Η έναρξη της βλαστικής περιόδου των αμπελιών στους πρόποδες του Παγγαίου έγινε το πρώτο δεκαήμερο του Απριλίου. Στη συνέχεια η άνοιξη και το καλοκαίρι ήταν πολύ δροσερά με πολλές βροχές που εξασφάλισαν τη σωστή ποσότητα νερού για την ανάπτυξη της αμπέλου, χωρίς την ανάπτυξη ασθενειών.
Η ωρίμανση των σταφυλιών ξεκίνησε το δεύτερο δεκαήμερο του Ιουλίου, με κανονικές θερμοκρασίες, χωρίς βροχοπτώσεις. Οι παραπάνω συνθήκες οδήγησαν στην κανονική ωρίμανση των σταφυλιών με αποτέλεσμα ο τρυγητός να αρχίσει στις 16 Αυγούστου, με την ποικιλία Sauvignon Blanc, ενώ ολοκληρώθηκε τις πρώτες ημέρες του Σεπτεμβρίου με τη συγκομιδή των ποικιλιών Ασύρτικο και Semillon. Οι λευκοί οίνοι, έχουν ολοκληρώσει την αλκοολική ζύμωση είναι ιδιαίτερα αρωματικοί με καλή οξύτητα και πολύ καλή δομή.
Ο τρυγητός των ερυθρών ποικιλιών άρχισε ουσιαστικά με τη συγκομιδή της ποικιλίας Merlot στις 2 Σεπτεμβρίου. Ακολούθησε η συγκομιδή των ποικιλιών Syrah, Cabernet Sauvignon και Αγιωργίτικου, η οποία επίσης εξελίχθηκε ομαλά και ολοκληρώθηκε στις 21 Σεπτεμβρίου. Οι ερυθροί οίνοι που θα παραχθούν αναμένεται να είναι αρωματικοί, φρουτώδεις, με έντονο χρώμα και υψηλή παρουσία φαινολικών συστατικών, βελούδινη αίσθηση και εξαιρετική δομή, που θα τους χαρίσει μεγάλη δυνατότητα παλαίωσης.
Γενικά, η εσοδεία του 2015 θα μας χαρίσει οίνους υψηλής ποιότητας, που θα χαρακτηρίζονται από πλούσια, αρωματική και βελούδινη γεύση, που οφείλεται στις συνθήκες ωρίμανσης των σταφυλιών και στη χαμηλή στρεμματική απόδοση που επιτεύχθηκε με πράσινο τρύγο.
Αξίζει να σημειωθεί ότι για 2η συνεχόμενη χρονιά ο τρυγητός έγινε σε κανονική, για την περιοχή του Παγγαίου, εποχή και όχι νωρίτερα, όπως συνέβη τις προηγούμενες 2 χρονιές, 2012-2013.