Dark Mode Light Mode

Κυκλοφοριακά προβλήματα στην Παναγία και… κίνδυνος

Φανερά αγανακτισμένος ο επιστολογράφος, αναφέρεται σε χρόνιο κυκλοφοριακό πρόβλημα στη Παναγία από τη πλευρά των οδών Λάμπρου Κατσώνη και Πιπίνου. Κατηγορεί άλλους πολίτες που το δημιουργούν, την διοίκηση Σιμιτσή που δεν το έλυσε ενώ κάτι τέτοιο ζητήθηκε. Η επιστολή αναφέρει:
Σας γράφω αυτήν την επιστολή, κατόπιν προτροπής πολλών κατοίκων και οδηγών που ανεβοκατεβαίνουμε στην Παναγία από την Λάμπρου Κατσώνη και Πιπίνου, δηλαδή οι μισοί κάτοικοι της συνοικίας, και αντιμετωπίζουμε επικίνδυνες καταστάσεις εξόδου-εισόδου , λόγω της έλλειψης σηματοδότησης, και της ασυδοσίας στο παράνομο παρκάρισμα των αυτοκινήτων.
Πολλές παραστάσεις, άρθρα στον Τύπο, Υπομνήματα στον Δήμαρχο για επαναλειτουργία της σηματοδότησης έμειναν για οχτώ χρόνια χωρίς ανταπόκριση. Εξ’ όσων γνωρίζω, υπάρχει αυστηρότατη επιστολή του Συλλόγου ΚΑΣΤΡΟ εδώ και ενάμισι χρόνο, για την εφιαλτική αυτή κατάσταση, που τον καθιστούσε υπεύθυνο για οποιοδήποτε ατύχημα συμβεί. Αυτός όμως περί άλλων ετύρβαζε, θαρρείς και ήθελε να κατακτήσει επάξια τον τίτλο του πλέον αποτυχημένου Δήμαρχου, πράγμα που το διακήρυττε η πλειοψηφία των Καβαλιωτών προ των εκλογών, και το έκανε πράξη στις εκλογές. Όχι μόνο δεν άφησε έργο πίσω του, αλλά έχει κάνει κόλαση την ζωή των Καβαλιωτών στην πεζή και εποχούμενη κυκλοφορία. Εξέθρεψε την ασυδοσία των πάντων εις βάρος του πολίτη. Η Δημοτική Αστυνομία πριν διαλυθεί είχε απονευρωθεί και αδρανοποιηθεί από την ανικανότητα των Αντιδημάρχων της.
Τώρα όμως που δεν υπάρχει Δημοτική Αστυνομία, η Τροχαία είναι παντελώς απούσα, σε βαθμό που να αποτελεί παράβαση καθήκοντος της Διοίκησής της. Αλήθεια, υπάρχει κανένας παράγοντας που να αδρανοποιεί την Τροχαία από το να κάνει το καθήκον της , δηλαδή την εφαρμογή του ΚΟΚ μέσα στην πόλη; Προ της δημιουργίας της Δημοτικής Αστυνομίας οι τροχονόμοι ήταν πανταχού παρόντες, και δεν τολμούσε κανένας να παρανομήσει. Αρκούσε ένα τηλεφώνημα, και σε πέντε λεπτά παρουσιαζόταν ο τροχονόμος. Και μη μας πούνε ότι έχουν έλλειψη προσωπικού. Τρεις τροχονόμοι συνεχώς κινούμενοι εντός της πόλεως επαρκούν, μέχρι να καταλάβουν οι Καβαλιώτες ότι οι Νόμοι θα τηρούνται.
Σας στέλνω μια φωτογραφία που τράβηξα το μεσημέρι που προσπάθησα να κατέβω με το αυτοκίνητό μου και κινδύνεψα να τρακάρω με αυτοκίνητο που έρχονταν από την Κουντουριώτου, λόγω παντελούς έλλείψεως ορατότητας από τα παρανόμως παρκαρισμένα και διπλοπαρκαρισμένα αυτοκίνητα. Προσοχή, όλα τα αυτοκίνητα που βλέπετε στην φωτογραφία είναι παρκαρισμένα, κανένα δεν είναι κινούμενο. Και το πρόβλημα αυτό είναι καθημερινό. Μαγαζάτορας της περιοχής θεωρεί τσαμπουκά του να παρκάρει το φορτηγό του μπροστά στο μαγαζί του, και το άλλο του αυτοκίνητο παράλληλα με το φορτηγό, αποκλείοντας έτσι τόσο την ορατότητα, όσο και την άνοδο στην συνοικία. Αν ήταν εκείνη την στιγμή στην περιοχή η Τροχαία, θα έκοβε πρόστιμα του ΚΟΚ τουλάχιστον 2000€, χώρια τις αφαιρέσεις πινακίδων.
Δεν παραλείπω να επισημάνω ότι την περιοχή την επισκέπτονται καθημερινά πολλοί τουρίστες οι οποίοι κινδυνεύουν , αλλά και δεν μπορούν να απολαύσουν και να φωτογραφίσουν τις Καμάρες.
Πάντως πολλοί κάτοικοι αν συνεχιστεί αυτή η κατάσταση, και μέχρι να αναλάβει η κυρία Τσανάκα, η οποία πιστεύουμε ότι θα επαναλειτουργήσει άμεσα τους σηματοδότες, σκοπεύουμε να διαμαρτυρηθούμε στο Αρχηγείο της Αστυνομίας για την παντελή αδράνεια της Τροχαίας στην εκτέλεση του καθήκοντός της.
Με εξαίρετη Τιμή
ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΦΙΛΙΠΠΟΥ

Προηγούμενο άρθρο

Διακοπή Υδροδότησης

Επόμενο άρθρο

Σύλληψη 39χρονου για κατοχή υλικού παιδικής πορνογραφίας