Από το πρωί του Σαββάτου μέχρι το βράδυ της ίδιας μέρας, σε διαφορετικούς χώρους και με διαφορετικούς τρόπους, η Καβάλα τίμησε την φετινή επέτειο του Πολυτεχνείου. Με έναν τρόπο που άλλοτε ήταν ο καθιερωμένος και επιβεβλημένος κι άλλοτε ευχάριστα διαφορετικός. Ο κόσμος που παρακολούθησε τις εκδηλώσεις αυτές δεν ήταν πολύς. Θα μπορούσε κάποιος να πει ότι ήταν ο συνηθισμένος. Πολλά μπορεί να έπαιξαν ρόλο. Σημασία έχει ότι στις δύο πλατείες οι συγκεντρωμένοι έπρεπε να είναι περισσότεροι.
Το πρωί του Σαββάτου στην ηλιόλουστη πλατεία Καπνεργάτη μαζεύτηκαν εκπρόσωποι της τοπικής ΑΔΕΔΥ και του Συλλόγου Δασκάλων. Υποδέχθηκαν κυρίως μικρά παιδιά. Αυτά από τη μια τοποθέτησαν στο «Σπίτι του Βασιλιά» τις ζωγραφιές τους για την επέτειο του Πολυτεχνείου. Από την άλλη ζωγράφισαν και έγραψαν από την αρχή. Χρησιμοποίησαν μια μεγάλη λωρίδα άσπρου χαρτιού όπου «κατέθεσαν» τις απόψεις τους. Αυτό το μεγάλο χαρτί χρησιμοποιήθηκε ως πανό στην εκδήλωση που έγινε στην ίδια πλατεία το απόγευμα του Σαββάτου. Το κρατούσαν (αφού τα μικρά παιδία δεν επανεμφανίστηκαν) δάσκαλοι. Η ιδέα υλοποιήθηκε με ωραίο τρόπο, βοηθούμενοι κι από τους γονείς των παιδιών.
Νωρίς το απόγευμα της Κυριακής έγινε στην πλατεία Καπνεργάτη η συγκέντρωση του ΠΑΜΕ. Περίπου 150 άνθρωποι ήταν εκεί. Μετά τις ομιλίες ακολούθησε πορεία, η οποία κατέληξε στην πλατεία Καπνεργάτη όπου έγινε κατάθεση στεφάνων.
Στις 6.30 το απόγευμα άρχισε η κεντρική εκδήλωση για το Πολυτεχνείο, στην πλατεία Καπνεργάτη. Εκεί οι συγκεντρωμένοι ήταν περίπου 250 άτομα. Πριν τις ομιλίες οι Χρίστος Τσίρκας, Θοδώρα Βαβαλέσκου , Νίκος Σπυρέλης απήγγειλαν ποίημα του Ασιζ Νεζίν με τίτλο «Σώπα, μη μιλάς». Καταχειροκροτήθηκαν. Ομιλίες έγιναν από εκπρόσωπο των σπουδαστών (αποδοκιμάστηκε επειδή όπως φάνηκε προέρχονταν από την ΠΑΣΠ), εκπρόσωπο άλλων σπουδαστών, τον Τάσο Ιωαννίδη και τον Άγγελο Θεοδοσίου. Στις καταθέσεις στεφάνων (λιγότερες από προηγούμενες χρονιές) χλιαρά αποδοκιμάστηκε ο Αρχέλαος Γρανάς. Περισσότερο ο Κωστής Σιμιτσής. Προς τον Δήμαρχο κάποιος φώναξε «έρχεται η ώρα σου». Ο κ. Σιμιτσής χειροκρότησε ειρωνικά προς την πλευρά από την οποία προέρχονταν οι αποδοκιμασίες. Αποδοκιμάστηκε επίσης η ΠΑΣΠ (όταν εκπρόσωποι της κατέθεσαν στεφάνι) ενώ αποδοκιμάστηκε και το στεφάνι της ΔΗΜΑΡ Καβάλας που κατέθεσε ο Παναγιώτης Μπάτης. «Χαιρετίσματα στην Φωτούλα» φώναξε κάποιος από το πλήθος! Στεφάνι κατέθεσαν επίσης ο ΣΥΡΙΖΑ, ο Άρης Βέρρος, δάσκαλοι, ΕΛΜΕ, εργαζόμενοι στο νοσοκομείο και την Π.Ε. Καβάλας κτλ Στην εκδήλωση ήταν επίσης ο Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού Κώστας Παπακοσμάς, ο πρώην βουλευτής Τάκης Εμμανουηλίδης, ο αντιδήμαρχος Τάσος Χατζηαναστασίου, εκπρόσωποι της Σπιθας Καβάλας κτλ. Όλοι οι ομιλητές (κάθε ένας με τον τρόπο του)συνέδεσαν την εποχή του Πολυτεχνείου με το σήμερα, επέκριναν την Κυβέρνηση για την πολιτική της λιτότητας, τόνισαν πόσο επίκαιρα είναι σήμερα όλα εκείνα τα συνθήματα που κυριάρχησαν στην εποχή του Πολυτεχνείου. Σε διάφορα σημεία πλησίον της πλατείας Καπνεργάτη είχαν τοποθετηθεί μικρές αφίσες με τις φωτογραφίες των 4 βουλευτών του Νομού Καβάλας. Κάτω από τις φωτογραφίες ήταν γραμμένη η λέξη «Ανεπιθύμητοι».
Ακολούθησε πορεία διαμαρτυρίας. Στην διάρκεια της αντιεξουσιαστές έγραψαν λίγα συνθήματα σε καταστήματα τραπεζών στην Βενιζέλου και την Ομονοίας. Η εκδήλωση της πλατείας Καπνεργάτη έγινε κάτω από αυστηρά μέτρα ασφαλείας. Την πορεία ακολουθούσε χωρισμένη σε δύο ομάδες, μια διμοιρία ΜΑΤ. Όλα όμως κύλησαν ειρηνικά παρά το ότι η πορεία πέρασε και έξω από την Αστυνομική Διεύθυνση Καβάλας.