Dark Mode Light Mode

Λήγει στις 16 Νοεμβρίου η προθεσμία προσφυγής στο ΣτΕ για τον ΤΑΡ

Εντολή από τη διοίκηση του δήμου Καβάλας έλαβε ο δικηγόρος Μάκης Βελάκης προκειμένου να ετοιμάσει την προσφυγή στο ΣτΕ σχετική με την όδευση του αγωγού ΤΑΡ. Αν και οριστική απόφαση για την όδευση ακόμη δε φαίνεται να έχει ληφθεί ώστε αυτή να αμφισβητηθεί, παρόλα αυτά ο κ. Βελάκης μας μίλησε για τους έως σήμερα χειρισμούς τους στην υπόθεση. Μας εξήγησε ότι την Τρίτη ελήφθησαν χάρτες όπου καταγράφεται η όδευση, ενώ συγκεντρώνεται το σύνολο των στοιχείων από την έγκριση των περιβαλλοντικών όρων, για την κατασκευάστρια εταιρεία του αγωγού. Ο Μάκης Βελάκης σημείωσε:

«Σύμφωνα με την εντολή που μας δόθηκε πρέπει να προσφύγουμε στο ανώτατο δικαστήριο, στο ΣτΕ. Προς αυτή την κατεύθυνση εργαζόμαστε, εγώ και οι συνεργάτιδές μου, έντονα. Θεωρώ ότι θα είμαστε έτοιμοι και δυναμικοί έναντι του ανωτάτου δικαστηρίου ώστε να προσβάλουμε τους εγκριθέντες περιβαλλοντικούς όρους.

Η εντολή που μας δόθηκε από τη δήμαρχο Καβάλας προβλέπει ότι θα πρέπει να προσβάλουμε την όδευση στο μέτρο που υπάρχουν θιγόμενοι, οπουδήποτε στην περιφερειακή ενότητα Καβάλας. Μεταξύ των θιγομένων περιλαμβάνεται και ο δήμος Καβάλας διότι ο αγωγός διέρχεται και από ακίνητα της ιδιοκτησίας του.

Η προσφυγή θα φέρει σίγουρα υπογραφές ιδιωτών, δηλαδή αιτούντων αγροτών, οι οποίοι νομιμοποιούνται να προσβάλουν. Παράλληλα, ένας από τους προσβαλλόμενους ιδιοκτήτες θα είναι και ο δήμος Καβάλας, διότι εκ της συζητήσεως και εκ της μελέτης του φακέλου των στοιχείων προέκυψε ότι θιγόμενη είναι και η δημοτική αρχή.

Η προθεσμία εντός της οποίας θα πρέπει να κατατεθεί η αίτηση ακύρωσης λήγει στις 16 Νοεμβρίου. Όταν κατατεθεί η αίτηση τότε θα προσδιορισθεί από τον πρόεδρο του ανωτάτου δικαστηρίου η δικάσιμος για τη συζήτηση της υποθέσεως. Ο ορισμός της δικάσιμου σχετίζεται με τη σπουδαιότητα της αιτήσεως. Σε σχέση με τις δικασίμους που συνήθως ορίζονται από το ΣτΕ εκτιμώ ότι η δική μας δικάσιμος θα είναι σύντομη».

Προηγούμενο άρθρο

Η πρόεδρος της ΕΛΜΕ προβλέπει συγχώνευση του 4ου και του 5ου γυμνασίου Καβάλας

Επόμενο άρθρο

Αξιωματικοί των ΗΠΑ χθες στην Καβάλα