Dark Mode Light Mode

Κυριακή κλειστά; Μικρή αναστάτωση στην αγορά μία ακόμη φορά

Τις εσφαλμένες μπορεί και πρόχειρες αποφάσεις του κράτους τις «πληρώνουν» οι μικρομεσαίοι επαγγελματίες μία ακόμη φορά. Την Κυριακή 2 Νοέμβρη δίδεται η δυνατότητα λειτουργίας των καταστημάτων δια του γνωστού νόμου των Κυριακών που χαρακτηρίζονται εμπορικές. Από το Σάββατο 1 Νοέμβρη αρχίζουν οι ενδιάμεσες Φθινοπωρινές εκπτώσεις. Σε όλη την Ελλάδα συμβαίνει ότι στην Καβάλα. Ο κάθε εμπορικός σύλλογος προσπαθεί να πάρει μια απόφαση, η οποία εύχεται να τηρηθεί. Ανάλογα με την απόφαση υπάρχουν αντιδράσεις. Πάντα υπάρχουν αυτοί που θέλουν την Κυριακή να λειτουργήσουν, πάντα υπάρχουν αυτοί που δεν το θέλουν. Ήδη στην αγορά της πόλης άρχισε το γνωστό σήριαλ. Ο Εμπορικός Σύλλογος αποφάσισε χθες με μεγάλη πλειοψηφία τα μαγαζιά την Κυριακή να είναι κλειστά. Η απόφαση του θα ανακοινωθεί με δελτίο τύπου σήμερα. Μεμονωμένοι έμποροι ζητούν το αντίθετο, δηλώνουν από τώρα ότι την Κυριακή θα λειτουργήσουν τις επιχειρήσεις τους. Κάθε πλευρά έχει τα επιχειρήματα της. Δυστυχώς είναι έτσι τα πράγματα που στην αγορά- την κάθε αγορά- αναπτύσσονται όχι μόνο συζητήσεις αλλά και συγκρούσεις.

Ο σύλλογος της Κομοτηνής αποφάσισε την Κυριακή τα καταστήματα του να λειτουργήσουν 11 το πρωί με 3 το μεσημέρι. Αντίθετα ο Εμπορικός Σύλλογος Δράμας –διαβάζουμε στις ιστοσελίδες της γειτονικής πόλης- εξέδωσε χθες την ακόλουθη ανακοίνωση: «Έπειτα από συγκέντρωση των μελών του Εμπορικού Συλλόγου Δράμας με τη διοίκηση, που πραγματοποιήθηκε πριν από λίγες μέρες, αποφασίστηκε η αγορά της πόλης μας την Κυριακή, 02/11/2014, να παραμείνει κλειστή».

Ας μη ξεχνάμε ότι μέσα σε όλα αυτά υπάρχει κι η άλλη παράμετρος. Των μεγάλων «αλυσίδων» αλλά και των σούπερ μάρκετ. Αυτά αποφασίζουν χωρίς να υπολογίζουν κανέναν εμπορικό σύλλογο, συνήθως αξιοποιούν την δυνατότητα που έχουν και λειτουργούν τις 7 Κυριακές.

Προηγούμενο άρθρο

Στην Καβάλα ο Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού

Επόμενο άρθρο

«Στο τέλος θα δικαιωθούν όσα λέγαμε» Τονίζει ο Λεωνίδας Παππάς για το πρόστιμο των παιδικών σταθμών