποψήφιος προτείνει κάψιμο σκουπιδιών και δημιουργία καινούργιων ξενοδοχείων. Ειδικότερα η πρόταση για την καύση των σκουπιδιών είναι μια επικίνδυνη πρόταση. Καλούμε όλους τους υποψήφιους δημάρχους της Καβάλας να πουν τι θα κάνουν για τους ανέργους. Θα υποσχεθούν δωρεάν μετακινήσεις με το αστικό λεωφορείο; Θα υποσχεθούν κατάργηση των δημοτικών τελών για όποιον είναι άνεργος; Εμείς αντίθετα προτείνουμε έργα αυτεπιστασίας, που μπορούν να γίνουν σε πολλούς και διάφορους τομείς όσον αφορά τις ανάγκες της πόλης».

Από την πλευρά του ο υποψήφιος δήμαρχος Παγγαίου Στέλιος Μπράτσος είπε ότι το πρόβλημα της ανεργίας είναι έντονο και στο Δήμο Παγγαίου. Μόνο με μια λογική ανάπτυξης διαφορετική μπορεί να υπάρξει αντιμετώπιση της ανεργίας είπε ο κ. Μπράτσος.

 

 

Προηγούμενο άρθρο

Δηλώσεις Γ. Καλαντζή περί δημοτικών και περιφερειακών εκλογών

Επόμενο άρθρο

«Έπεσε» ξύλο